Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: okno reklamy na stronie gry

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

okno reklamy na stronie gry

na stronie Gry ,nad widokiem mojej wyspy, otworzyła mi się reklama,która zajmuje część monitora i dlatego nie widzę dolnej części ekranu gry,tzn. nie widać paska z funkcją handlu,budowy ,gwiazdy i innych. Tak nie mogę grać. Jak naprawić ten problem ? Czy ktos tez tak ma ?

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    To nie jest problem gry a przegladarki, zainstalowały ci sie programy wirusowe aktywujace sie we flashu - załatw dobrego antywirusa i oczysc system - przekonasz sie odpalając gre na innej przegladarce lub kompie.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie koniecznie wirus, po prostu podczas instalowania jakiegoś programu nie zostało odznaczone "dodatkowe opcjonalne" oprogramowanie które wyświetla reklamy.

TSO nie ma reklam chociaż jako Ubi/BB mogliby dawać jakąś średnią reklamę innych swoich gier.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    dzięki za podpowiedź, antywirusa mam dobrego ,więc to chyba będzie jakieś dodatkowe oprogramowanie ale wiem gdzie szukać ,jeszcze raz dziękuję

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jeżeli masz FireFoxa to polecam zainstalować Adblock Plus. Jest to program blokujący reklamy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Udało się coś zrobic z tymi reklamami? ja mam teraz to samo...

szczotkun
    @onnna: a może przeczytaj, co zostało napisane wcześniej w postach! Czytanie nie boli.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Adblock Plus - w moim przypadku nie działał, zablokowanie pojawiającej się reklamy Rvzr-a.akamaihd.net pop-up (Ads not by this site) powodowało, że blokowało całą stronę setek, najlepszym sposobem który był skuteczny było odinstalowanie firefoxa, wyczyszczenie wszelkich śmieci z rejestru i pozostałości po Mozilli przez regedit, użycie programu Malwarebytes Anti-Malware (ev CCleaner) i ponowne zainstalowanie firefoxa. Ten manewr pomógł.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A zapewne wystarczyłoby odinstalowanie jakiegoś dodatku który był dla firefoxa. Jeśli masz 2 dodatki, 1 blokuje coś, ale 2 dodaje reklamę dla strony to adblock nie pomoże.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Mi Adblock blokuje tyle reklam że od kiedy go mam nie miałem ani ejdnej, a jeżeli wam nie pomaga to jak ktoś wcześniej mówił trzeba zrobić reinstal czego się da bo macie syf na kompie. A Adblock blokuje reklamy bezpośrednio z neta.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów