Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za pomysłami?

Głosujących
9. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

8 88.89%
  • Nie

1 11.11%
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Hanedel itd.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Hanedel itd.

Witam mam pomysł na normalny hanedl , bo jak wystawiał np 400 węgla sprzedam tyle ile chciałem zamyka aukcje to cały czas mam spam ,
    proponuje to zrobić tak wystawia się 400 sztuk danego towary , i ile razy można go kupić np 400 sztuk węgla x4 klikamy dodaj oferte i pierwsze 4 osoby kupują a dalej już nie ma spamu.
    2. Szybki handel wystawiam 400 węgla , znika mi te 400 węgla i przez 10 minut jest wystawione , gdy druga osoba kupuje a mnie nie ma to odrazu ja dostaje to co chciałem a druga osoba też dostaje węgiel , tak by było szybciej i normalnie.
    3. Kantor handlowy do ulepszania 1 lv oferta stoi 10 min , 2 15 , 3 25 lub ,, 1 lv 1 oferta , 2 - 2 , 3 -3 oczywiście ulepszanie jest drogie.

4. Odkrywca , dobrze żeby mu podnieść znalezienie itemków , a nie 6 godzin 50 kamienia , w 6 godzin można nakopać 2k.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jak najbardziej za, denerwuje mnie gdy chce coś szybko kupić a tracę surowce z magazynu i muszę kilka godzin czekać aż osoba, która wystawiła ofertę albo ją zaakceptuje albo co gorsza odrzuci. Nie wiadomo wtedy czy kupować kolejne surowce bo inny gracz nam odrzuci czy jednak czekać i liczyć na to, że zaakceptuje.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Też uważam, że powinny być tu pewne zmiany. Teraz jest tak, że odpowiadam na czyjąś ofertę, pobiera mi surowce a po paru godzinach dostaję info, że transakcja odrzucona. Przez ten czas surowce są blokowane. Powinno to odbywać się automatycznie jak napisał przedmówca.
    Jeśli idzie o rozbudowę kantoru to bardziej poszedłbym w kierunku możliwości wystawiania kilku ofert lub ewentualnie wystawienia oferty na dłuższy czas niż teraz (np. 30 minut) ale z możliwością - jeśli mam taką potrzebę - wystawienia oferty na krótszy okres (np. 10 minut).

Poznańczyk
    Proponuje wejść na serwer testowy i zapoznac się z nowym systemem handlu.

Uprawnienia umieszczania postów