Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Geolog: podwojny czas poszukiwań, brak odkrytych złóż

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Geolog: podwojny czas poszukiwań, brak odkrytych złóż

Cześć,
    od dłuższego czasu mam nietypowe "przypadłości", a mianowicie.
    1. Wysyłam geologa na poszukiwania, np., węgla czy złota, zamiast szukać 4h, to szuka 8h (co 2-3 dzień tak mam).
    2. Wysyłam, np., 4 geologów na poszukiwania (marmur, kamień), są dostępne miejsca, gdzie mogą być znalezione nowe surowce i... nic nie znajdują.

Czy ktoś jest w stanie pomóc?

Pozdrawiam

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Znany problem, zdarza się, że czasy poszukiwań się resetują. Czy ktoś jest w stanie pomóc? Raczej nie. Jeśli Cię to pocieszy, to nie jesteś jedyną osobą mającą ten problem. Na forum jest już kilka wątków w tym temacie.

Osadnik Awatar Stochlik
    Serwer
    Nowy Świat
    odpowiedz na 2 bo sa miejsca np na S1 z marmurem zwiazane raz pokazuje sie w jednym miejscu raz w drugim obok losowo nie da sie 2 na raz a na S5 jest tak z kamieniem i z zelazem niby jest na 3 kopalnie zelaza miejsce ale mozna tylko 2 wyszukac ! to nie jest zaden blad gry !

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Stochlik Zobacz posta
    odpowiedz na 2 bo sa miejsca np na S1 z marmurem zwiazane raz pokazuje sie w jednym miejscu raz w drugim obok losowo nie da sie 2 na raz a na S5 jest tak z kamieniem i z zelazem niby jest na 3 kopalnie zelaza miejsce ale mozna tylko 2 wyszukac ! to nie jest zaden blad gry !
    Miałbyś rację gdyby chodziło tylko o te złoża o których mówisz, mi kiedyś geolog nie znalazł miedzi.
    A tego już się niczym poza bugiem wytłumaczyć nie da.
    I była to "uczciwie" wyeksplatowana kopalnia a nie zburzona a w trakcie burzenia wysłany geolog.
    3 wyeksplatowane kopalnie, 3 geologów, 2 znajduje rudę 1 nie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    Znany problem, zdarza się, że czasy poszukiwań się resetują. Czy ktoś jest w stanie pomóc? Raczej nie. Jeśli Cię to pocieszy, to nie jesteś jedyną osobą mającą ten problem. Na forum jest już kilka wątków w tym temacie.
    Dzięki za info.

Cytat Zamieszczone przez Stochlik Zobacz posta
    Ja o tym wiem, że są złoża, których nie można odkryć. Dla zrozumienia, mam 5 złóż do odkrycia, wysyłam 5 geologów i nic nie znajdują. Kumasz? Tutaj pojawia się mój problem.

Dzięki za odpowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez macroe ; 11.06.2013 o 08:34

konkur4
    Cytat Zamieszczone przez macroe Zobacz posta
    Ja o tym wiem, że są złoża, których nie można odkryć. Dla zrozumienia, mam 5 złóż do odkrycia, wysyłam 5 geologów i nic nie znajdują. Kumasz? Tutaj pojawia się mój problem.

Dzięki za odpowiedzi.
    Mi w takich przypadkach pomaga relog lub wejście na czyjąś wyspe, a po powrocie złoże, którego rzekomo nie znalazł, już jest. Czasem złoża same z siebie sie pojawiają, kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt minut po poworcie geologa.
    A co do samego bugowania sie pracy geologa, nie zauważyłem, żeby problem występował z wesołymi, ze zwykłymi owszem. Może to znak, żeby poświęcić te pare k monet i kupić kilka sztuk, dla świętego spokoju.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dokładnie jak pisze konkur4. Jeśli ktoś jest pewien, że złoże jest możliwe do odkrycia, np.: złoże rudy miedzi i geolog nie znajduje tego złoża, wystarczy przejść na czyjąś wyspę lub wejść do przygody i wrócić na swoją wyspę. Złoże będzie odkryte.

Osadnik Awatar Rafar321
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    reset geologa następuje po wylogowaniu z gry - najlepiej wychodzić bez wylogowania np przez zamknięcie przeglądarki
    co do nieodnajdywania złóż - na to nie ma lekarstwa

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Faktycznie. Szukałem miedzi, wesoły geolog z 3 pkt na miedź i 2 na skarb nie mógł znaleźć. Wysłałem innego też nic, dobrze że znalazłem ten wątek i przeskoczyłem na akurat otwartą przygodę, pomogło. Dzięki.
    Pierwszy raz mi się to zdarzyło.

Uprawnienia umieszczania postów