Dzień dobry,
Po paru miesiącach grania i ja wrzucę swoje trzy grosze:
Magazyn prowiantu
0. Nigdzie tego nie znalazłem, a może przydałby się jeden temat, który dotyczyłby budynków w ogóle a w nim wszystkie pomysły.
1. Nazwa jest delikatnie mówiąc dziwna, proponuję magazyn zaopatrzenia, albo coś w tym guście.
2. Brak możliwości zmiany kolejki produkcji jest irytujący. Kiedy ustawi się produkcję np. 100 koszy w paczkach po 10, albo 5 i nagle się okaże, że przydaliby się dodatkowi osadnicy, to trzeba pousuwać wstawione wcześniej kosze, następnie wstawić np. emerytowanych bandytów i po nich dorzucić znów kosze. No ale to każdy wie
3. Kolejki budowania powinny być oddzielne dla każdej z trzech kategorii, osobna dla premii, zasobów i złóż. Ja rozumiem, że chodzi o to, żeby opóźnić levelowanie postaci, bo po osiągnięciu 50 poziomu życie stanie się nudniejsze, no ale tu dotykamy problemu idei maksymalnego poziomu, która moim zdaniem jest chwiejna.
4. Powinna istnieć możliwość zbuffowania magazynu prowiantu (zaopatrzenia), tak jak można zbuffować dom władyki i koszary (być może jako alternatywa dla pkt 3).
5. Już ktoś to kiedyś poruszał - zamiana 500 łuków na 10 długich, to mniej więcej taka korzyść, jak oddać 100 monet za kromkę chleba. Na handlu średnio jeden długi jest wart 8 zwykłych, więc taka zamiana powinna odzwierciedlać ten stosunek (1:8).
Dom władyki
1. Nazwa też dość kuriozalna, lepszy byłby chyba ratusz. Zresztą w ogóle nazwy są tu - takie mam wrażenie - trochę na siłę, taka "chata drwala" zamiast "drwal" po prostu.
2. Produkcja osadników powinna być zależna od poziomu ratusza, i tak: na 2 poziomie osadnik powinien być tworzony co 7:30 minut, na 3 poziomie co 5 minut, na 4 poziomie co 3:45 i na piątym co 3 minuty (no... może trochę się rozpędziłem)
3. W samym ratuszu, jak i zwykłych magazynach, powinno wyświetlać się szybkie info na temat stanu produkcji (np strzałki w górę i w dół, tak jak w podglądzie ekonomicznym, albo znaki plusa i minusa a po kliknięciu ikony zasobu powinno się przechodzić do podglądu ekonomicznego tego zasobu)
Z pozdrowieniami![]()