Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Łucarz i lepszy przegladanie w ofert handlowych

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Łucarz i lepszy przegladanie w ofert handlowych

Według mnie łucarz za dużo pobiera za zrobienie 1 łuku,powinien pobierać napewno mniej gdyż moja cała gospodarka cierpi na niedosyt drewna gdzyż w ciągu 14 min. pobiera z dwóch łucarzy aż 16 drewna a z 11 chat drwali co 3 minuty tną drewno iglaste które pużniej idzie do smolarza 4 smolarzy co co 4 min tworzą wegiel a 4 tartaki tną je na deski co 3 min wiec aby wyprodukować 1 łucznika potrzebuje aż 80 drewna a wyprodukowanie 1 rekruta aż 100 sztabek midzi i węgla który narazie produkowany jest u smolarzy.
    Drugi problemem jest słaby przgląd ofert handlowych gdyż jak chce kupić 100 młotków musze przkopywac sie przez całą oferte graczy czy nie łatwiej by było zrobić tak aby gracz musiał klikać w kantor handlowy i wybierać jaki produkt chciałby kupić.

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witaj.

1. Można łatwo policzyć ile danego surowca potrzeba by smolarz wyrabiał smolę, luczarz wyrabiał luki a tartak ciachał deski, tylko trzeba troszeczkę poświęcić czasu. Gdyby ci się nie chciało, to zawsze możesz poszukać na forum linków do kalkulatora, który pozwala zaplanować jakie budynki i ile ich musimy postawić by był przepływ surowców i gospodarka nasza nie miała zastoju. Wielu graczy z tego korzysta i nie narzeka. Każdy z graczy ma takie same koszty produkcji jak ty, które są celowo dość wysokie by gra nie była zbyt łatwa.

2. Możesz w bardzo prosty i szybki sposób, sortować oferty w kantorze handlowym. Masz do tego 3 opcje w górnej belce, a mianowicie:
    - oferta
    - koszt
    - od

Dodam na zakończenie, że trwają prace nad nowym systemem handlu jak i innymi nowościami o których możemy dowiedzieć się czytając Pamietnik dewelopera.

Pozdrawiam

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    "Według mnie łucarz za dużo pobiera za zrobienie 1 łuku,powinien pobierać napewno mniej gdyż moja cała gospodarka cierpi na niedosyt drewna gdzyż w ciągu 14 min. pobiera z dwóch łucarzy aż 16 drewna a z 11 chat drwali co 3 minuty tną drewno iglaste które pużniej idzie do smolarza 4 smolarzy co co 4 min tworzą wegiel a 4 tartaki tną je na deski co 3 min wiec aby wyprodukować 1 łucznika potrzebuje aż 80 drewna a wyprodukowanie 1 rekruta aż 100 sztabek midzi i węgla który narazie produkowany jest u smolarzy."

Ogarnijcie to ludzie. TO JEST JEDNO ZDANIE!

A tak serio, ja jestem twardy niczym Chuck Norris - i liczę wszystko w głowie. )
    Myślę że cały ten problem jest wyolbrzymiony - prędzej czy później ulepszasz te budynki i nie ma żadnego problemu z zapotrzebowaniem na tak podstawowe surowce

Osadnik Awatar szon26
    Serwer
    Nowy Świat
    Jak pisze poprzednik pręczej czy później ulepszysz te budynki... szkoda że później niż prędzej. Obecnie nie mam wielkiego problemu z łuczarzem gorzej z produkcją narzędzi ale widocznie potrzeba trochę cierpliwości i czasu

Uprawnienia umieszczania postów