https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...orumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...orumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A generałowie... nadal nie działają jak trzeba? Bo nie kojarzę, żeby to było naprawiane, ale poza tym brzmi nie tak źle... ale działać i tak pewnie będzie słabo... :D Przy okazji, prosiłbym o przywrócenie maksymalnego oddalenia do dawnej wartości, obecny utrudnia płynne rozglądanie się po wyspie. ;)
Ok, widzę, że na testowym gienki działają, jakieś lekkie przycięcia nadal są, nie jest to samo jeszcze co na flashu było... ale co raz lepiej wygląda :P
A o której ta aktualizacja?
Witam serdecznie!
Uprzejmie informuję, że aktualizacja została przeniesiona na 23 marca. Chcemy zebrać więcej danych z wdrożenia w wersji francuskiej (zwłaszcza na temat zmiany ładowania, o której mowa w poście). Do czasu, kiedy odbędzie się aktualizacja, zapraszamy do sprawdzenia dodanych funkcji na naszym serwerze testowym.
Pozdrawiam serdecznie,
BB_Penelopa
A co z konwersją walentynkowych zasobów eventowych? Nie zostanie teraz przeprowadzona?
A kiedy będzie można grać w koloniach ? w zadankach trzeba robić kolonie a tu wielka dupa :(
Co z tymi koloniami ???
z takim tempem poprawiania to rok 2054 wydaje się optymistyczny, że będzie całkiem całkiem
a co z mgłą w ostatnich sektorach wypraw ?
Witam serdeczne,
uprzejmie informuję, że podczas aktualizacji, która odbędzie się 23 marca, zostaną naprawione i ulepszone aspekty w grze, wymienione w poście. Nic poza tym.
Obecnie poszukujemy rozwiązań dla nowszych konfiguracji serwerów, które pozwolą nam łatwiej rozwiązywać problemy i poprawią wydajność. W tym temacie jednak musimy jeszcze prosić o cierpliwość. Poinformujemy Was o postępach, gdy tylko będziemy mieć w zasięgu wzroku ramy czasowe.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam serdecznie,
następująca zmiana została usunięta z aktualizacji:
Wydajność: Poprawiliśmy obsługę gry w tle, co powinno umożliwić ponowne połączenie czatu po bezczynności i zmniejszyć ilość odświeżania stref.
Na podstawie opinii z francuskiej wersji gry, uznaliśmy, że powyższa zmiana wymaga dalszych testów. Powrócimy do niej w przyszłości.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
witam czyli najważniejsze rzeczy które męczą te gre nie zostaną usunięte konserwa konserwy bez efektów ?
Pu pa Jasia i skszypeczki a nie poprawki ktore cokolwiek wnosza nowego. Czy wy naprawdę z takimi amatorami tam pracujeta ze nie ptrafita nic naprawić porządnie? ILe im płacita za te ich wypociny? to jest DRAMAT !!
Ilość istotnych zmian powalająca, myślę, że teraz będzie już można spokojnie grać i na starym dobrym cliencie i na unity, które będzie śmigać szybciej niż Apollo13 na Księżyc !
prace nad unity rozpoczete na jesieni 2020 mamy wiosne 2022 , a efekt ? to powinno byc zrobione za pierwszym razem i to bez zadnych ekscesow no ale nie z ta ekipa
No to końserwa przedłużona do godz.14, czyli ktoś sobie z czymś nie daje rady z wdrożeniem nowych zmian rzekomo na francuzach przetestowanych
no i mamy to co zawsze konserwa znowu przedluzona bo przeciez nie poradza sobie w tym czasie w ktorym mieli....
nawet zaplanować aktualizacji nie umieją zaplanować ,znowu poślizg :(
Przedłużenie aktualizacji to już standard,
gracze muszą sami to wziąć pod uwagę.
W przeciwnym razie co aktualizacja będą się żale wysypywać.
moze wystarczy zeby bb wzielo pod uwage ze zawsze ten sam cyrk jest i po prostu z gory niech napisza ze konserwa potrwa 10h wtedy bedzie latwiej
Konserwacja nadal w toku a tymczasem domena tsomaps.com na której publikowany był zmodyfikowany plik (client.swf) dla klienta gry jest martwa co najmniej od wczoraj.
ja pobierałem z linka z wiki
https://sirris.tsomaps.com/client.swf
i ten link działa tylko klient stary jeszcze
nikt nie pytal o wsparcie klienta bo to juz wiemy... dlatego gra dziala plynnie.... raczej jest pytanie dlaczego znowu sie nie wyrobiliscie w czasie?
wyskakuje jak Filip z Konopi i pisze aby pisać:) do tego też pora się przyzwyczaić że nie ma nic do powiedzienia.
Rzeczywiście niewspierany od kiedy weszło unity. Ale właśnie odkryłem, że domena www.thesettlersonline.ru i jej forum gdzie user SirriS zamieścił swój pierwotny post na temat użycia modyfikacji ostatniego klienta BB też wyparowała. Temu się akurat nie dziwię skoro nastąpił niemal powszechny bojkot państwa nad Wołgą.
Ale nadal nie wiem jakie są powody niewspierania starego klienta gry. To że FLash został porzucony przez Adobe to wszyscy wiedzą ale Harman Cardon dostał licencje na wsparcie dla dotychczasowych klientów tego produktu. Czy to była kwestia nieprzedłużenia licencji na używanie przez Was Air/Flash? Penelopo, czy możesz podać jakieś ciekawsze informacje dlaczego porzucono klienta? Pewnie i tak nie napiszesz więcej niż zostało napisane ale zapytać mogę, prawda? :)
nowy swf jest?
unity dalej nie grywalne...
sprobowalem i dalem se spokoj ... od tamtego roku zero jakichkolwiek postepow
Poklikałem 40 minut, jest trochę szybciej ale jednak ta klocowata responsywność zniechęca do gry. Dalej ręce opadają.
Jeśli nie będzie nowego pliku dla klienta to zrezygnuję. Szkoda było czasu i wydanych pieniędzy na klejnoty. BB nawet nie publikuje minimalnych wymagań sprzętowych do gry. Ale co tu publikować skoro jej jakość szoruje po dnie?
unity nie grywalne na Dolinie po co dajecie robić komuś coś jak nie potrafi