Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problem w planowaniu produkcji

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Problem w planowaniu produkcji

Witam
    Problem jest w planowaniu produkcji. Gdy nie ma wystarczających surowców i produkcja stoi (choćby chwilowo) planowanie pokazuje zamiast ujemnych wartości - dodatnie (jakby nadprodukcję) Przykład: przy zapewnieniu surowców planowanie pokazuje niedobór mąki (-255), gdy mąka się skończy i jedna piekarnia przestaje działać na chwilę(wykrzyknik) - planowanie pokazuje nadprodukcję mąki - czyli na daną chwilę sugeruje dobudowanie piekarni.. zamiast młyna
    Pozdrawiam
    Gelus12

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    zawsze możesz rozwinąć okno i zobaczyć który z budynków ile produkuje na 12 godzin, jeśli masz takie przypadki nie rozumiem w czym problem... dajesz premie/stopujesz piekarnie/ dobudowujesz młyn/stopujesz piekarnie by zrobić nadprodukcje mąki (to jest bez sensu ale zawsze może być taka opcja;x):> Masz 4 opcje do wyboru więc nie wiem w czym problem;x

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Nie chodzi o stopowanie, ale o informacje gdy budynek sam sie zatrzyma z braku surowców. wtedy lvl nizej raportuje nadprodukcję bez sensu...

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    hmm sens w tym masz taki, że skoro jakiś budynek nie zuzywa surowca to masz jego nadprodukcję... raport o stanie produkcji jest generowany na moment jego uruchomienia i tak, nie jest doskonały... on ma tylko podpowiadać... jak na moje potrzeby w zupełności wystarcza stronka znaleziona na tym forum w dziale przydatne linki - kieruje ona do fajnej stronki gdzie można sobie wszystkie budynki wprowadzić i wyświetla ci raport całkowitą produkcją na 10/20/30 min 1/2/6/12/24 godziny

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    wiem :-) Wg mnie to bug, nie powinny być wyłączane z kalkulacji budynki z ! ;-) chociaż pewnie ilu planistów tyle opinii ;-)

Uprawnienia umieszczania postów