Proszę o dodanie możliwości zakupu dodatkowych manufaktur ze sklepu, choćby w ofercie czasowej w liczbie co najmniej 3 sztuk![]()
Proszę o dodanie możliwości zakupu dodatkowych manufaktur ze sklepu, choćby w ofercie czasowej w liczbie co najmniej 3 sztuk![]()
Ostatnio edytowane przez RadzioTrolik ; 24.08.2013 o 21:02
Sprzeciw
wielu z Was ma po 5-6 manufaktur, gdyż dostaliście je w prezencie za coś tam. Inni gracze muszą się zadowolić 3 manufakturami zakupionymi ze sklepu. Fajnie by było jakby bb sprawiedliwie pozwoliło wyrównać szanse dając wszystkim graczom możliwość zakupu kilku manufakturAlbo neich bb da możliwość chociaż handlu manufakturami tak jak młynami wodnymi lub silosami
P.S. dodałem ankietę.
Ostatnio edytowane przez RadzioTrolik ; 24.08.2013 o 21:04
Obecny limit to 5
-3 ze sklepu za klejnoty
-1 z eventu świątecznego na gwiazdkę
-1 jako prezent (albo Boże Narodzenie albo sylwester)*
*tylko dla osób które wówczas grały
Nie wiadomo jak będzie w tym roku z manufaktura za prezenty, poprzednio było zastrzeżenie że osoby które kupiły rok wcześniej (nie dotyczy polskiej wersji bo nie istniała jeszcze) nie mogły zakupić kolejnej czyli zachowano limit, ale na wielkanoc limit weteranów został zniesiony więc dopiero się dowiemy jak teraz bedzie.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Jestem za!!
O ile silos czy młyn wodny równoważą pracę pojedynczych budynków, o tyle manufaktura zastępuje cały łańcuch produkcyjny (leśnik+drwal+smolarz) o miejscu na wyspie nie wspomnę, więc umożliwienie handlu manufakturami byłoby oczywistym zbawieniem dla graczy, ale jednocześnie spadłyby zyski ze sprzedaży klejnotów, za które gracze kupują paczki patentów albo np. wodne rezydencje oszczędzające miejsce na wyspie.
Zyski moze by nie spadly, ale produkcja innych surowcow wzroslaby do absurdalnych rozmiarow. Obecnie jest ona utrzymywana na pewnym poziomie po pierwsze przez brak wegla (a nielimitowane manufaktury to ograniczenie usuna), po drugie - przez ilosc miejsca potrzebna na drwali i lesnikow.
I tak np jesliby zastapic smolarzy manufakturami to istniejacych lesnikow moznaby wykorzystac do produkcji lukow - nie wiem jak u innych, ale u mnie pozwoliloby mi to na dostawienie 20 kolejnych luczarzy (az do 30 w sumie), co dawaloby mi ~35k lukow dziennie na buffach, co w zasadzie zaspokoiloby cale moje zapotrzebowanie na lucznikow i rekrutow wlacznie.
//edited : pomylka w cyferkach
Ostatnio edytowane przez sparkz ; 26.08.2013 o 11:48
"A necromancer is just a really, really late healer"
sparkz, po swoim poście miałem jeszcze wątpliwości, ale ostatecznie przekonałeś mnie do zagłosowania za tą propozycjąChętnie ograniczę konieczność utrzymywania stada leśników i drwali przy zachowaniu bieżącej produkcji bali iglastych
Nie ukrywam, że wpływ na to ma też obecnie wprowadzona na serwery testowe poprawka korygująca pracę leśników i drwali.