Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba Ci się pomysł?

Głosujących
36. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

22 61.11%
  • NIE

12 33.33%
  • Nie wiem co to są klejnoty

2 5.56%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Handel klejnotami

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra

Handel klejnotami

Mam pomysł, aby można było zwyczajnie handlować klejnotami. Gracze, którzy chcieliby się wzbogacić kupowaliby je (BB by zarabiało) a Ci, którzy chcą grać bez płacenia mieliby większe szanse np. na kupienie weterana. Myślę, że wprowadziło by to dużo rozrywki i na pewno uatrakcyjniło grę.

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Pomysł pomysłem, dobry czy zły trudno powiedzieć, gdyż brak tu jakichkolwiek zasad według których miałoby się to odbywać. Jak wiadomo, na normalnych zasadach handlu na 100% zły pomysł, gdyż byłby to raj dla multikonciarzy, których jak wiadomo nie brakuje.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    pewnie ma multikonto i chce sobie przesłać klejnoty :P

Odkrywca Awatar Angelkaxd
    Serwer
    Kolonia
    Polkjmn niedawno można było wysyłać klejnoty w prezencie znajomym i jak wiesz BB z tego zrezygnowało, bo oznaczało to zapewne dla nich mniejszy zysk.
    Więc Twoj pomysł nie jest nowy

Zapoznaj się z ofertą naszej gildii.
    WYMAGANIA: aktywność i wykonywanie codziennych zadań gildi
    i

Początkujący Odkrywca Awatar The_BEAST_r10
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Angelkaxd Zobacz posta
    Polkjmn niedawno można było wysyłać klejnoty w prezencie znajomym i jak wiesz BB z tego zrezygnowało, bo oznaczało to zapewne dla nich mniejszy zysk.
    Więc Twoj pomysł nie jest nowy
    Problem leży glębiej z tego co pisał Xaar to było za dużo oszustów i support zatkany zgłoszeniami a co do sprzedaży klejnotów mogli by przywrócić ale na innych bardziej bezpiecznych zasadach np w sposób taki:

Ja wysyłam do Ciebie np 1klejnot za 5monet Ty potwierdzasz transakcje i wraca do mnie ona z powrotem do ponownego potwierdzenia, tylko w ten sposób można się czuć bezpiecznym podczas handlowania z nieznajomymi a nie jak do tej pory wysyłasz i masz nadzieję że nie zostaniesz oszukana

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mogli by przywrócić handel w formie prezentu tylko od jakiegoś wysokiego lvl, np. 48, wtedy prawdopodobieństwo oszustwa jest znacznie mniejsze, bo nikt kto poświęcił tyle czasu na gre aby dobić 48lvl nie połasi sie na kilka monet za te klejnoty. A jak ktoś by nie chciał dodać cie do znajomych najpierw przed przekazaniem monet (zazwyczaj kantor i za rybkę) to wiadomo że oszust.

A jak normalny handel klejnotami tak jak zwykłymi surowcami, to BB musiało by zrezygnować raczej z rozdawania darmowych klejnotów za lvl czy za logowania, wtedy jedyną drogą nabycia klejnotów był by sklep, czyli zyski i tak by szły na konto BB

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Te klejnoty powinny być na zasadzie przedmiotu tak jak było z premium, wystawiasz taki przedmiot na handlu i po zakupie ląduje w gwieździe i albo sprzedajesz albo dodajesz do władyki. No ale tu nie o oszustwa jednak chodziło bo przecież zostawili by handel premium a jednak zamienili je na prezenty.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    własnie czekam na adres własciela gry bo chce mu wylać wezwanie do zapłaty klejnotów nie ma listem poleconym z potwiedzeniem odbioru

Osadnik Awatar Młodociany
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez piotr11 Zobacz posta
    własnie czekam na adres własciela gry bo chce mu wylać wezwanie do zapłaty klejnotów nie ma listem poleconym z potwiedzeniem odbioru
    Życzę powodzenia. Mam nadzieje, że odzyskasz swoje pieniądze, jak najszybciej.

Ostatnio edytowane przez Młodociany ; 12.12.2013 o 02:22

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    tak i nie

Uprawnienia umieszczania postów