Nigdy sie tym nie interesowalem, bo gralem od listopada na wersji angielskiej i nigdy nie trafil mi sie oszust przy wymianie, ale zawsze musi byc ten pierwszy raz
Nie rozumiem jak to mozliwe, ze nie ma za to kar. Za poproszenie o wymiane na global-1 leca bany na X godzin, a za roznego typu oszustwa nie ma zadnej kary. Niestety, kiedy gra jest zrobiona w tak banalnie prosty sposob to w rownie banalny sposob mozna to wykorzystac, zeby oszukac innych. Skoro taki nacisk kladzie sie na przestrzeganie roznych zasad na glupim czacie to mozna by pomyslec tez o czyms, co naprawde psuje przyjemnosc z gry.
Nie zauwazylem nigdzie opcji zmiany nicka, ale z drugiej strony nigdy jej nie szukalem wiec moze gdzies tam jest. W kazdym razie, dzis uslyszalem od oszusta, ze zmiana nicka to nie problem. Jesli to nie jest globalnie dostepna opcja w jakims menu to na jakiej podstawie osoba ze staffu zmienia nicka oszustowi, ktory robi to tylko po to, zeby moc ukrasc kolejne buffy?
Rozumiem, ze to beta, ze popularnosc gry zaskoczyla tworcow. No, ale pracujecie nad ulepszeniem tej gry. Wg. mnie wielu graczom bardziej spodobalyby sie zmiany w szybkosci i jakosci "obslugi klienta" niz zmiana grafik kilkunastu budynkow na wyzszych poziomach. Obecnie na rozwiazanie problemu przez support czeka sie tyle, ze mozna zapomniec o problemie, a mail od supportu o nim przypomni.
Wymiana 20-40 koszy na zasadach "najpierw ty, pozniej ja" lub "ty mi 3, ja tobie 3 itd." strasznie wydluza wymiane. Zazwyczaj ludzie nie maja 20 koszy i trzeba sie wymieniac po 5-10 co tworzy kolejki do wymiany. Komu chcialoby sie czekac te 20 minut, az ktos sie wymieni. Nie wspominajac o wymianie 50 kanapek. Zanim ktos by to wymienil juz musialby myslec o kolejnej wymianie bo pierwsze kanapki bylyby w polowie swojej zywotnosci.
Obecnie moderatorzy siedza sobie na global-1 i rozmawiaja z graczami o glupotach. Skoro sa to ludzie majacy wprowadzac jakis lad w grze, i na czatach, to mogliby sie do czegos przydac i zajmowac sie takimi sprawami. Mozna tez zwerbowac ludzi zajmujacych sie stricte takimi sprawami. Zaloze sie, ze nie trzeba ich wielu, bo kiedy taki proceder bedzie karalny zniknie bardzo szybko z gry.
Reasumujac.
Zmiana nicka oszusta to mega zenujaca sprawa.
Kary za udowodnione oszustwa (screeny, pewnie mozna tez sprawdzic logi z chatu) to PODSTAWA.
Jezeli ktos odpowiedzialny za te zmiany ma jakies pytania to sluze pomoca.