Kopalnia niezależnie od ilości zasobów zburzona przed wyczerpaniem oddaje tyle samo surowców(po wyczerpaniu nie oddaje nic), albo niech oddaje w obu przypadkach tak samo albo niech nie oddaje wcale.
Tak
Nie
Nie wiem
Kopalnia niezależnie od ilości zasobów zburzona przed wyczerpaniem oddaje tyle samo surowców(po wyczerpaniu nie oddaje nic), albo niech oddaje w obu przypadkach tak samo albo niech nie oddaje wcale.
Kopalnia przed wyczerpaniem jest budynkiem i oddaje 25% ceny podstawowej jak kazdy budynek. Po wyczerpaniu jest obiektem terenowym o zerowym koszcie (jak wyczerpane pola i studnie), wiec niby czemu ma oddawac surowce ?
"A necromancer is just a really, really late healer"
Chodzi o nielogiczność tego, że kopalnia np z 1 surowcem oddaje 25%, a kopalnia z 0 nie oddaje już nic. Raczej chodziło mi o to by kopalnia oddawała % zgodnie z jej zawartością.
ale co ma pojemność zasobu do wrtości kopalni? kopalnie wybudwałeś za jakąśilośćsurowców - i skoro rezygnujesz z niej (czytaj przed wyczerpaniem złoza) to jest to traktowane jak rezygnacja z postawienia budynku w dowolnym miejscu - czyli dostajesz zwrot 20/25% wartości. Jeśli zaś kopalnia pełni swoją funkcję do samego końca (do wyczerpania) to znaczy, że chciałeś ją tam postawić i nie ma powodu do tego żeby dawałą zwrot surowców. poza tym nie ma potrzeby burzyć pustej kopalni - geolog znajdzie złoże w miejscu ruin.
Kopalnia sie wyczerpuje zaoszczędzasz surowce na nowa burząc ja tuż przed wyczerpaniem. To nie jest jak z innymi budynkami gdzie rezygnujesz z budynku w wypadku kopalni z wyrachowaniem rezygnujesz z niej tuż przed wyczerpaniem by zaoszczędzić surowce w nią włożone. Czy wyczerpana kopalnia to to samo co normalna kopalnia z 1 surowcem? Dla mnie tak. Moze dla ciebie wyczerpana kopalnia jest obiektem terenowym a kopalnia z 1 surowcem jest budynkiem, dla mnie one obie sa juz wyczerpane i lekkim oszustwem jest dostawanie za tą 2 pelnej puli a nie 1% z tego co dostaje sie za pełną kopalnie.ale co ma pojemność zasobu do wrtości kopalni? kopalnie wybudwałeś za jakąśilośćsurowców - i skoro rezygnujesz z niej (czytaj przed wyczerpaniem złoza) to jest to traktowane jak rezygnacja z postawienia budynku w dowolnym miejscu
Po tym, jak wprowadzono możliwość przenoszenia budynków nie powinno być żadnych zwrotów za wyburzenie dowolnego budynku
Surowców w obrocie jest już tak dużo, że ceny systematycznie spadają, a te pare desek i kamienia np. za kopalnie, nikomu nie uszczupli zbytnio zasobów.