Zobacz wyniki ankiety: Czy kopalnia powinna oddawac zawsze tyle samo surowców.

Głosujących
6. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

2 33.33%
  • Nie

3 50.00%
  • Nie wiem

1 16.67%
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Kopalnie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Kopalnie

Kopalnia niezależnie od ilości zasobów zburzona przed wyczerpaniem oddaje tyle samo surowców(po wyczerpaniu nie oddaje nic), albo niech oddaje w obu przypadkach tak samo albo niech nie oddaje wcale.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Kopalnia przed wyczerpaniem jest budynkiem i oddaje 25% ceny podstawowej jak kazdy budynek. Po wyczerpaniu jest obiektem terenowym o zerowym koszcie (jak wyczerpane pola i studnie), wiec niby czemu ma oddawac surowce ?
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Chodzi o nielogiczność tego, że kopalnia np z 1 surowcem oddaje 25%, a kopalnia z 0 nie oddaje już nic. Raczej chodziło mi o to by kopalnia oddawała % zgodnie z jej zawartością.

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    ale co ma pojemność zasobu do wrtości kopalni? kopalnie wybudwałeś za jakąśilośćsurowców - i skoro rezygnujesz z niej (czytaj przed wyczerpaniem złoza) to jest to traktowane jak rezygnacja z postawienia budynku w dowolnym miejscu - czyli dostajesz zwrot 20/25% wartości. Jeśli zaś kopalnia pełni swoją funkcję do samego końca (do wyczerpania) to znaczy, że chciałeś ją tam postawić i nie ma powodu do tego żeby dawałą zwrot surowców. poza tym nie ma potrzeby burzyć pustej kopalni - geolog znajdzie złoże w miejscu ruin.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    ale co ma pojemność zasobu do wrtości kopalni? kopalnie wybudwałeś za jakąśilośćsurowców - i skoro rezygnujesz z niej (czytaj przed wyczerpaniem złoza) to jest to traktowane jak rezygnacja z postawienia budynku w dowolnym miejscu
    Kopalnia sie wyczerpuje zaoszczędzasz surowce na nowa burząc ja tuż przed wyczerpaniem. To nie jest jak z innymi budynkami gdzie rezygnujesz z budynku w wypadku kopalni z wyrachowaniem rezygnujesz z niej tuż przed wyczerpaniem by zaoszczędzić surowce w nią włożone. Czy wyczerpana kopalnia to to samo co normalna kopalnia z 1 surowcem? Dla mnie tak. Moze dla ciebie wyczerpana kopalnia jest obiektem terenowym a kopalnia z 1 surowcem jest budynkiem, dla mnie one obie sa juz wyczerpane i lekkim oszustwem jest dostawanie za tą 2 pelnej puli a nie 1% z tego co dostaje sie za pełną kopalnie.

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Po tym, jak wprowadzono możliwość przenoszenia budynków nie powinno być żadnych zwrotów za wyburzenie dowolnego budynku

Surowców w obrocie jest już tak dużo, że ceny systematycznie spadają, a te pare desek i kamienia np. za kopalnie, nikomu nie uszczupli zbytnio zasobów.

Uprawnienia umieszczania postów