Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś z tym żeby drogi przyspieszały produkcje?

Głosujących
43. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

29 67.44%
  • Nie

13 30.23%
  • Nie mam zdania

1 2.33%
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Drogi

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Drogi

Ponieważ pierwszy raz zabieram głos na tym forum, chciałbym serdecznie pozdrowić wszystkich jego stałych bywalców.

Moja sugestia jest taka - aby posiadanie dróg przyspieszało produkcję, tak jak dzieje się to w realnym świecie,/szybszy transport - szybsza produkcja/.
    Ostatnio edytowane przez dominik200613 ; 17.04.2013 o 04:38

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jak Ci drogi potrzebne zagraj w Anno, tu to element dekoracyjny.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    set2g
    Widocznie mam pecha, bo spodobała mi się właśnie ta gra.
    Element dekoracyjny, a i owszem. Ale wcale nie musi takim pozostać.
    Jest to forum o innowacjach, czyż nie tak, a może się pomyliłem?

K.G.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    to co my chcemy ma sie nijak do tego jak gra sie rozwija, a taki dzial na forum jest raczej tylko do picu, bo nic co tu sie pojawiło nie trafiło nigdy do gry, a nie chyba czas do konca buffa zaimplementowali, i to tyle, a patrzac ze kazda wersja ma swoje forum i podobny dzial to pomysłów jest ogrom, ale nic z tego nie wynika

A dyskusja o funkcji dróg była na bank poruszana i pewnie w archiwum gdzieś taki topick jest.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    to co my chcemy ma sie nijak do tego jak gra sie rozwija, a taki dzial na forum jest raczej tylko do picu, bo nic co tu sie pojawiło nie trafiło nigdy do gry, a nie chyba czas do konca buffa zaimplementowali, i to tyle, a patrzac ze kazda wersja ma swoje forum i podobny dzial to pomysłów jest ogrom, ale nic z tego nie wynika
    Do gry trafilo kilka rzeczy proponowanych przez graczy, na czele ze zmianami w handlu (i to nie tylko tymi z zeszlego roku), pokazywaniem czasu trwania buffow i przenoszeniem budynkow.

Problem polega na tym, ze znakomita wiekszosc graczy proponujacych cos i czytajacych te proposale nie zastanawia sie nad tym na ile propozycja pasuje do gry i jest w ogole realizowalna (a 90% z nich jest warta tyle, ile "a ja chce zeby wprowadzili rożowe jednorożce !"), stad bledne podejscie i przekonanie ze nikt tych propozycji nie czyta.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Proszę dodać ankietę.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Set 2g
    Myślę że dla dobrych pomysłów /realizowanych/ to jak najodpowiedniejsze miejsce.

sparkz
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    "a ja chce zeby wprowadzili rożowe jednorożce !"),
    . Dobry pomysł jestem " przeciw a nawet za". Tylko wolał bym, żeby te jednorożce były białe jak w Smerfach.

MOD_Zorro
    Jak taka ankieta miała by wyglądać i co miała by ustalić?

Kol. jeżeli wiesz jak to zrobić to proszę, zrób to w mym imieniu.

pozdrawiam

K.G.
    Ostatnio edytowane przez dominik200613 ; 16.04.2013 o 20:54

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia
    @dominik200613 zgodnie z regulaminem tego działu każda propozycja zamieszczona przez graczy musi być zaopatrzona w ankietę z minimum 3 opcjami np. 1.jestem za 2.jestem przeciw 3. nie mam zdania.
    Ankietę może dodać jedynie autor wątku edytując swój pierwszy post (są tam odpowiednie opcje).

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Według mnie bezsensowny pomysł. Jedynie co to zmieni, to albo szybkość produkcji się zmieni na szybsze, albo bez dróg będzie wolniejsze a z drogami będzie tak samo jak jest do tej pory. Jeżeli produkcja ma być szybsza to jest to już pomysł podpięty trochę pod pazerność.
    Ostatnio edytowane przez Piotru70 ; 17.04.2013 o 09:35

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Tak samo pod pazerność podpiąć można buffy i podnoszenie poziomów budynków.
    Wprawdzie im dłużej zastanawiam się nad pomysłem dróg, tym więcej widzę przeszkód ale na pewno nie powiedziałbym o nim że jest bezsensowny
    W ogólnym zarysie widziałbym to tak, że na przykład budowa ścieżki kosztuje 5 bali x poziom gracza za każde pole odległości między budynkiem a magazynem (lub innym budynkiem łańcucha produkcyjnego) i daje bonus 1 jednostki surowca/produktu w czasie produkcji/wydobycia. Budowa brukowanej drogi kosztuje już 20 kamieni x poziom gracza za każde pole i daje bonus 2 jednostek surowca/produktu i na tym koniec. No ale jak powiedziałem, jest to bardzo pobieżne wyobrażenie i pozostawia wiele do życzenia, choć mogłoby wnieść coś świeżego w kwestii planowania wyspy.

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów