Śmiga komuś gra przez klienta bo mi nie?
Wersja do druku
Śmiga komuś gra przez klienta bo mi nie?
już ok ja na grze
od jakieś godziny w ogóle nie mogłem wejść na główną stronę nie mówiąc o zalogowaniu ani o kliencie... Jakiś problem z DNS wywalało. Teraz sie zalogowałem to forum sprawdzam
Dzień dobry,
bardzo proszę o wyczyszczenie pamięci podręcznej i zalogowanie się ponownie.
Proszę o informację, jeżeli problem będzie w dalszym ciągu występował.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Dużo razy jeszcze będziecie przesuwać po godzince koniec apdejta? Napiszcie, że nie wiecie kiedy się skończy, a nie w****iacie tylko kolejnymi kłamstwami.
Dzień dobry,
aktualizacja została zakończona o godzinie 17:00.
Daj znać, jeżeli w dalszym ciągu nie możesz się zalogować.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Szanowna Szefowo
Tu nie chodzi o to, że nie mogłem się zalogować, tylko o podawanie fałszywych informacji. Skoro nie macie pojęcia, ile apdejt zajmie klepsydr, to lepiej napiszcie, że nie wiecie, o której się zakończy, a nie 648837929 razy zmieniacie końcową godzinę. Co mi po informacji, że będę mógł się zalogować już w południe, potem o 13, 14, 15, 16, 17 itd?
Komunikat "Obszar serwera uszkodzony"
Dzisiaj komunikat Obszar serwera uszkodzony - mam ciasteczka wyczyścic ? :)
mam to samo obszar serwera uszkodzony także naprawde super event zrobiliście gratulacje
Obszar serwera uszkodzony . Penelopo o co chodzi ? . Tylko nie pisz że trzeba ciasteczka wyczyścić .
Pisałem do supportu odpisali że dns wyczyścic ale to nie zadziałało :)
i dzis znowu brak możliwości logowania
U mnie to samo, nie można połączyć się z serwerem
Witam
Od godziny nie mogę się zalogować na grę a próbuję przez klienta lub przeglądarkę.
Przeglądarek mam kilka (chrome, mozilla, edge) i na żadnej nie wchodzi gra.
Żona weszła na grę ale nie może wejść do żadnego znajomego ani na przygodę.
Może nie róbcie restarta serwerów tylko weście się za to porządnie i znajdźcie problem i zróbcie porządną konserwę lub aktualizację bo to trochę frustrujące.
Pozdrawiam
i u mnie to samo, od wczoraj od 20 brak możliwości zalogowania !!!
ciastka wyczyszczone, a pasek ląduje się tylko do ok 90 % :D jakieś rady ?? :)
problem tylko na naszym serwerze " złota góra"?
U mnie to samo. Nie mogę wejść na serwer dzisiaj.
W nocy ok. 1-2 zaczęło zrywać mi z serwerem, aż wypluło i od tego czasu kicha. Część osób nie ma problemu, ale na nasze wyspy nie mogą wejść, bo nie wczytuje się im mapa i tyle. Tak, jak pisał Micho wyżej. Z naszej gildii, co najmniej 5 osób nie może wbić. Pisałam do supportu o oczywiście ciasteczka. Trzeba im wysyłać screnn, jak to wygląda. Czekam.... co za łosie.
Niestety nadal nie mamy możliwości logowania:(((
ja rano mogłem normalnie, a od godziny 1130 nie mogę wylądować na wyspie
Mi też padł około1:00 w nocy i do tej pory brak możliwości gry.
U mnie ~0:30 serwer wywalił mi ten komunikat gdy rozmawiałem z kolega z gildii.
DO teraz nie mogę wejść na serwer: "Połączenie zostało zerwane..."
Stawiam 1milion platynowych mieczy, że nikt z bb nie ukończył tego łańcucha Starfall na serwerze testowym. No bo chyba od tego jest testowy serwer?
Na testowym serwerze pierwszy błąd z wysypem gwiezdnego pyłu był do wyłapania w 5 minut od momentu rozpoczęcia nowego zadania.
A gdzie tam następne 'wysypy'? Ręce opadają.
4 tygodnie po tym błędzie wchodzę na testowy a tam dalej to samo: ludzie walczą z wysypem gwiezdnego pyłu. xD - Taka jest interakcja z bb na serwerze testowym :).
No dobrze, po 2 miesiącach od pierwszego wystąpienia błędu bb wprowadza na testowy 'nową poprawianą' wersję Starfall... Przepraszam bardzo bb ale już się nie odważyłem tego testować, miałem niejasne przeczucie, że już naprawdę szkoda czasu. No i nie pomyliłem się.
No i teraz bb z uporem godnym wszystkich alfa i beta testów dąży do tego, żeby Starfall utrzymać na produkcyjnym' serwerze za wszelką cenę. Odważni są.
No dobrze... jest tylko pytanie ile jeszcze 'zamków bezpieczeństwa' wyzwoli to zadanie w czasie jego 'postępów'. O ile będą jakiekolwiek postępy.
A o 'zamkach bezpieczeństwa ' mowa była 25.01.2024 na niemieckim forum [tłumaczenie googl'a na polski]:
https://forum-diesiedleronline-de.tr..._x_tr_pto=wapp
Mogę tylko pogratulować bb szczególnego talentu do zniechęcania graczy do siebie.
"Dziękuję za cierpliwość w przeczytaniu tej wiadomości i wsparcie.
Wasz Zespół Loży Szyderców"
wysłałam screena do bb ciekawe co odpowiedzą:(((((
https://prnt.sc/6XibfNoRGIeA
Próbuję się logować przez unity z przeglądarki chrome, jak zalecają. Wygląda, jakby wywaliło konto. Osoby zalogowane nie mogą wejść na przygody, jakby nie było map.
https://zapodaj.net/plik-AZDJBoG3QZ
Tak jak piszesz zgadza się, a na górnym pasku same zera, brak osadników, surowców itp:((( ja odpaliłam na ff i to samo co u ciebie
Nie ma wyjścia, trzeba zgłaszać ten błąd indywidualnie z głównej strony logowania do 'supportu' bo inaczej przepadnie kolejka logowania na serwer:
https://forum-thesettlersonline-com...._x_tr_pto=wapp
Od rana nie mogę się zalogować, w każdy możliwy sposób "utracono kontakt z serwerem, pracujemy ble ble ble..."
Nie mogę od rana się zalogować - "połączenie z serwerem zostało przerwane..."
też połączenie z serwerem zostało przerwane....
złota góra posypała się o północy i tak trwa w gruzie...
Mi również dziś nie działa. Coś wiadomo?
Tak jak kolega DukeNukem-PL pisał chodzi o łańcuch zadań Starfall. Serwer Złota Góra działa jako tako, np można założyć nowe konto i się loguje, podejrzewam że każdy się zaloguje kto nie ma odpalonego Starfall
Dalej nie działa ...
Czyli co? Wypisujemy się czy strajk?