Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Serwer "Kolonia" - zerwane połączenie z serwerem

Początkujący Osadnik Awatar czarkoski
    Serwer
    Kolonia

Serwer "Kolonia" - zerwane połączenie z serwerem

Witam Wszystkich

Prosiłbym o pomoc w w/w sprawie

Dziennie czyszczę historię i ciasteczka przeglądarki (Mozilla Firefox 13.0)
    Od ponad 3 tygodni...

Loguję się na stronę normalnie. Klikam na "GRAJ" i mam w zależności od humoru serwera, 30 sekund - 3 minuty gry.
    Zostaje tylko na szybko ogarnąć wyeksploatowane kopalnie i pola pszenicy, zajrzeć na Handel... i tyle..

To staje się bardzo wkurzające

Macie jakieś pomysły na rozwiązanie tej chorej sytuacji ...bo Ja już poległem

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    też tak mam na Nowej Ziemi, ale też często nie mogę wejśc do gry, a na kompie w pracy wszystko działa jak należy...

Początkujący Osadnik Awatar czarkoski
    Serwer
    Kolonia
    Jak widać "TWÓRCY" gry mają graczy w DU...
    Wolą upiększać stronę i aktualizują Pamiętnik dewelopera niż zająć się serwerem i problemami graczy

jeden wielki szajs
    Ostatnio edytowane przez MOD_Deirdre ; 29.06.2012 o 19:35 Powód: wycięto flood

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    czy problem się nie skonczy ?!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ja mam podobne problemy na Słonecznym Grodzie.
    Występują dopiero od około dwóch tygodni, a objawiają się następująco:
    - w starszym firefoxie gra w ogóle się nie uruchamia, a do tej pory śmigała wzorowo.
    - w nowej operze niedługo po załadowaniu rozłącza z serwerem (prawdopodobnie te 30 s - 3 min). (Dodatkowo w operze na stronie głównej, i chyba też tu na forum, elementy graficzne strony są wyświetlanie w niewłaściwych miejscach.)
    Mam nadzieję, że to się jakoś szybko zmieni, bo zazwyczaj mam cierpliwość na co najwyżej 3-4 ładowania gry. :/

Teraz to już traci połączenie na "Uruchamianie kolejki logowania", jeśli tak jest np. 4 razy pod rząd, to twierdzenie, że nie da się grać, uważam za uzasadnione.
    (Oczywiście kasowania pamięci itd. nie pomagają)
    Ostatnio edytowane przez Gledisz ; 08.07.2012 o 23:33

daveandnokia
    Ale u mnie, serwer - Słoneczny Gród, działa bezproblemowo... i na PC, i na laptopie, netbooku i barebone Jadę na łączach 10 Mb/s, Mozilla v.13.0 i najnowszy Flash...

Osadnik Awatar TITO_CFC
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Widzę że zaraza z Nowej Ziemi rozprzestrzenia się na inne serwery...niedługo nie będzie już żaden serwer działał komfortowo a BB będzie nam kazało czyscić pamięć podręczną przędlądarek udajac że nei ma problemu

daveandnokia
    Z ciekawości sprawdziłem, czy przy nowej rejestracji można utworzyć konto na serwerze Nowej Ziemi. I o dziwo, można
    Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: 3.jpg, 
wyświetleń: 466, 
rozmiar: 21.8 KB, 
ID: 439.

Czy BB nie powinno tymczasowo usunąć ten serwer z wyboru przy tworzeniu nowego konta?? Przez to zapychają inni, nowi gracze i problem będzie się przeciążał bardziej... a jak wy uważacie??

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Ja zmieniłam przeglądarkę na chrome (wcześniej opera) i wszystkie kłopoty z zerwanym połączeniem się skończyły

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    W jaki sposób zmienia się serwery? Od jakiego poziomu?

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów