Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Zapamiętywanie loginu i hasła

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Zapamiętywanie loginu i hasła

Nie wiem czy na każdej przeglądarce tak jest, ale na Chrome'ie muszę za każdym razem się logować od nowa, a witryna nie zapamiętuje ani loginu ani hasła. Dużym ułatwieniem by było wrzucić "zapamiętaj mnie" albo "nie wylogowywuj mnie" . Taka drobna sugestia ode mnie.

Osadnik Awatar ViruS001
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Hm.. na Firefox'ie jest opcja zapamiętania i nie muszę się logować non-stop tzn. wpisywać znów loginu i hasła

Fanatyk
    W przeglądarce chrome należy zaznaczyć w opcjach "proponuj zapamiętywanie haseł"
    Ja osobiście haseł nie zapisuje, łatwo wtedy o utratę danych przez np: keylogger'a

Osadnik Awatar bartis
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja loguję się przez Facebooka i nie mam takich problemów. Jedynym wyjściem ta tą chwile chyba jest zmiana przeglądarki internetowej która ma opcję zapamiętywania haseł i loginów
    "Nie liczy się nic poza snami, do których zmierzamy..."

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Chrome ma opcje zapamiętywania haseł i loginów. Wystarczy w opcjach zaznaczyć "Proponuj zapamiętywanie haseł"

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zamiast klikać przycisk od logowania, to po wpisaniu hasła wciśnij enter, powinna wyskoczyć opcja zapamiętania hasła w przeglądarce.

Osadnik Awatar Jadewas
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dziwne by było gdyby chrome nie oferowało w swoich ustawieniach zapamiętywania hasła i loginu, zrób jak piszą inni, wejdź w opcje przeglądarki i to sobie ustaw.
    "Carpe diem quam minimum credula postero"
    QUINTUS HORATIUS FLACCUS

Przed założeniem nowego tematu sprawdź czy już nie ma podobnego
    Opcja SZUKAJ nie boli.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Przeglądarka aktywuje zapamiętywanie hasła gdy wykryje odpowiedni formularz (pole text i password oraz przycisk submit), tutaj akurat kliknięcie przycisku (który de facto jest linkiem nie przyciskiem) obsługiwane jest przez JavaScript i dlatego przeglądarka nie zawsze wyłapie to odpowiednio, aby ją do tego zmusić wystarczy przesłać formularz w domyślny sposób, czyli wciskając enter po wpisaniu hasła. Nie jest to kwestia przeglądarki, tylko tego jak Settlersi obsługują logowanie, bo na Firefoxie miałem identyczną sytuację.

Uprawnienia umieszczania postów