Dlaczego tak jest że nawet gdy moje wojska jednym ciosem zabiją wszystkich przeciwników(cały ich pasek staje się czerwony) maja jeszcze ruch i uderzają moich zawodników. Coś chyba w tym nie halo..;/
To bug czy tak ma być???
Dlaczego tak jest że nawet gdy moje wojska jednym ciosem zabiją wszystkich przeciwników(cały ich pasek staje się czerwony) maja jeszcze ruch i uderzają moich zawodników. Coś chyba w tym nie halo..;/
To bug czy tak ma być???
A gdybyś prowadził prawdziwą walkę, to myślisz że twoje wojska nie odniosły by żadnych strat w starciu?
Walka podzielona jest na rundy W pierwszej rundzie prowadzisz równoległy atak do przeciwnika, ale na animacji musi być jakoś w kolejności to przedstawione. Aby wyglądało przejrzyście.
Wyjątkiem jest atak jednostkami pierwszego uderzenia, np konnymi. Jeśli konni rozjadą wszystkie jednostki wroga w pierwszym uderzeniu, wróg nie kontratakuje.
Gram w inne gry przez neta, i jeżeli moje wojska są na tyle większe że pierwszym uderzeniem niszczą całą armie przeciwnika, to nie ma takiej możliwości bym stracił jakiekolwiek wojsko. Bez sensu, takie rozwiązanie..
to grasz w dziwna gre, jednostki o tej samej inicjatywie ataku atakują równocześnie, nie sugeruj sie powtórkami.
Tak więc albo zaakceptujesz bierzacy stan rzeczy zwiazanymi z walką, albo daruj sobie gre.
Najwidoczniej atakujesz złym wojskiem.
Ostatnio edytowane przez Piotru70 ; 11.01.2013 o 15:21
W każdej strategii czasu rzeczywistego biją się równocześnie dwie strony. To, że schemat przedstawia wyniki starcia tak a nie inaczej to już rozwiązanie twórców. Innymi słowy jak Grasz np. w Total War to podczas Twojego ataku też dostajesz. Wróg nie czeka aż skończy się tura by Ci oddać.