Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Okno rozmów zasłania grę

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Okno rozmów zasłania grę

Na środku górnej listwy okna rozmów są malutkie strzałeczki, które umożliwiają zmianę wielkości okna rozmów. Można jednak okno wyciągnąć poza stronę (poza jej górną krawędź) i wtedy chyba już tylko relog pomaga. To raczej nie tak powinno wyglądać.

Nie wiem czy samodzielnie trzeba ten rozmiar zmienić, czy czasem robi się to przypadkiem, ale już paru graczy o to pytało na kanale pomoc - możliwe, że jakoś przypadkiem powiększyli ten obszar. Ja zrobiłem to celowo i wrócić do normalnego rozmiaru okna bez przelogowywania się już nie mogłem.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zgadzam się... starsznie mnie to irytuje. Bez myszki używając samego touch pada w laptopie ciągle się to powiększa a potem to już tylko relog pomoże..

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    pod gwiazdą masz taką strzałeczkę w dół jak ją naciśniesz to masz jeszcze jedną szansę na zmniejszenie okna

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    spyderek - nie o tym pisałem. Jak są strzałeczki to spoko. Ja pisałem o sytuacji, w której okno rozwinie się tak wysoko, że strzałeczki są poza ekranem.

Ale znalazłem rozwiązanie. Okno to ma blokadę jednak. Ograniczenie dotyczy trybu pełnoekranowego. Nie trzeba więc się przelogowywać. Wystarczy odpalić grę w pełnym oknie i wtedy można już złapać za trójkąciki i okno zmniejszyć.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    spyderek miał na myśli ukrycie paska znajomych, wtedy i okno rozmów się obniży i odsłoni strzałeczki. Ale myślę, że większość odkryła tą możliwość.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Okno chatu można podciągnąć tak wysoko, że nawet obniżenie listy znajomych nic nie da.

Osadnik Awatar Strychnine
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Przegladarke przelaczcie sobie na full scren(F11 czy tam F12) i obnizcie okno chatu.
    "Albo graj, albo pieniądze oddaj."
    Anonim
    Przysłowie polskie

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Już o tym pisałem ;-)

daveandnokia
    Singularis, stawiam, że ponad połowa nie wie, jak przełączyć się na full screen w przeglądarce:P gdyż nikt nie korzysta z tej funkcji. A tym bardziej, że nie chce sie wyszukiwać ludziom w google, więc piszą wpierw posty na forach, a potem działają z wujkiem google i dobrze SandmanX666 zrobił wypisując klawisz przełączania. Dodam tylko, że jesli w grze klawisz F11 nie działa, to proszę uaktywnić nową kartę i wtedy nacisnąć klawisz, przełączyć się na kartę z grą i zrobić porządek z oknem chatu. Chcąc wrócić z trybu pełnego do trybu normalnego, znów przełączamy sie na inną kartę i tam przyciskamy klawisz F11. Ja właśnie tak musiałem zrobić - Firefox v12.0. Zadanie wykonane

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Czasami okno czatu powiększa się - nawet wtedy, gdy teoretycznie powinno się zminimalizować (klikając na magiczny minus w okienku czatu).
    Może dobrym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie zmiany: pierwsze klikniecie na nazwie czatu - powiększa nam okno, tak jak to jest teraz a drugie - minimalizuje?

pozdrawiam
    Niki

Uprawnienia umieszczania postów