Zobacz wyniki ankiety: Czy chciałbyś mieć możliwość wyboru pomiędzy (niechcianą) przygodą a fragmentem mapy

Głosujących
42. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK, chcę mieć wybór

21 50.00%
  • NIE, biorę w ciemno co przyniosą mi odkrywcy

15 35.71%
  • Nie wiem/Nie mam zdania/Jest mi to obojętne

1 2.38%
  • Chciałbym mieć opcję wymiany niechcianej przygody

5 11.90%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Wybór pomiędzy przygodą a fragmentem map(y)

Lipek

Wybór pomiędzy przygodą a fragmentem map(y)

Witam. Pomysł jest taki:
    Gdy odkrywca zakończy poszukiwania przygód mamy do wyboru albo przygodę (jeśli takową znalazł), albo fragmenty map (ilość odpowiednia do rodzaju poszukiwań). Jeśli zostanie odnaleziona przygoda, która dla nas jest zbędna, nieopłacalna czy bezużyteczna, zawsze pozostaje do wyboru tych kilka fragmentów map.

PS. Dołączyłbym ankietę ale nie mam takiej opcji przy tworzeniu/edycji postu. Edit: Wcześniej przy zakładaniu wątku opcję ankiety miałem na dole. Ankieta dodana, dzięki Jurek12345
    Ostatnio edytowane przez Lipek ; 22.11.2013 o 21:35

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    To już lepsza opcja jest aby zezłomować przygody które są w naszej ocenie nie opłacalne a nie mieć wybór przed otrzymaniem ich.

Ps. Jak nie ma opcji dodania ankiety przy pisaniu tematu ?

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Jestem za, a co do ankiety to taka możliwość istnieje.

golec115
    Jestem na nie. Po co? Dzieci sawanny vs. mapki? Totalny bezsens dla mnie.

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Lipek Zobacz posta

PS. Dołączyłbym ankietę ale nie mam takiej opcji przy tworzeniu/edycji postu.
    Wejdź w narzędzia wątku

Lipek
    Cytat Zamieszczone przez golec115 Zobacz posta
    Jestem na nie. Po co? Dzieci sawanny vs. mapki? Totalny bezsens dla mnie.
    Nie rozumiem? Jesteś na nie czyli gdy grubas przyniesie ci bezwartościowe Dzieci Sawanny to wolisz tę przygodę (której nie wyhandlujesz, chyba że z jakimś żółtodziobem/naiwniakiem) niż 3, 6 czy 9 (lub więcej w zależności od umiejętności grubasa) mapek? Wytłumacz mi to...

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    To już lepsza opcja jest aby zezłomować przygody które są w naszej ocenie nie opłacalne
    Jak nie chcesz mieć jakiejś przygody to ją usuwasz "x".
    Osobiście jestem na nie, ze względów takich ze nie wysyłam grubasów na poszukiwania. Ale taka jest cena która właśnie musi postawić nas w szachu i musimy zdecydować czy chcemy podjąć ryzyko dropnięcia jakiegoś wiktora czy eksperymentów.

Osadnik Awatar Gacek666
    Serwer
    Nowa Ziemia
    BB po to dało na przygodach kociołki aby żadna z nich nie była bezwartościowa, jak dotychczas. Za żadne skarby nie wprowadzi takiej umiejki o której piszesz (musiała by ona znaleźć się właśnie w umiejętnościach odkrywcy jeśli już, a jak wiemy drzewko takowe już jest zakończone). Poza tym cena mapek by strasznie potaniała, bo na 17 b. długich potrafi przynieść 5 Dzieci i 5 eksperymentów, do tego ze 3 wiktory i reszta mapki, osobiście wiktorów nie robię, a w ten sposób miałbym 153 mapki Dla tego zdecydowanie jestem na "NIE"
    Ps: w nowym mag. prowiantu będzie możliwość przerobienia papieru na mapki, co świadczy o tym, że "na pewno" nie będzie takiej opcji jaką proponujesz przez najbliższe lata (zapraszam na testowy)
    Niektórzy tak bar­dzo kochają narze­kać, że wy­padałoby ich wi­tać słowa­mi: dzień dob­ry, co u ciebie złego

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jeśli komuś sie nie podobają zakazane/wiktory czy sawanna ma 2 wyjścia:
    1. odpalić, znaleźć kotły (o ile są) anulować
    2. usunąć z gwiazdy - krzyżyk w prawym górnym rogu.

Zmian z mapami było bardzo dużo i to dość znaczące, najpierw podnieśli ich ilość w zależności od poszukiwań, starsi gracze na pewno pamiętają jak to z najdłuższych poszukiwań przynosili po 3 mapki ;-) potem system badań dołoży dodatkowe 90% map z szukana przygód.
    Teraz szykuje sie nam prowiant w którym bedzie można PRODUKOWAĆ mapy !!!

Tak więc w kwestii map nie potrzeba żadnych innych zmian.

golec115
    Cytat Zamieszczone przez Lipek Zobacz posta
    Nie rozumiem? Jesteś na nie czyli gdy grubas przyniesie ci bezwartościowe Dzieci Sawanny to wolisz tę przygodę (której nie wyhandlujesz, chyba że z jakimś żółtodziobem/naiwniakiem) niż 3, 6 czy 9 (lub więcej w zależności od umiejętności grubasa) mapek? Wytłumacz mi to...
    Nie chodzi mi o sam wybór, bo każdy by na to poleciał. Kto by się nie zdecydował wybrać tych mapek za dzieci, czy zakazane? Każdy, nawet ja. Ale sam pomysł jest do niczego, bo to jest zwykłe ułatwianie gry. System znajdowania przygód jest okey. Co w nim zmieniać? Dzieci sawanny jest jak każda inna przygoda. To, że nie opłaca się jej dla większości robić i grubasy przynoszą ją nader często, to inna kwestia. Najlepiej by zawsze przynosili czarnych, lub wikingów, prawda?

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów