Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Mała istotna zmiana w buffach.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Mała istotna zmiana w buffach.

Witam, może ktoś już wcześniej wpadł na ten pomysł ale nie znalazłem podobnego tematu więc napiszę.

Jak wszystkim wiadomo Czy w gildii czy w znajomych każdy wymienia się buffami. Jednak jest w grze wielu oszustów.. w sensie umawiamy się na wymianę 25 koszy, następnie ja daję 25 premii koszy a dostaję 25 premii półmisków ryb..
    Dlatego też wychodzę z pomysłem by po prostu nadać osobny kolor każdej z premii. Tak by było widać jaka premia została nadana budynkowi przez obcą osobę. Tak jak to jest w przypadku gdy dajemy premie sobie sami.

Mogłyby wyglądać tak samo jak obecnie w złotym kolorze tylko np.
    premia półmisku - kolor złoty
    premia kanapki - kolor biały
    premia kosza - kolor fioletowy

Ułatwiłoby to o wiele sprawę a myślę że roboty przy tym nie jest zbyt dużo.
    Pozdrawiam

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    kombinowanie z kolorami imo zbędne, lepiej dodać licznik odliczający czas do zakończenia buffa i wszystko by było jasne

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Można i tak, ja podałem przykład żeby pokazać sens.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    ja, gdy wczoraj dostalem buffy od znajomego to dostalem wiadomosc w skrzynce ze "Gracz "nazwa gracza" dał ci premię z "półmisek ryb" na budynek "rodzaj budynku"

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    taka wiadomość otrzymujesz jak jesteś offline lub odwiedzasz czyjąś osadę i chyba jak ci zerwie połączenie z czatem (tego pewien nie jestem), w innych przypadkach nie widzisz jaką premie dostajesz, dopiero po czasie trwania można stwierdzić /ryby/kanapka/kosz

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    otóż to.

Uprawnienia umieszczania postów