Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Komunikator

Początkujący Osadnik Awatar cichy107
    Serwer
    Złota Góra

Komunikator

Witam jakiś czas temu przyszedł mi do głowy pomysł związany z komunikacją w Gildii, mianowicie dotyczy on tego aby zrobić coś w rodzaju SKYPE aby móc komunikować się między sobą za jego pomocą a nie jak do tej pory chat-em jest to dużo wygodniejsze. Rozmawiałem już w tym temacie na chat-ie naszej gildi i były same pozytywne opinie na ten temat. Plusem tego jest że ludzie dzięki temu poznają się lepiej i chętniej ze sobą rozmawiają ponieważ nie każdy lubi pisać i nie każdy pisze szybko, są tacy którzy piszą jednym palcem i jest to dla nich uciążliwe. Myśle że to jest dobry pomysł , a co wy na to ?

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A ja myślę, że to by zarżnęło serwery. I ani pograć, ani pogadać by się nie dało.

A poza tym brak ankiety.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    E nie Zwolk, to chyba chodzi o komunikator głosowy a nie pisany, więc zupełnie inna technologia i raczej bez wpływu na grę. Ja bym nie używał, bo piszę prawie równie szybko jak mówię ale jeśli komuś miałoby pomóc, to czemu nie...
    Co do ankiety, to czy nie można zaimplementować tutaj wreszcie jakiejś opcji, która nie pozwalałaby postawić wątku bez ankiety?

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ja wiem co to SKYPE i do czego służy Tyle że taki Skype potrafi nieźle obciążyć łącze. To po stronie użytkownika. A po stronie TSO musieliby postawić osobny serwer który by obsługiwał wyłącznie komunikację głosową, tak jak w tej chwili jest osobny serwer rozmów obsługujący czaty.

W kwestii wątków bez ankiet - TUTAJ założyłem właśnie odpowiedni wątek
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 24.05.2013 o 08:01

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Proszę dodać ankietę

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    komunikator to zbedna rzecz w grze jesli chcecie sobie porozmawiac w gildji zlozcie sie w 30osob po 1zl od lepka i na miesiac kupcie sobie server na ventrillo

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Brak ankiety, wątek zamykam.

Uprawnienia umieszczania postów