Witajcie
dostałem młyn jak wszyscy z kalendarzyka, postawiłem, sprawdziłem jaka jest produkcja i wyburzyłem zostawiając go na handel, sprawdzam gwiazde i kuku, młyna nie ma
Wersja do druku
Witajcie
dostałem młyn jak wszyscy z kalendarzyka, postawiłem, sprawdziłem jaka jest produkcja i wyburzyłem zostawiając go na handel, sprawdzam gwiazde i kuku, młyna nie ma
to samo. Chcialem go sprzedac ale on do gwiazdy nie wrocil... polecial w kosmos.
zrobiłem jak Ty i relog i nie ma.. zastanawiam się czy ten za klej robi taki sam znik... a może to jednorazowy młyn wodny? ...ehhh
suport sam zamyka zgłoszenia, twierdząc ze to moja robota, brak pomocy w załatwieniu sprawy, beznadzieja młyn nie oddany
Witam serdecznie,
Opisany problem dotyczący młynu jest nam już znany i pracujemy nad jego rozwiązaniem. Niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć, kiedy poprawki zostaną wprowadzone do gry. Proszę o cierpliwość i przepraszam za niedogodności.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
czyli jest szansa że młyny wrócą do nas, dziękuje za odpowiedz
Też straciłem młyn :( Mam nadzieję że wróci kiedyś do mnie
Ten sam problem :(
Jeden z najlepszych budynków
chyba coś z tego bedzie, na stronie startowej jest info i deklaracja że wrócą, tylko pisać ze sie straciło, sprawdzą , potwierdzą i oddadza
Witam serdecznie,
Zidentyfikowaliśmy problem, który sprawiał, że Wspaniały Młyn Wodny z Kalendarza Halloweenowego nie powracał po zburzeniu do Menu Gwiazd. Została już opracowana poprawka, która zostanie wprowadzona w podczas kolejnej planowanej aktualizacji gry.
Prosimy o wstrzymanie się z wyburzaniem Wspaniałego Wodnego Młyna, który otrzymaliście z Kalendarza Halloweenowego, aby uniknąć problemu do czasu wprowadzenia poprawki. Jeśli już wyburzyłeś budynek, skontaktuj się z naszym Działem Technicznym, aby rozwiązać tę sytuację.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Penelopo, kiedy można spodziewać sie poprawki i oddania młynów?
Szanowna Penelopo, wszystko pięknie ładnie, poprawka niby wgrana a zwrotu młynów jak nie było tak nie ma, proszę odpowiedz czy gracze którzy stracili młyny dostaną od BB zwroty?
ponawiam
Penelopo a czy możesz jednoznacznie zająć stanowisko czy młyn zostanie zwrócony czy nie? [tak/nie] bo takie "....wyślij proszę zgłoszenie w tej sprawie do naszej pomocy technicznej...." nic z tego nie wynika, a wręcz widać uniki ignoracje w konkretniej odpowiedzi
ps dostałem pustą wiadomość tekstową od BB,
Naprawili błąd z a ty chcesz jeszcze zwrotu usuniętych młynów? To chyba przekracza możliwości BB. Wyczyść ciasteczka czy coś xD
młyn oddany, walka się opłaciła. proszę graczy o zgłaszanie czy BB oddało Wam mlyny, jeśli nie to walczymy dalej
to teraz kolej na targowisko gildii