https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...orumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...orumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
KONSERWA , AKTUALIZACJA 13 MARCA godz. 17:28 jeszcze nie udało mi się zalogować.
jest godz. 19:41 - 13.03.2024 r., a TSO nie działa:(
To samo jest u mnie......
Złota Góra-to samo,nie da się wejść,a mi się wyczerpały zuomiaki,i przepadło...
Taki mam widok cały wieczór...
ale kogo to dziwi? 5 lat a unity dalej nie dziala , kazda aktualizacja cyz kazdy event to jest wgrywanie masy bledow i problemow.... pokazcie mi druga taka gre ktora by byla na tak niskim poziomie jak to
14,03 tez nie mozna sie zalogowac
Nadal nie mozna sie zalogowac
PENELOPA - Słońce Narodu czy tak jakoś...
odpowiedz co bb (u)sp...ło podczas wczorajszej konserwacji, że na UNITY nie można wejść do gry - pasek postępu stoi w miejscu jak młodemu ułanowi... szabla ;)
i tylko proszę nie pisz ze wyczyść ciasteczka i inne pierdoły - ale szczera odpowiedź - kiedy gra będzie dostępna.
PENELOPA - Słońce Narodu czy tak jakoś...albo CM-ciągle mysląca ...
co dał wam restart serwerów jeżeli dalej nie można wbić do gry na Unity
odpowiedz co bb (u)sp...ło podczas wczorajszej konserwacji, że na UNITY nie można wejść do gry - pasek postępu stoi w miejscu jak młodemu ułanowi... szabla
i tylko proszę nie pisz ze wyczyść ciasteczka i inne pierdoły - ale szczera odpowiedź - kiedy gra będzie dostępna.
Jednak client (którego nie wspieracie - i mogą występować błędy - twój cytat) wspiera was i powoduje że ludzie grają... TAK CIĘŻKO TO ZROZUMIEĆ - i nie móc poprawić błędów na (pierd...)UNITY - nie zawsze można używać clienta
dlatego krótka piłka - kiedy będzie można grać na waszym UNITY?
Dzień dobry,
problemy związane z logowaniem powinny ustąpić dzięki dzisiejszej naprawczej konserwacji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ale nie ustąpiły, gra się nie wczytuje od środy
szkoda slow na to co robi bb... non stop jdno to samo , a gra dalej wyglada jak by ja osmiolatek robil
No to po dzisiejszej pseudo konserwie gra nie działa i tyle w temacie
Ale za to pewnie zaraz bedzie promo na klejki i na tym sie skonczy cała pseudo aktualizacja haha
gra nie dziala ale pamietnik opublikowali do eventu :)
Dzień dobry,
dziękuję za Wasze zgłoszenia. Przekażę je do działu technicznego.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
i dalej nie działa
i dalej nie działa
nie wiem czy tylko u mnie nie działa ,ale próbowałem się zalogować na różnych przeglądarkach i nic pasek stoi w miejscu
Problem nie lezy w serwerze bo serwery nie uzywaja indywidualnych wersji kodu, tylko w tym, ze ta gra jest na tyle prymitywna ze ludzie przyzwyczaili sie do grania w nia na sprzecie o mocy przerobowej dzisiejszego taniego smartphona. I nic w tym zlego nie ma, tylko na nowym enginie moze to powodowac cala game roznych problemow z wydajnoscia.
Stad mnie np smieszylo to, ze jakkolwiek zadnego szacunku do tej gry nie mam, to jak ja ostatnio wlaczylem na moim w miare nowym PC to sam sie zdziwilem ze nie mam absolutnie zadnych problemow. A inni jak najbardziej mogą.
Dzień dobry,
pomocne może będzie wyczyszczenie pamięci podręcznej i faktycznie jak Sparkz napisał, niestety na trudności z logowaniem mogą mieć wpływ parametry sprzętu, na którym się logujecie.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Nazwa: Ulepszony silos (Limit: 3)
Rodzaj: Budynek (Nie można podarować, można handlować)
Opis: Uzupełnia pola trzykrotnie szybciej niż zwykły silos.
Cena: 1125[/COLOR] Pisanek w Paski [/COLOR]
penelopa gdzie ty go masz?
Jak tak popatrzyłem na ten event i co można zdobyć i za ile, to widać że jest to gra dla ludzi co już grają w nią baaardzo długo. Na miejscu nowego, kilkuletniego gracza, co nie gra dzień w dzień, to bym tę grę usunął widząc ile pisanek trzeba zdobyć, żeby nawet POŁOWY rzeczy nie kupić. Za ekonomię tej gry, to chyba odpowiada ograniczona umysłowo osoba.
@EDIT
Minął zaledwie jeden dzień, a już ludzie mają po ponad 10k pisanek, to jest ta przepaść między nowymi a starymi graczami pod które robione są ewenty. Swoją drogą, trzeba chyba nieźle BOCIĆ, żeby tyle pisanek w jeden dzień wyciągnąć, ale mogę się mylić, bo nie grałem już z 5 lat.
abym chcial miec to co chce miec potrzebuje 80-90tys jajek - nie zbiore tyle na bank . Z 2 powodow - ilosc odkrywcow jak i system RNG za przygody.
Pierwszego dnia robilem 4 przygody - zgarnelem 880 jaj .(4x najwyzszy drop)
Drugiego dnia 6 przygod - (5x najnizszy drop +1x najwyzszy) ktore pochlonely znacznie wiecej czasu surowcow wojska i jaj bylo nie wiele wiecej, a przeciez nie kazdy i nie zawsze mozemy poswiecic 4-5h na gre
A juz zupelnym swinistwem robionym przez Bb jest dorzucanie wartosciowych budynkow do paczek ktore w 80% skladaja sie z syfu ktorego wiekszosc nie tknela by patykiem - ale wiekszosc kupi bo sa tam budynki na ktorych wiekszosci zalezy. Nastepny event to bedzie warsztat oblezniczy w paczkach stoiska z przekaskami w paczkach - olejarnie w paczkach - witamy w swiecie wyzysku i dojenia graczy.
ale umieszczenie zupek ,albo nawozów słonecznika, albo drwali, w paczkach po 10 u kupca już kompletnie ich przerasta, nie mówiąc o wysyłaniu odkrywców czy innych udogodnieniach
1. WSZYSCY kiedyś zaczynali - ja KILKA LAT TEMU (10 juz ;D)- tez nie mogłem kupić wszystkiego w eventach.
2. Po kilku latach gry kazdy ma ponad 100 a niektórzy ponad 200 grubasów wiec nie jest to jakiś błąd gry - chyba ze autorzy nie przypuszczali ze sie to bedzie wlokło ponad 10 lat juz
3. Kup pisankowe drzewo to - rok temu juz bylo - sam mam teraz dwa - przy 200 grubasach i odpalonym drzewie mam uzbierane 20k pisanek w 2 dni BEZ BOCENIA
4. Poczekaj 10 lat i zobacz jaką masz bogata wyspe ;DD A nie tak wszystko od razu :DDD
a
aby zebrac 200 odkrywcow zakladam ze trzeba grac +- 10 lat.
Aby zebrac 300 krysztalow jak ktos gra krocej potrzeba sporo czasu takze - i stajemy przed wyborem ładowac sobie np doladowania do kopaln czy bawic sie w pisanki, lub jak ktos wciaz nie ma - to zbiera ciagle i ciagle na 'wejsciowke' do serii wypraw na 'TOM" - uzbieranie 60 itemkow na wejsciowke pochlania +-150-200 krysztalkow.
Mam ponad 50+ grubasow z odpalona pisanka - przyniosa mi ; moze ze 2tys wiecej niz puszczani bez) puszczam 2x dziennie.
Bogaci grajacy dlugo sa jeszcze bogatsi - a grajacy krocej - rok 2-3 - wiatr im w oczy , bo staja przed dylematem jak zawsze co event co kupic - na wszystko, ba na polowe nie maja co liczyc, a teraz po zmianach gdzie dobre budynki wrzucane sa w duze drogie paczki - to moze kupia 1 duza paczke (o ile zalezy im na kupidynach) . od poczatku eventu uzbieralem niecale 10tys pisanek . (wliczajac to pierwsze 3 dni gdzie robilem calkiem sporo przygod)
Osobiscie do szczescia jak pisalem potrzebuje 90tys. - po 4 dniach mam 10tys- do konca zostalo 16 dni - zatem maxymalnie uzbieram kolejne 40tys- co da mi sume 50tys. Kupie skrzynie duza i mniejsza (dla kupidynow) i zostanie mi okolo 10tys (przy zalozeniu) ze tez bede robil po 5-6 przygod dziennie.
Gdyby bylo jak dotychczas w tym evencie kupilbym 2x kupidyny po normalnej cenie (4tys) i mogl sobie wybierac kilka innych itemow co by mnie zadowolilo w zupenlosci.
wiem ze wiekszosc graczy ma wywalone na pisanie na forum - ale powinnismy wyrazac nasze niezadowolenie z tego w ktora strone ta gra idzie - to moze moze jako calosc community wywarli bysmy jakas presje na Bb aby nie szli ta droga.
Za chwile jak pisalem kazdy dobry wart budynek wrzuca w paczki - i bedziemy zmuszani o ile namz aley na zakup 90% szrotu ktore w niej siedzi za chora cene.
dawno , dawno temu,.. tez mlodym graczom , przeszkadzalo to , ze waluta eventowa zostaje w magazynie, u graczy grajacych dluzej, by mieli na nastepny event
nom i co zrobilo, bb, zabrali to i teraz trza walute wydac...
kto gra dluzej , to musi miec lepiej. kropka.