Zobacz wyniki ankiety: Misje gildiowe- co zmienic

Głosujących
128. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • zwiekszyc nagrody (surowce)

43 33.59%
  • zmniejszyc koszty

41 32.03%
  • zwiekszyc nagrody (exp)

40 31.25%
  • nic nie zmienic

4 3.13%
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Misje gildiowe

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Misje gildiowe

Pomimo, że misje dla gildii wprowadzono dzisiaj juz wszędzie słychać głosy krytykujące je. Wg. mnie także został spalony potencjał jaki tkwi w tym świetnym temacie. Spodziewałem się nagród adekwatnych do wkładu własnego w tą misje oraz do poziomu jaki posiadamy.
    A tu otrzymałem 5 granitu za 4000 drewna iglastego (interes życia), chociasz i tak najgorzej nie trafilem bo koledzy z gildii mieli jeszcze gorzej i zawrotna ilość PD - na 43 lvl otrzymam, bagatela 183 PD.

Wg. śmiech na sali.

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Od jutra to chyba mało kto będzie robił te zadania ?

Koszta są ogromne w porównaniu z zyskiem.

Coś tu trzeba szybko zmienić

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Ja musiałem oddać 400 szt sztabek stali, nagroda taka sama ;/. Za małe nagrody dali, a zbyt duży wydatek.. Nawet się nie opłaca ich robić ;x. Dlatego jestem za zmianą nagród w owych misjach.

PS: dodaj ankietę, bo modek zamknie temat ;P.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez OrSzuL4321 Zobacz posta

PS: dodaj ankietę, bo modek zamknie temat ;P.
    dzieki za przypomnienie

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wielu aktywnych graczy wiązało z tą nowinką wielkie nadzieje ... a tu lipa.

Premiować się powinno AKTYWNOŚĆ a nie ilość.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Hakardrag Zobacz posta

Premiować się powinno AKTYWNOŚĆ a nie ilość.
    nawet dla licznych gildii nie jest to oplacalne, gdyz liczba graczy do zadania jest procentowo obliczana. U mnie z 37 ma zrobic zadanie 20, u kolegi ma zrobic ich tylko 9.
    Wg. mnie zmarnowany potencjal swietnego pomyslu

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wczoraj jeszcze nie miałam zadania bo nie uzbieraliśmy wystarczającej ilość członków w gildii, zadanie dostałam dzisiaj no i niestety jestem bardzo zawiedziona. Żeby dostać 10 monet musiałam oddać 3000 zboża które jest warte jakieś 45 monet. No a 164 punkty doświadczenia nie są żadnym zyskiem gdy mam 42 poziom.
    W sumie teraz mi wstyd że namawiałam ludzi do wstąpienia do gildii zachecając zadaniami gildiowymi, które są kompletnym niewypałem. Wydali monety a korzyści żadnych.
    Nagrody za zadania powinny mieć podobny przelicznik jak w zadaniach dziennych- czyli być opłacalne. Nawet fajna by była wersja wysokie koszty wypasione nagrody, ale jeżeli producenci chcą zostać przy tych skromnych nagrodach to niech zmniejszą koszty.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Powinni zwiększyć nagrody, nie tyle pobocznych ((wystarczy 20monet 10granitu) co głównych, teraz to chyba jest jakieś 0,2% expa gdyby zwiększyli do 1-3% to już lepiej by było.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Rowniez uwazam ze nagrody( bonusy ) za guildyjne zadania sa zanizione na maxa . Dzisiaj dostalem zadanie aby oddac 700 rudy zlota . Po zakonczeniu dowiedzialem sie ze dostalem 10 monet i 84 exp . To jest totalna przesada .

Byc moze chodzi o to aby ludzie zaczeli kupowac w sklepie za gotowke i dopiero robili te zadania ?? Jezli nadal beda takie zadania i nagrody to ja i wpolczlonkowie mojej guild na pewno zrezygnuja z tego .

To nie sluzy rozwojowi guild a wrecz przeciwnie , zmniejsza mozliwosci rozwojowe uszczuplajac zapasy materialowe .

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Te zadania są jakby to napisac 2-znaczne, z jednej strony są one totalnie nieopłacalene jak sie patrzy co trzeba oddac a co sie dostaje, ale z drugiej strony działają jako pachłaniacze surowców, a jak surowców jest mniej to ceny idą w góre. W któryms to temacie był lament ludzi ze produkcja wiekszości rzeczy jest totalnie nieopłacalna, a ceny sa poniżej kosztów produkcji.

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów