https://ubistatic-a.akamaihd.net/003.../sp_header.png
Witam!
Zapraszam do dzielenia się opiniami na temat Wydarzenia Wielkanocnego 2022.
Udanego szukania pisanek!
BB_Penelopa
Wersja do druku
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003.../sp_header.png
Witam!
Zapraszam do dzielenia się opiniami na temat Wydarzenia Wielkanocnego 2022.
Udanego szukania pisanek!
BB_Penelopa
Prawdopodobnie (jak co roku) pojawi się czacie ogólnym konkurs eventowy z zagadkami dotyczącymi eventu.
Dla porządku przypominam, że prawidłowa nazwa jednego z budynków to "statua szalonego KÓRLIKA" (nie Królika) - nieznajomość tego faktu przez prowadzących konkurs moderatorów wypaczała konkursy w przeszłości.
fabryka cukierkow premka x4 na 6 h? naprawde? mega pomysl ... i standardowy schemat odkrywca , general i jakis domek pop.... zero jakiejkolwiek inwencji ... byleby bylo porazka
w tym evencie nie ma prawie nic na co warto poświecić więcej czasu poza zamulaniem tradycyjnym, paczki tragiczne, budynki potrzebne jak dziura w bucie i gdzie je stawiać?
1 zoe, 1 puszysta, 1 królicza norki (dali aż po jednej sztuce za pisanki, zgredy :D ), domki na wodzie i cześć, zakupy na ostatni dzień albo rozdawnictwo, bo po co komu kolejne zdublowane śmieci?
może jeszcze dodatkowy pomnik zakochanych warto gdzieś wcisnąć, kupidyn zawsze się przyda :)
M O D y dajcie znać czy fabryka cukierków daje premię na 6 godz czy na 24 godz bo naprawde na 6 godz to daremny zakup
Hej! :)
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...y[1_0].png
Fabryka Cukierków
W tym miejscu przerabiamy całą skrobię uzyskaną z pszenicy na słodkie przysmaki, które popsują ci zęby i zapewnią dzieciom tyle energii, że nie będą wiedziały, co z nią zrobić.
Rodzaj: Magazyn, powracający
Koszt produkcji: Zboże x450, Złoto x200
Efekt: +300% produkcji
Cel: Miejsca pracy
Czas trwania: 6 godzin
Rozmiar: 2 x 2
Cena: 1399 Pisanek w Paski / 1699 Klejnotów
Limit: 1x* za Pisanki w Paski / x3* za Klejnoty
Czy można handlować: Nie
Czy można podarowac: Nie
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
czyli przekłamanie z testowego - tam było 24h - ale i tak przekąski stadionowe każdy ma i robi a byłoby to samo... a tak jest gorzej ;DDD
gdyby zrobili ze te budynki co się sumują powinny być 1x1 wtedy by może były w zainteresowaniu a jak sa 2x2 to niech się nakładają na siebie
Proszę o wyjaśnienie
Księżniczka Zoe (Limit: 1*)
*:Ważna informacja dotycząca limitów: Ograniczone do podanej ilości na gracza w tegorocznym wydarzeniu. Jeśli posiadasz już przedmiot (niezależnie od ilości z poprzedniego wydarzenia, możesz ponownie uzyskać wymienioną ilość przedmiotu w tym roku.
Tylko, że jest kłódka na księżniczce zoe i nie można kupić.
Co roku można było ją kupić w wydarzeniu.
mam to samo ... bb tlyko nie mowice ze t oznowu tak mialo byc itp itd
Też tak mam. Ktoś z BB w ogóle kontroluje co pojawia się w pamiętniku?
A u Kupca Wielkanoc 2021 :)
nt the easter basket :) potrzebny tlumacz bb?
Penelopo
Może odpowiesz graczom co jest z limitami na ZOE?
Nie kupiłem w ten event jeszcze a mam kłódkę - co jest grane?
Problem z Drwalem, wyrzuca przy każdym ataku . Wygląda na brak odświeżania z serwerem ... trzeba zamknąć grę i wejść na nowo :( Pani Penelopo ... jak grać ?
@penelopa ... a co tak cicho po podwyżkach cen klejnotow ? maskujecie to przy okazji świąt, czy pod przykrywką promocji całodniowej ??? bez zapowiedzi o podwyżce cen za klejnoty ???
też macie problem z zadaniem " wystaw przynajmniej 50 osadników" ?
bo u mnie się nie da
Penelopo. z tego co można przeczytać na niemieckim forum, ten błąd jest znany BB od 12 kwietnia. I tak, to jest błąd gry. Tylko nie wiem po co pisać do supportu skoro BB o nim wie.
Też mi się tak wydawało na początku, bo opis jest taki, że właściwie nie wiadomo co zrobić.
Mianowicie:
1) wyprodukować 50 osadników? - nie
2) dodać wyprodukowanych osadników na domu władyki? - też nie!
3) poczekać aż populacja wzrośnie o 50 osadników? - bingo!!!
Tutaj tylko jeden haczyk, musi być miejsce, czyli trzeba na przygodzie wymordować trochę wojska jak się ma pod korek.
Nie miałam tego zadania, ale z tego co ludzie piszą (na niemieckim forum) nie zalicza osadników z władyki, a powinno. Więc jak ktoś nie ma szkółek, hołdów edukacji i uniwersytetów, to nie może zrobić zadania. Pozostają klejki.
Już wszystko wiadomo ...
"Przyjrzeliśmy się sytuacji i możemy powiedzieć co następuje:
Sam problem nie będzie już mógł być rozwiązany podczas wydarzenia. Możesz rozwiązać zadanie poprzez budynki, takie jak uniwersytet, wiejska szkoła lub spa, lub po prostu je porzucić. Jeśli to przerwiesz, stracisz bezpośrednią nagrodę za ten łańcuch zadań, ale nie zablokuje to kolejnego łańcucha zadań.
Osiągnięcie za zadanie dla wszystkich graczy odblokujemy w późniejszym terminie, abyście mogli dalej rozbudowywać budynek wielkanocny. Wspomnimy o tym później. Wyślemy również kilka dodatkowych pasiastych pisanek, aby zrekompensować utracone nagrody w zadaniu."
https://forum.diesiedleronline.de/th...=1#post1845249
hahaha szkoda slow
Obietnica zrealizowana :)
Pozostaje jeszcze problem z Zoe. Taka podpowiedź dla BB/Ubi ... może też wyślecie pocztą? :) Zamiast się tłumaczyć złym wpisem w pamiętniku.
Jakoś nie wiem po co wszedłem na produkcję, by ze zdumieniem zobaczyć, że buff z budynków (Rynek bozonarodzeniowy, Drezwo miości itd.) podbija nie tylko wynik (produkt), ale i surowce. I to mocno, bo ten buff jest mnożony przez prestiżową. Czyni to ten buff wysoce niepłacalnym. Też tak macie?
Właśnie odpaliłam drzewko do zadania z kopalniami złota i u mnie pobór surowców jest prawidłowy. Gram na kliencie.
https://settlersonlinewiki.eu/budynk...rzewo-milosci/ Drzewo miłości na 1 poziomie premii pobiera 100% więcej surowców na 2 poziomie 50% więcej dopiero na 3 poziomie normalnie tak samo kula ze śniegiem. W rynku bożonarodzeniowym nie ma poboru dodatkowych zasobów
Spójrz, kiedy dołączyłem. Czy posądzasz mnie o taką niewiedzę? Mam w sumie 9 tych różowości. Drzewko buffujące na maksymalnym poziomie. Poleciało Ci też czytanie ze zrozumieniem: nawet gdybym miał na pierwszym, to traciłbym tylko dwa razy więcej zasobów, A tracę duuużo więcej. Niestety od 10 lat gram tylko przez przeglądarkę, jak chcą Władcy tej gry :P (nie, nie zgłupiałem: po prostu tylko tak mogę czasem zagrać też z pracy, a w domu przechodzić w minutę między stacjonarnym a lapkiem). Pozdrawiam
Co trzeba zrobić, aby wystawić osadników? Mam takie zadanie, ale za nic nie mogę ich wystawić?
Musisz mieć wolne miejsce dla osadników więc dostaw kilka domów by zaczeli się rozmanażać ;)
Ewentualnie wyślij ich do portu który zamiania osadników w monety i tak zrobisz miejsce na przyrost populacji, czyli to tzw. ,,wystawienie''.
Niestety w zadaniach eventowych jest błąd nie wiem czy już naprawiony i do zadania nie zalicza osadników produkowanych w domu władyki, zaliczysz to jeśli masz szkółki niedzielne lub uniwersytety.
U mnie tak samo, nie moge kupic :(
Dlaczego koszt klejnotow w sklepie sie podwoil?!
I nie bagatelizowałabym wpływu na obsadę zespołu modów i nadzór nad tym co robią :)