Zobacz wyniki ankiety: Co myślicie o propozycji MUTE

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Super

9 81.82%
  • Nic nie warta

2 18.18%
  • Nie mam zdania

0 0%
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Mute na czacie

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Mute na czacie

Moja propozycja to funkcja "mute" na czat, jako dodatkowa opcja dla moderatorów. Niejednokrotnie jest tak , że podczas rozmowy, ktoś otrzymuje bana. Coś powiedział, coś zrobił nie tak, nie koniecznie nawet wie za co i dlaczego.

Mute umożliwiłoby dalsze obserwowanie rozmowy, może akurat pojawi się w dalszej części rozmowy informacja co zrobił złego. Na pewno będzie mógł nadal patrzeć na rozmowę. Natomiast Ban byłby już tylko karą za recydywę .

Niewątpliwie ograniczyłoby to frustrację banami i jednocześnie nie wyłączałoby automatycznie widoczności "w grze" danego gracza.
    Ostatnio edytowane przez de_vile ; 19.10.2012 o 15:11

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Pomysł bardzo dobry, jestem na TAK
    Czasem dostaje się bana za niewielkie przewinienie, co wyłącza gracza z gry na x czasu, jak np. mnie po którejś z konserwacji na 24h za omyłkowe wysłanie ofki na g1 - dostałem 24h na czat za recydywę...

Osadnik Awatar nerwusek
    Serwer
    Słoneczny Gród
    bezsens, wiadomo za co dostajesz bana - regulamin powinieneś znać. Wyświetla się info dlaczego - jeśli nie piszesz do supportu. Po co patrzeć dalej? Ban to ma być kara za przewinienie, jak ktoś sfrustrowany będzie wracał i zachowywał się niestosownie to znów ban tyle ze większy.
    Ja to bym sugerowała lepiej jakąś rozpiskę mniej więcej określenie za co jaki ban [w sensie minut] a nie ze wszystko jest zależne od humorów moderatorów. Wiadomo, ze nie da się zaszufladkować każdego ale np. ofka na g1 - 5 minut, spam-30 etc.
    Dla mnie mute zbędna opcja. Po co Ci patrzeć? Trzeba było się zachowywać.... Jeśli się z banem nie zgadzasz piszesz do supportu. Proste
    pozdro

Początkujący Osadnik Awatar Skonsek
    Serwer
    Nowy Świat
    Od początku dziwi mnie dlaczego ludzie dostają bany na czat co ich zupełnie tej opcji pozbawia. Ban o ile mi wiadomo blokuje dostęp również do czata gildii i szeptu, poprawcie mnie jeśli się mylę, czy to konieczne? Szept i czat gildii powinien pozostać w gestii graczy, którzy przecież dostali narzędzie do blokowania niepożądanych osób. To co zabronione na globalu niekoniecznie musi być niedopuszczalne na pozostałych kanałach. Komu by przeszkadzało gdyby wyciszony gracz widział nadal co się na czacie dzieje? Niech sobie czyta, bo nawet najgorszy troll samym patrzeniem nic nie zrobi Optował bym również aby informacja o wyciszeniu/zbanowaniu była widoczna dla innych graczy, to by spełniło funkcję ostrzeżenia dla pozostałych i pozwoliło rozeznać za co można ową karę otrzymać. Bo przecież ta gra jest również dla dzieci i nie każde z nich musi pojąć regulamin nawet jeśli przeczyta.

Jestem absolutnie za tą propozycją. Ban to zbyt restrykcyjna kara w większości przypadków

Uprawnienia umieszczania postów