Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Monety ze zboża :D

Początkujący Osadnik Awatar Lady_Rivien
    Serwer
    Nowy Świat

Monety ze zboża :D

Chyba błąd wyświetlania w liczydle. Screen nie wymaga komentarza.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: blad.JPG, 
wyświetleń: 459, 
rozmiar: 49.3 KB, 
ID: 1598.  

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Złota Wieża robi monety ze zboża. Nie wiem gdzie tu błąd.

Serwer
    Nowy Świat
    No dobra, ale jakiś nikły procent graczy ma coś takiego jak Złota Wieża. Pokazuje zużycie, którego nie ma. Potencjalne zużycie, a nie faktyczne.
    Chodzi o to, że ktoś może się takim zapisem sugerować i myśleć, że w procesie produkcji monet zużywa mu się zboże, chociaż tak nie jest. Tak tylko może być.
    Ostatnio edytowane przez Lady_Rivien ; 19.09.2013 o 11:34

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    No przeciez strzalki wyraznie wskazuja, ze ta produkcja ze zboza to oddzielny lancuch produkcji, ktory nie nalezy do "standardowego". I wskazuje faktyczne zuzycie, cos to zboze zuzywa...

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ten schemat sugeruje że przy produkcji monet jest pobierane (analogicznie do niższych szczebli łańcucha, ruda + wegiel) zboże, a tak faktycznie nie jest, ale chyba nie ma innego sposobu przedstawienia wykorzystania samego zboża w łańcuchu ze złotem, dopiero po kliknięciu na zboże przedstawione jest który budynek faktycznie pobiera zboże(wieża)

bembus
    Jaki procent graczy mysli ze zboze mu znika do produkcji monet, mimo ze nie ma wiez?. Wg mnie Liczydlo jest ok.
    Zuzycie jest pokazane ogolne, nie do produkcji monet, tak jak piszesz, ale pomysl, nie jest trudno sprawdzic (recznie na wyspie) czy zboze jest potrzebne do produkcji monet (zakladajac ze nie mamy wiez). Liczydlo pokazuje lancuchy co jest do czego potrzebne, a pod spodem taki dodatek OGOLNY ze zboze ma na minusie.

Serwer
    Nowy Świat
    Wieża to rzadki i niedawno wprowadzony budynek. Ja się nawet nie interesowałam co zużywa a co produkuje, bo jeszcze z rok albo dwa nie będzie mnie na niego stać. Nie każdy wie, że to o produkcję wieży chodzi. W każdym razie argumenty są słuszne i je przyjmuję jako wytłumaczenie. Chociaż musicie przyznać, że to jest wyjątek na liczydle. W każdym innym przypadku strzałki wskazują surowce KONIECZNE do produkcji, a nie opcjonalne. To jest jedyne odstępstwo od tej zasady. I to związane z nowością. Może dziwić.

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To nie jest jedyne miejsce, opcjonalność mamy również przy węglu, bo jest robiony bądź to w kopalniach gdzie potrzebne jest złoże, bądź smolarniach gdzie potrzebne jest drewno iglaste, bądź to w manufakturach gdzie robi się z niczego.

No a wieża- Ty o niej nie myślisz, ale są osoby które już je posiadają.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ja myślę o trzech i myślę gdzie je postawić, i będę tak myslał następne poł roku...

Osadnik Awatar Minael
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Lady_Rivien Zobacz posta
    W każdym razie argumenty są słuszne i je przyjmuję jako wytłumaczenie.
    No, bo już chciałem krzyczeć 0

Cytat Zamieszczone przez Lady_Rivien Zobacz posta
    Chociaż musicie przyznać, że to jest wyjątek na liczydle. W każdym innym przypadku strzałki wskazują surowce KONIECZNE do produkcji, a nie opcjonalne. To jest jedyne odstępstwo od tej zasady.
    To nie jest drzewko konieczne, tylko możliwe 0 i tak działa, aby zobrazować co z czego można mieć - niekoniecznie trzeba.
    Skrzydła do góry!

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów