Drodzy Gracze,
Zapraszamy do podzielenia się opiniami na temat najnowszego Pamiętnika Dewelopera.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
Drodzy Gracze,
Zapraszamy do podzielenia się opiniami na temat najnowszego Pamiętnika Dewelopera.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
i kolejna kopia poprzendihc lat zero nowego kontentu .. .widac w jaka strone to idzie... zeby ogarnac taki event to chyba bb musialo 15 min popracowac nad tym.... kopiuj wklej i tyle
Jest trochę nowej zawartości. Bardzo podoba mi się magazyn na wodzie.
Nowy jest też "Jarmark karnawałowy".
Problem widzę taki, że pisze że jest to również magazyn, ale nie pisze nic o jego pojemności.
czy gwiazde z nieba można premiowac?
Osobiście uważam, że gwiazda z nieba to bardzo nieopłacalna inwestycja.
Zawiera 5000 odłamków, które przerobimy na 500 kryształów.
Ile więc zyskamy klejnotów z zadań:
Średnio zakładam 30 fragmentów map na 100 kryształów, a więc 10 zadań na 100 kryształów,
czyli 50 zadań na 500 kryształów, co daje 50*50 klejek = 2500 klejek.
Koszt budynku 9999 klejnotów, a wyciągniesz z zadań max 3000 klejek (po zawyżeniu na korzyść BB)
Omijam ten budynek szerokim łukiem :p
A paczka specjalistów to tak specjalnie zablokowana czy co ?
No właśnie też się zdziwiłem, że zablokowana. Wygląda na błąd.
Dodam, że nie wyświetla mi się ilość zasobów w uprawie kwiatów.
Znów ten sam problem co z cmentarzem dyniowym. Nadal tego nie naprawili.
paczki poblokowane dzieki b bza kolejny bubel
Wszystkie paczki są z limitem 1 na gracza (przynajmniej tak jest napisane w pamiętniku), nie na event. Więc jak się kupiło w poprzednim evencie to teraz można popatrzeć na kłódki :D
Witam serdecznie,
Uprzejmie informuję, że możliwość zakupu Paczki walentynkowej to 1x na Gracza, więc jeśli kupiliście paczkę w 2021 lub 2022 roku, to nie będziecie mogli jej kupić podczas trwania aktualnego wydarzenia.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
...,,Wieża Obserwacyjna Strażników
Opis: Wysoko położony punkt obserwacyjny, dzięki któremu strażnicy mogą dbać o lokalną faunę. Przywraca 7 szt. mięsa naturalnym zasobom wyspy co 4 minuty. Rozmiar 1x1-'' przekładając to na język polski ten budynek nie produkuje mięsa tylko doładowanie do złoża mięsa genialny pomysł. nie warto kupować
Jarmark Karnawałowy dwie uwagi
Moralność z Chaosu użyta na uprawach kwiatów daje 9 produkcji ale zabiera 3 dopałki z uprawy zamiast 1
Taniec Deszczu premia strefowa zwiększa np produkcję kwiatów o 1 nie działa na niej prestiżowa premia dla znajomego. Prawdopodobnie nie będzie dziać na dyniowe cmentarze
Ta gra zaczyna przypominać obóz karny o zaostrzonym rygorze. Niczego nie wolno, im dlużej grasz tym mniej możesz kupić. Napiszesz coś nie na tym czacie (bo przeskakuje) to ostrzeżenie a potem ban. Mogą cie w każdej chwili pozbawić konta jeśli stracisz dosęp do maila na ktorym je zakladałes. Nikt się tu graczami nie przejmuje i nikt ci nie pomoże.
te tzw nowości w tym evencie to beznadzieja - wieża obserwacyjna dosypki - przydatne tylko dla 5% nowych graczy pozostałe 95% używa chatek.. A premie w jarmarku to żart jakis - premia na 2 godziny gorsza od oleju czy elixiru, +100% na slonczniki czy kwiatki jak sa premie x10... i ostatnia za 2,5k papieru losowa znajdka LOL
A eleganci hotel tylko dla ozdoby bo populacje produkcje 3 osodnikow co 6 GODZIN!!!! (uniwersytet 40 minut a uzdrowisko 15 minut tylko...) Żenada zamiast coraz lepsze to coraz gorsze LOL budynki
Premia na słoneczniki i uprawy kwiatków jest strefowa,
jak masz walentynki premie plus olej to masz 10 zbioru,
a z premią taniec deszczu masz 11 zbioru
czyli x2 do podstawowej produkcji (1*2)
nasiona oleiste, czyli pola słoneczników (1*2)
leśnik np na poziomie 6 daje juz 12 (6*2) i to samo silosy
krotos to jest kolejna premia na 6 godzin i SŁABSZA od istnijacych. Poza tym jak porównujesz do oleju to może porównaj od razu do steku albo koszyka irmy? Ja porównywałem do premi z drzewa sercowego. Poza tym Twoje wyliczenie ze taniec deszczu (premia x2) daje "na poziomie 6 daje juz 12 (6*2)" jest po prosty fenomenalne. Nigdy ale to nigdy bym nie wpadł ze 6 razy 2 to 12 . Dziękuję
bartexio nie ma przymusy niczego kupowania - stwierdzam fakt ze kolejny budynek ozdobnik a funkcjonalność bez sensu. Z czasem teoretycznie powinni wymyślać lepsze funkcjonalności a nie słabsze.
Co do chleba się nie zgodzę - nie pamiętam ile lat temu podnosiłem liczbe ludności chlebem - daje premie (herbata) na uniwerki, szkółki i uzdrowisko. DO tego celebryta na władykę i ewentualnie uroczy ogród i kilka kilo populacji robi sie samo w kilka godzin. Dlatego liczyłem na cos lepszego od uzdrowiska czy uniwerku a tu zonk.
a na koniec oczywisty komentarz - "nie ma przymusu grania nie ma przymusu kupowania" bo to i tak napiszecie jako jedyny argument na ktory was stać...
Ladnie sie obudziles, sama historia dodawanych generalow pokazuje, ze juz z 6-7 lat ich filozofia designu nowych rzeczy sprowadza sie do tego, zeby siegnac do worka dostepnych opcji, wyciagnac na slepo kilka losowych, posklejac butaprenem i wrzucic na serwery live.
Od czasu wrzucenia krawcow chyba z 1-2 rzeczy ktore wprowadzili nosilo pozory spojnosci i przemyslenia :)
a sparkz jak zwykle w sedno...
Nowa premia strefowa "taniec deszczu" nie uwzględnia prestiżowej premii dla znajomego, proszę to naprawić.
Od wczoraj wieczorem nie można wejść w grę . Połączenie zostaje przerwane.
Już pracują nad rozwiązaniem problemu :)
uuuuf juz mi lepiej :)
;)
Trzy dni później:
Dziękuję za cierpliwość.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Co z tego jak znowu nie można wejść w grę zrywa połączenie z serwerem...........
Znowu Już pracują nad rozwiązaniem problemu
04.03.2023, Sobota, godzina 19:35 znów siadła Dolina Odkrywców
Co wy robicie tam, co się dzieje z naszym serwerem !!!
W pamiętniku dewelopera trzeba dodać rozdział - dlaczego nie ogarniamy serwera "Dolina Odkrywców"? 5h chodzi a 19h awarii.
Posiedźcie trochę z rodziną, wyjdźcie na spacer a nie tylko setlersy i setlersy od rana do wieczora, jeszcze będziecie wdzięczni BB za tę przerwę :). A tymczasem kupcie trochę klejnotów bo nie ma za co serwera naprawić :)
czy ktoś wie czemu na głównej stronie kłamią że problemy wystąpiły dziś?
https://i.imgur.com/Fg0qhq8.png