Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: problem z podsumowniem gospodarki

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

problem z podsumowniem gospodarki

Hej,
    Mam problem nastepujący. W podsumowniu pokazuje mi, że produkcja bali liściastych jest na poziomie +350/12h. Jednak po dłuższej obserwacji stanów magazynowych wychodzi, że stan tych bali ciągle się zmniejsza. Nie ma braków jeżeli chodzi o same drzewa liściaste. Tego problemu nie zauważyłem przy innych materiałach.
    Ktoś się spotkal z takim problemem, albo wie o co chodzi? DO kogo się zwrocić?

Pozdro

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Problem bierze się z tego, że z jednej strony gra pokazuje niby dwunastogodzinne zużycie (tak jest napisane w podsumowaniu) a z drugiej strony pokazuje wartości chwilowe (tak tłumaczy support). Tak więc ogólnie podsumowanie gospodarki obarczone jest sporymi błędami i na przykład u mnie pokazuje, że mam -2.000 drzew dziennie (w stosunku do sadzonych) podczas gdy w rzeczywistości mam ich przyrost. Z mięsem też zupełnie inaczej.

Jeśli zanotujesz wartości wybranych produktów i porównasz te same wartości za 12 godzin, to wyjdzie Ci co innego niż w podsumowaniu.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Podsumowanie jest obliczane na moment kilkniecia, i przeliczane są wartości na najbliższe 12h, a że z drzewami jest ten mankament ze nie zawsze droga drwala / leśnika jest taka sama i ona sie dośc dynamicznie zmiania, z tąd te błędy. Sam obserwóje to u siebie, niby ilość drzew mam na minusie, ale nie widze zeby ich ubywało, ba nawet w drugim koncu mapy gdzie specjalnie sobie wyciołem drzewka aby była lepsza widoczność po kilku dniach sie pojawiły spowrotem.

Kesski
    Przeciez jest wyraznie napisane w gospodarce jak klikniemy w lesnika czy bale a potem najedziemy kursorem na lesnika czy drwala to wyraznie jest napisane ze wartosci moga sie zmieniac w zaleznosci od tego jak np.lesnik ma daleko do sadzonek bo wciaz to sie zmienia bo nie jest caly czas ta sama odleglosc pomiedzy zlozami i to wlasnie sie zmienia a kazda nawet 1 sekunda ma w puzniejszym czasie kolosalny wplyw..........

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Czas produkcji mojego leśnika na 3 levelu to 7 minut 49 sekund, więc ani jedna ani dziesięć sekund nie tłumaczy tak szalonych pomyłek. U mnie chaty leśnika rosną w jednym miejscu - tym samym, w którym znajdują się drwale. Przed chwilą sprawdziłem jak to wygląda: -3300 drzew, czyli dziennie (według podsumowania) ubywa mi 6600 drzew, co jest co najmniej zabawne. Rozumiem błędy w "obliczeniach", ale nie -6600 drzew dziennie w sytuacji, w której codziennie przybywa mi drzew.

Skoro podsumowanie (przy drzewach również) pokazuje 12 godzin, to można było wprowadzić porównanie pomiędzy wartością obecną a wartością sprzed 12 godzin. Prościej i precyzyjniej się nie da. Pytanie do producenta dlaczego tak się nie dzieje.

Uprawnienia umieszczania postów