Zobacz wyniki ankiety: Jesteś za rozbudową gry w stronę magazynów lokalnych?

Głosujących
10. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak

1 10.00%
  • nie

7 70.00%
  • nie wiem o co chodzi

2 20.00%
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Magazyny lokalna

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Magazyny lokalna

witam

Pirwszą rzeczą która bardzo rozczarowała w grze TSO, był fakt, że niema w niej tego co było w oryginalnej grze "The stettlers", a mianowicie logistyki. Uważam że należało by rozwijać grę w tym kierunku, aby każdy rzemieślnk posiadał lokalny magazynek i aby przemieszczanie sórowców z jednego miejsca do drugiego trwalo określoną ilość czasu i aby jednocześnie transportowana mogła być tylko jedna rzecz.
    Wiem Ze to by trochę skomplikowało grę, ale także podnioso by znacznie jej walory.
    Ewentualnie przynajmniej nich obecne magazyny mają charakter lokalny, i do tego można by dodać możliwośc transportu z jednego magazynu do drugiego, sterowanego przez gracza.
    Pomysł ten pewnie już był rozważany przez projektantów gry i na samym początku został odrzucony, ale bez tego stettlers, to nie jest settlers, tylko zwykła "farma" :/

Osadnik Awatar Maghemit
    Serwer
    Kolonia
    Bardzo dobry pomysł. Co do kierowania transportem surowców przez gracza, to ja bym się zastanowił nad tym, żeby było półautomatyczne / w sensie kieruje komputer, ale gracz też może pokierować /. Dodam jeszcze transport do domu handlowego i zwiększenie czasu handlu, ale to już za bardzo hardkorowe.

Osadnik Awatar emuq
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Maghemit Zobacz posta
    Bardzo dobry pomysł. Co do kierowania transportem surowców przez gracza, to ja bym się zastanowił nad tym, żeby było półautomatyczne / w sensie kieruje komputer, ale gracz też może pokierować /. Dodam jeszcze transport do domu handlowego i zwiększenie czasu handlu, ale to już za bardzo hardkorowe.
    Sam wykreśliłeś swój pomysł czy uwagę skoro komputer będzie kierował to po co ma gracz kierować? jak by weszła taka opcja o której napisałeś że "półautomatycznie" to nikt by tego nie ruszał bo samo by się to robiło to tak jakby tego wogole nie było.

Cytat Zamieszczone przez Pochłaniacz Zobacz posta
    witam

Pirwszą rzeczą która bardzo rozczarowała w grze TSO, był fakt, że niema w niej tego co było w oryginalnej grze "The stettlers", a mianowicie logistyki. Uważam że należało by rozwijać grę w tym kierunku, aby każdy rzemieślnk posiadał lokalny magazynek i aby przemieszczanie sórowców z jednego miejsca do drugiego trwalo określoną ilość czasu i aby jednocześnie transportowana mogła być tylko jedna rzecz.
    Wiem Ze to by trochę skomplikowało grę, ale także podnioso by znacznie jej walory.
    Ewentualnie przynajmniej nich obecne magazyny mają charakter lokalny, i do tego można by dodać możliwośc transportu z jednego magazynu do drugiego, sterowanego przez gracza.
    Pomysł ten pewnie już był rozważany przez projektantów gry i na samym początku został odrzucony, ale bez tego stettlers, to nie jest settlers, tylko zwykła "farma" :/
    Natomiast ręcznie, nie jestem za tym, na dość że siedzieć w grze nad polami i studniami, i kopalniami. To jeszcze musiałbym częściej wchodzić by przerzucać sobie surowce z magazynu do magazynu żeby produkcja szła. Dla mnie bez sens nie róbmy z tego realnego życia. Za niedługo jeszcze wprowadźcie bank i karty kredytowe i sklepy w których można kupować tylko kartą, i będę miał gotówkę ale tylko w banku, a nie będę miał karty to będę musiał czekać na wyrobienie karty żeby sobie dopiero coś kupić. Dopiero gra nie bedzie sie rozwijać tylko cofać bo jak podkreślam to tylko gra. Takie moje zdanie i jestem na NIE. (stanowcze)

Każdy ma swoje życie i swoje sprawy a nie żeby siedzieć całymi dniami nad grą.
    Ostatnio edytowane przez emuq ; 20.09.2012 o 12:00

Uprawnienia umieszczania postów