Zobacz wyniki ankiety: Czy chcecie dodania dodatkowych manufaktur w sklepie w ofercie limitowanej?

Głosujących
149. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

95 63.76%
  • Nie

39 26.17%
  • Jest mi to obojętne

15 10.07%
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: manufaktury

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

manufaktury

Proszę o dodanie możliwości zakupu dodatkowych manufaktur ze sklepu, choćby w ofercie czasowej w liczbie co najmniej 3 sztuk
    Ostatnio edytowane przez RadzioTrolik ; 24.08.2013 o 21:02

Początkujący Odkrywca Awatar kazuja
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Klepnij ankiete :P a manufaktura pewnie bedzie w tej ofercie limitowanej w sklepie ;]

DAJCIE NAM JUŻ PVP BO NUDĄ WIEJE
    REKRUTACJA DO XIII Legionu
    Wymagania: 32 poziom i aktywność

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Sprzeciw

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Jurek12345 Zobacz posta
    Sprzeciw
    wielu z Was ma po 5-6 manufaktur, gdyż dostaliście je w prezencie za coś tam. Inni gracze muszą się zadowolić 3 manufakturami zakupionymi ze sklepu. Fajnie by było jakby bb sprawiedliwie pozwoliło wyrównać szanse dając wszystkim graczom możliwość zakupu kilku manufaktur Albo neich bb da możliwość chociaż handlu manufakturami tak jak młynami wodnymi lub silosami

P.S. dodałem ankietę.
    Ostatnio edytowane przez RadzioTrolik ; 24.08.2013 o 21:04

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez RadzioTrolik Zobacz posta
    Inni gracze muszą się zadowolić 3 manufakturami zakupionymi ze sklepu.
    A ja się zadowalam dwoma, które były z jakich - tam okazji i nie kupiłem ze sklepu ani jednej.

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Obecny limit to 5
    -3 ze sklepu za klejnoty
    -1 z eventu świątecznego na gwiazdkę
    -1 jako prezent (albo Boże Narodzenie albo sylwester)*

*tylko dla osób które wówczas grały

Nie wiadomo jak będzie w tym roku z manufaktura za prezenty, poprzednio było zastrzeżenie że osoby które kupiły rok wcześniej (nie dotyczy polskiej wersji bo nie istniała jeszcze) nie mogły zakupić kolejnej czyli zachowano limit, ale na wielkanoc limit weteranów został zniesiony więc dopiero się dowiemy jak teraz bedzie.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Jestem za!!

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez RadzioTrolik Zobacz posta
    Albo neich bb da możliwość chociaż handlu manufakturami tak jak młynami wodnymi lub silosami
    O ile silos czy młyn wodny równoważą pracę pojedynczych budynków, o tyle manufaktura zastępuje cały łańcuch produkcyjny (leśnik+drwal+smolarz) o miejscu na wyspie nie wspomnę, więc umożliwienie handlu manufakturami byłoby oczywistym zbawieniem dla graczy, ale jednocześnie spadłyby zyski ze sprzedaży klejnotów, za które gracze kupują paczki patentów albo np. wodne rezydencje oszczędzające miejsce na wyspie.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    O ile silos czy młyn wodny równoważą pracę pojedynczych budynków, o tyle manufaktura zastępuje cały łańcuch produkcyjny (leśnik+drwal+smolarz) o miejscu na wyspie nie wspomnę, więc umożliwienie handlu manufakturami byłoby oczywistym zbawieniem dla graczy, ale jednocześnie spadłyby zyski ze sprzedaży klejnotów, za które gracze kupują paczki patentów albo np. wodne rezydencje oszczędzające miejsce na wyspie.
    Zyski moze by nie spadly, ale produkcja innych surowcow wzroslaby do absurdalnych rozmiarow. Obecnie jest ona utrzymywana na pewnym poziomie po pierwsze przez brak wegla (a nielimitowane manufaktury to ograniczenie usuna), po drugie - przez ilosc miejsca potrzebna na drwali i lesnikow.

I tak np jesliby zastapic smolarzy manufakturami to istniejacych lesnikow moznaby wykorzystac do produkcji lukow - nie wiem jak u innych, ale u mnie pozwoliloby mi to na dostawienie 20 kolejnych luczarzy (az do 30 w sumie), co dawaloby mi ~35k lukow dziennie na buffach, co w zasadzie zaspokoiloby cale moje zapotrzebowanie na lucznikow i rekrutow wlacznie.

//edited : pomylka w cyferkach
    Ostatnio edytowane przez sparkz ; 26.08.2013 o 11:48
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    sparkz, po swoim poście miałem jeszcze wątpliwości, ale ostatecznie przekonałeś mnie do zagłosowania za tą propozycją Chętnie ograniczę konieczność utrzymywania stada leśników i drwali przy zachowaniu bieżącej produkcji bali iglastych Nie ukrywam, że wpływ na to ma też obecnie wprowadzona na serwery testowe poprawka korygująca pracę leśników i drwali.

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów