Drodzy Gracze,
Zapraszamy do podzielenia się opiniami na temat najnowszego Pamiętnika Dewelopera.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
Drodzy Gracze,
Zapraszamy do podzielenia się opiniami na temat najnowszego Pamiętnika Dewelopera.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Kocham Cię Penelopo :)
Nie wiem czy mnie moje stare oczy mylą, ale czy oni wlasnie wymyslili budynek ktory przerabia monety na platyne co 12 godzin, w sytuacji gdy kazdy wyposażony w więcej niz 4 komorki mozgowe moze sobie w 45 min zrobic drwala i tej platyny na premium wylootowac 12 tysiecy ?
Surowiec ktory w calej historii gry jest chyba najszybciej zdobywalny, i zdobywalny w najwiekszych ilosciach (bo nawet bzdur typu drewno tyle z przygod nie lecialo) produkowac budynkiem zajmujacym miejsce na wyspie ?
Z tego co zrozumiałam ma produkować platynę, nie rudę platyny.
Nie zmienia to faktu, że za względu na swoje rozmiary, no i czas produkcji, jest to budynek zbędny, przynajmniej na mojej wyspie :)
Obecny :)
po wprowadzeniu pewnie polowa rzeczy bedzie dzialala nie tak jak ma a potem sie okaze ze developerzy zawsze maja racje
a od kiedy można będzie robić normalnie przygody i naprawią wage
A gdzie budowla pomnik zakochanych?
Wbrew nazwie będzie na Wielkanoc bo luty to za wcześnie i nie służy np. królikom ;)
https://forum.thesettlersonline.pl/t...elkanocne-2021
A tak ogólne to wpis "Pamiętnik Dewelopera: Wydarzenie Walentynkowe 2022" wygląda niemal identycznie jak wpis do Walentynek z przed roku czyli z 2021. Ten sam bałagan czyli między opisem Drzewa miłości a nowym budynkiem Tunel miłości
znajdują się 2 przyciski "Spoiler":
- pod pierwszym jest ukryty opis 3 kolejnych budynków: Uroczy ogród, Obserwatorium, Stacja kontroli pogody
- pod drugim klawiszem "Spojler" ukryty jest opis budynku Stanica Wywiadowców.
Nie mam zielonego pojęcia jaka idea przyświecała pomysłowi ukrycia 4 budynków skoro inne budynki widać jak na dłoni?
Czy nie lepiej by było żeby grafiki tych 4 budynków były widoczne cały czas a pod "spojlerami" ukryć tabelki z wprowadzanymi efektami/premiami i ich kosztami?
No ale pewnie tak miało być... bo lepiej się nie dało. ;)
Dzięki za info. Sugerowałem się faktycznie nazwą, a już zapomniałem po roku, że to Wielkanoc.
Na sam event nie narzekam, jest zgodny z oczekiwaniami, więc spoko.
Mam jednak pytanie z innej ciut beczki, dlaczego do przedstawienia opisu eventu użyto grafik z niewspieranego klienta?
obstawiam, ze po prostu uzywaja w kolko tej samej starej kopii grafik zeby przez przypadek nie musiec robic nci nowego
Czy działa wam na kliencie kalendarz?
Kalendarz na kliencie działa tylko w wersji portable
I na nowym, wczorajszym pliku swf.
Talo :D
bb tak przeprowadzilo aktualizacje sklepu ze teraz w ogole go wylaczyli bo nie potrafia se z tym poradzic ... mega profesjonalizm
Szkoda, że zablokowana jest możliwość kupienia paczki za kwiatki, która była już nabyta w poprzednim roku. Mocno ogranicza to możliwości eventowe...
gratulacje rowniez za specjalne drzwi z kalendarza ... widac bb odlecialo i to daleko ... moze raz odpalcie w koncu ta gre i zobaczcie o co w niej chodzi
Aktualizacja Pamiętnika Dewelopera
Drodzy Gracze,
Dokonaliśmy następującej korekty:
- Przy Tunelu miłości podaliśmy błędne informacje na temat produkcji. Budynek nie produkuje "Platyny", tylko "Rudę platyny".
Bardzo nam przykro z powodu tego błędu i postaramy się w przyszłości być bardziej czujni, aby uniknąć tego rodzaju zamieszania.
Miłej gry,
Wasz Zespół The "Settlers Online"
To się już coraz bardziej żenujące robi ...
ostatni blad z ulepszeniem tez bylo no trudno pomylka.... wiec na nic nie licze bo wiem ze bedzie jak zawsze
Im dłużej trwa event tym więcej błędów, strona nie odpowiada, info the settllers, itd. itd. no i wiadomo co - relog gry. Jak kilkanaście razy w ciągu dnia to czy chce się grać?
tradycyjnie, w wersję HTML5 w tym całym unity nie daje się grać. jak to ma dobrze działać w unity, to niestety jest do całkowitego przepisania.
ale przecież są narzędzia które pozwalają na wyprodukowanie gry multiplatformowej, włącznie z wersją na androida i ajfona. a wy cały czas tkwicie w tym webowym unity, które w waszym wydaniu jest po prostu tragedią. gra pisana na flash player nigdy nie będzie wydajnie działała w unity.
jeszcze trochę i ta prosta w sumie gra będzie miała takie wymagania jak legendarny Crysis :P
na temat wydarzenia to nawet gadać mi się nie chce. gra jest po prostu niegrywalna, a ruskiego agenta jakoś nie chce mi się odpalać.
moj sklep eventowy jest niepelny brak w nim holdu dla tytanu , tunelu miłości , zaczarowanego zamku
XDCytat:
[*]Przy Tunelu miłości podaliśmy błędne informacje na temat produkcji. Budynek nie produkuje "Platyny", tylko "Rudę platyny".
Nie musialem sie nawet logowac zeby zgadnac ze tak bedzie :D
Czyli mamy nowy wspanialy budynek do produkcji tego czego mozna zdobyc kilkanascie tysiecy w 45 min bez zasmiecania wyspy, a ludziom zalega w magazynach w dziesiatkach milionow.
zone refreshed !!!
awaria sklepu na stronie glownej ... naprawa 1 dzien ... targowisko gildii..... 2 lata i dalej nic .... takze wiadomo o co chodzi
wiem naprawa sklepu zajela wam 1 dzien natomiast targowisko gildii na ktorym zalezalo graczom 2 lata i echo... wiec znamy "wasze" priorytety
GRA NIE DZIALA. Nie idzie nawet grobka zrobic jednym generalem. Gra wiecej czasu trwa w zawieszeniu niz chodzi. Niby robicie jakies poprawki ktore widzimy ale GRA NIE CHODZI, to po co te poprawki i dla kogo jak nie idzie nawet kopalni jednej czasem postawic. Gra nieruchomieje na kilkanascie sekund by potem ruszyc na sekunde i stanac znowu. Czemu sluzy ten komunikat ze refresh jest skoro on stale jest? Konczy sie tym ze zamiast po zaladowaniu gry zamiast grac musimy ja wylaczyc bo juz potrzeba relogowac bo wiecej przycina niz dziala, tylko po co ten relog jak po relogu jest to samo znowu.. Chcemy grac - GRA NIE DZIALA - to moze w koncu ktos sie ruszy i zrobi dobrego klienta do pobrania na UBISOFCIE do gry w settlers bo jako gra przegladarkowa sie skonczyla ... bo..? ano bo .... - NIE DZIALA
P.S. I niech wreszcie odpowie ktos KOMPETENTNY
i nie pomoze tu zadne czyszczenie ciasteczek
Dla tych co chca grac na macOS przez klienta jest jeszcze opcja aby zainstalowac Win10 na macu (uzywajac wbudowanego narzedzia Boot Manager). Jak to zrobic? Jest wiele poradnikow na YT. Po zainstalowaniu wykonujemy czynnosci jak na wiki. Wymagany jest oczywiscie klucz windows.
Testowane na MacBook Air (2017, 8GB Ram, i5) i wszystko dziala jak powinno.