Zobacz wyniki ankiety: Czy uważasz że moja propozycja jest godna wprowadzenia do gry?

Głosujących
41. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

40 97.56%
  • Nie

1 2.44%
  • Tak, ale wprowadziłbym pewne zmiany

0 0%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Propozycja dot. czatu w grze... tryb AFK

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Propozycja dot. czatu w grze... tryb AFK

Otóż siedzimy sobie w domu, ale nie przy kompie, dostajemy 10 szeptów z pytaniem, hej, jesteś, czemu nie odpisujesz, itd...
    Proponuję wprowadzić spotykane w innych grach tryb AFK, włączany np komendą /afk oraz automatycznie po 5-10 minutach bezczynności w grze (bez pisania, klikania, przesuwania mapy w karcie przeglądarki/okienku z grą), oraz wyłączany automatycznie po dokonaniu jakiejkolwiek akcji w grze.
    Gdy ktoś szepnąłby do takowej osoby, szepczący dostałby informację "Gracz w trybie AFK", bądź cokolwiek innego sugerujące, że obecnie tej osoby nie ma przy kompie, pomimo, że jest online w grze.

Funkcję można by rozbudować o 'opisówkę' trybu AFK, max kilkanaście znaków:
    /afk Będę o 15

Ktoś do niego szepta i dostaje info: Gracz xxx w trybie AFK: "Będę o 15"

Nie stwierdziłem obecności takiej propozycji na forum, wg mnie jest godna zainteresowania i stosunkowo łatwa do dodania, sądzę że będzie to kilkanaście-kilkadziesiąt linii kodu...

Tłumaczenie AFK: z ang. Away From Keyboard - Z Dala od Klawiatury (po prostu: nie jestem przy kompie)

PS. jeśli jakiś mod może poprawić czas ankiety na bezterminową to byłbym wdzięczny
    Ostatnio edytowane przez LeBurn ; 19.10.2012 o 14:14

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Bardzo fajny pomysł.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Fajna opcja ale moze to zwiekszyc i tak duze lagi,,,

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Pomysł świetny iż aż dziw bierze czemu twórcy gry nie wprowadzili Opcji /AFK na czacie gry od poczatku

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    post do usuniecia

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Tank Zobacz posta
    Fajna opcja ale moze to zwiekszyc i tak duze lagi,,,
    mechanizmy tego typu raczej nie zwiekszaja, w widocznym dla uzytkownika stopniu, lagow gry

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Co do lagów, wnioskując po wypowiedziach szefostwa na tymże forum, już wkrótce możemy się spodziewać znacznej poprawy tego stanu.
    Wg mnie dodanie opcji /AFK nie zwiększyłoby laga, jest to wysyłanie jednorazowego info do serwera o włączeniu trybu AFK, a odpowiedź szła by już ze strony samego klienta - gracza.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Propozycja bardzo fajna, ostatnio również zastanawiałem się nad propozycją - dla moderatorów - trybu mute. Zamiast ciągłych banów - mute - które pozwoli obserwować nadal czat , ale nie pojawi się żaden tekst gracza któremu zostało mute włączone na czacie a jednocześnie widziałby np dalszy ciąg rozmowy w której uczestniczył, niewątpliwie ograniczyłoby to frustrację banami i jednocześnie nie wyłączałoby automatycznie widoczności "w grze" danego gracza.

post z ankietą w temacie : http://forum.thesettlersonline.pl/th...Mute-na-czacie
    Ostatnio edytowane przez de_vile ; 19.10.2012 o 15:12

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez de_vile Zobacz posta
    Propozycja bardzo fajna, ostatnio również zastanawiałem się nad propozycją - dla moderatorów - trybu mute. Zamiast ciągłych banów - mute - które pozwoli obserwować nadal czat , ale nie pojawi się żaden tekst gracza któremu zostało mute włączone na czacie a jednocześnie widziałby np dalszy ciąg rozmowy w której uczestniczył, niewątpliwie ograniczyłoby to frustrację banami i jednocześnie nie wyłączałoby automatycznie widoczności "w grze" danego gracza.
    Mute z opcja nie wylaczania widocznosci gracza w grze - dobry pomysl !

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Jak najbardziej za. Tylko właśnie żeby się wyłączało automatycznie jeżeli coś robimy bo ja zawsze zapominam zdjąć tego i się zastanawiam dlaczego ktoś mi nie odpowiada albo wychodzi, że jestem AFK a pisze :P

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów