Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: stworzenie aplikacji

mis271

stworzenie aplikacji

stworzenie aplikacji do ściągnięcia na kompa.
    gdzie po zainstalowaniu gry na kompie zmniejszył by się problem z logowaniem na serwer

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie za bardzo rozumiem. w jaki sposób taka aplikacja mogłaby pomóc w logowaniu się na serwer?
    [img]http://pic.**************.com/ban_pl_8831_512526.gif[/img] <----Skoro i tak masz włączony komputer na noc to surfbar Ci nic nie zaszkodzi, Nie wymaga kodów weryfikujących

mis271
    teraz jest tak, że dla każdego z graczy na serwerze tworzy się odrębny obraz gry. z jego zasobami budynkami itd. a po zainstalowaniu aplikacji na kompa część przejmie komputer gracza. i to uwolni część pamięci serwera i łącza jednocześnie na serwerze.
    czyli po krudce jeśli przykładowo jest zarejestrowanych 30 tys. użytkowników na grę i serwer musi jednocześnie stworzyć np 20 tys obrazów gry (bo tyle akurat graczy weszło na serwer z grą) to to spowalnia ram i procesory na serwerze czy serwer traci jednocześnie trochę na mocy obliczeniowej, i w tym momencie dłużej czekasz na zalogowanie. tak ma zrobione np mettin 2 i wele podobnych gierek

Początkujący Osadnik Awatar almighty
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Myślę, że nie bardzo zdajesz sobie sprawę z tego, że plik SWF który zostaje pobrany przez Twoją przeglądarkę, jest niejako uruchamiany z Twojego komputera, a nie z serwera. Plik ten zawiera wszelkiego typu zasoby - jak większość grafik, czy dźwięków.

mis271
    ok. ja tylko za sugerowałem, że mogło by coś takiego być. kilka gier online ma takie rozwiązanie i jest ok

Uprawnienia umieszczania postów