https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...orumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...orumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Czy zostało poprawione drzewo miłości, rynek bożonarodzeniowy i świąteczna piekarnia, bo nadal działają w kratkę?
Jeśli przynajmniej połowa z tych rzeczy będzie działać prawidłowo co opisujecie to już będzie sukces... trzymam kciuki
a kiedy będzie naprawione:
1. Drzewo miłości
2. Statek widmo- prawidłowa ilość premii
3. Wiosenny park
To ja jeszcze dodam pytanie o geologów i ich umiejętności ... kiedy to zostanie naprawione?
a odkrywcy zostaną naprawieni? bo z tego co widzę to nadal będą znacznie mniej znosić prezentów, już nie mówiąc o całkowicie zepsutym Przestraszonym, Śmiałym czy kilku innych.
a co z ekspedycjami nie wyświetlają się ataki
W tym tempie to wiecej bledow przybywa niz ubywa..
Ja bym jeszcze poprosił abyście naprawili jeszcze pewnego pana tego od Was :)
A kiedy naprawa regeneracji budynków typu Drzewko Miłości, Świąteczna Piekarnia, bo obecnie gra widzi jakby było o 1 budynek mniej niż ma się w rzeczywistości. Mimo aktywnego przycisku włączenia premii, po naciśnięciu zaczyna kręcić się klepsydra, ale premia nie rusza.
Czyli tego, że czasami elementy menu gwiazdy mają losowe ikony i brak opisów, co tak naprawdę pod nimi się kryje - nie naprawiono.Cytat:
Interfejs Użytkownika: Naprawiono błąd, który powodował, że elementy Menu gwiazdy były nieprawidłowo wyświetlane jako wyłączone
O poprawie wydajności samej gry - cisza. Jedynie interfejs poczty, którego się używa jakiś ułamek czasu.
ps: pamiętacie, że było kiedyś coś takiego jak targowisko gildii i głosowania na kolejne przedmioty? To były czasy...
Witam,
Penelopo, po raz enty pytam się, czy Ty czytasz to, co napiszesz...???
Jak możesz w czasie dokonanym opisywać czynności naprawcze przy grze, skoro to się
dopiero wydarzy...???
P.S. Piszę to po raz drugi, poprzedni post KTOŚ skasował...
Pozdrawiam
targowisko nie w tym stuleciu
ŻENADA!!!! nadal kpina z graczy... nadal "skupiacie się" na pierdołach, a nie na poprawieniu wydajności samej gry, przygód, płynności przechodzenia między wyspą a przygodą! Kiedy naprawicie premie wrzucane na wyspę żeby nie trzeba było po kilka razy wrzucać bo co chwilę tylko ZONE... ZONE...! Kiedy poprawicie wysyłanie odkrywców/geologów/generałów żeby nie musieć po kilka razy tego robić co skutecznie wydłuża czas spędzony na tych czynnościach? Kiedy w przygodzie będzie można w NORMALNY sposób wysłać generała na atak, a nie po kilka razy PRÓBOWAĆ tego dokonać?! KIEDY TO BĘDZIE POPRAWIONE DO POZIOMU GRYWALNOŚCI?! A tu proszę... NAPRAWILIŚMY POCZTĘ! POLSKĄ POCZTĘ KIEROWANĄ PRZEZ SASINA?! To teraz zamiast wysyłać płynnie generałów/geologów/odkrywców do swoich zadań to w WYDARZENIE BOŻONARODZENIOWE będziemy mogli wysyłać PŁYNNIE WIADOMOŚCI Z ŻYCZENIAMI między sobą?!
Czytacie nasze posty, tak na marginesie czy jest to dla was ściana płaczu, którą po każdej aktualizacji albo i przed nią po prostu malujecie na nowo białą farbą i od nowa można na niej dalej żale wypisywać?! LITOŚCI!! Nie traktujcie graczy jak nic nie rozumiejące maszyny tylko w końcu naprawcie to, na co mieliście już dosyć czasu przed wdrożeniem UNITY!!!!
Ile razy to już pisali? Poprawiają rzeczy, które mają najmniejsze znaczenie na tą chwilę.
No uradowałem się z naprawionej poczty hahahahahahahaha bajer. Tym czasem kupujemy duplikaty budynków eventowtch by nam produkcja i premki szybciej działały, zaśmiecamy sobie tymi gigantami wyspe - bo nie można duplikatów zrobić w formie hołdów i nie wiem po co skoro stanica w budynku pokazuje czas regeneracji a on jest spóźniony o kilka godzin, drzewko miłości w budynku ma inny pokazany czas regeneracji a ona jest spóźniona o kilka godzin, nie wspomnę juz o pomniku zakochanych w którym premka ma się robić 14h przy dwóch budynkach a robi sie o 13h dłużej, park wiosenny, boisko treningowe, stoisko z przekąskami rynek bożonarodzeniowy, introligatornia z przygody, obserwatorium, świąteczna piekarnia, rynek z balonami,cukiernia, czarnodrzew, sala koncertowa - wszystkie te budynki mają przekłamany czas produkcji czy regeneracji a tu NAPRAWILIŚMY POCZTE hahahahahahaha. Czy to wielkanoc że jaja se robicie??
czyli dalej , jak było beznadziejnie z logowaniem, z przechodzeniem miedzy wyspami czy przygodą tak bedzie dalej
Co za dno .... :-( ale i jest światełko w tunelu ...bo coraz mniej w to gram :-)
u mnie też odkrywcy żle działają a gra raz chodzi szybko a raz wolno
Zasadnicze pytanie czy można będzie już NORMALNIE wejść do gry żeby chociaż na wyspę popatrzeć?Bo od tamtej pory co żeście schrzanili za Chiny Ludowe do gry nie można wejść. Jeżeli nie to chociaż po Trzech Królach PLS.
Gdzie zostały naprawione patenty budowlane? Nadal nie są przyznawane za zdobycie sektora!!! Dzisiaj zająłem kolejny i nadal nic.. Wisicie mi już 60 patetntów za 6 sektorów..
A wyczytał pan, kiedy będzie aktualizacja.. 13-12-2021, a dziś mamy dopiero 12-12-2021,
więc jak mają wpadać patenty budowlane.. gdy nie zostało to jeszcze naprawione??
a naprawiliscie w koncu problem z blokowaniem sie wyspy po wrzuceniu premii na epicka kuznie??
To ja mam jeszcze jedno, zasadnicze pytanie ... o której jutro ma być ta aktualizacja? bo nigdzie nie mogę znaleźć żadnej informacji :)
uff to znaczy ze nie oślepłem bo też szukam i znaleźć nie mogę :D :D :D
Przykro mi, ale jak uczyniliście grę niegrywalną po przejściu z flash na html5, to wszelkie eventy stały się bezwartościowe. to już lepiej byście utrzymywali przy życiu tego combo pack, tj. dedykowaną przeglądarkę wraz z zainstalowanym flashem, niż to co właśnie zrobiliście :(
generalnie poszliście złą drogą. sprawdzałem wersję HTML5 zanim ją wepchnęliście na stałe. pomyślałem że to wczesny etap, bo nawet początkowe poziomy zawierają całą furę błędów, a plansza pomimo że niemal pusta, cięła. nieco to poprawiliście, ale nie tędy droga.
efekt jest taki że ci co grają, to instalują sobie różne rzeczy aby klientem nadal był flash5, bo tylko tak daje się grać.
Mam dla was plan, i go zaakceptujcie, jeśli nie chcecie lecieć siłą rozpędu. bo czy w takim stanie gry jest szansa na nowych graczy? szczerze wąpię. cały czas jedziecie na starych graczach. ja dałem sobie spokój. zaloguję się czasami aby sprawdzić czy wreszcie zrobiliście z tą grą coś sensownego, ale widzę jedynie drobiazgi i utrzymywanie niestety niemal trupa przy życiu.
Wróćmy do planu, który i tak olejecie:
1. Udostępnijcie z powrotem oficjalnie dedykowaną do gry przeglądarkę z wbudowany flashem. tak zgadza się, Adobe porzuciła flasha. i co z tego?
2. Zacznijcie przepisywać a nie konwertować (skonwertowaliście i to było złe) grę albo do HTML5/Unity, albo do Unity, ale stacjonarnego a nie webowego. Tylko niech to będzie uczciwie przepisane z pełnym tzw. refaktoringiem.
wersja ze stacjonarnym Unity byłaby całkiem dobra, bo bez problemu wytworzycie agenta gry na windowsa, linuxa, macos, ios i androida, i to jednym spójnym kodem. ale uczciwie przepisana wersja na html5/unity też powinna być ok.
mam też alternatywny pomysł. napiszcie klona tej gry, bez oglądania się wstecz, w wybranej wydajnej technologii. jak napiszecie, to zamknijcie rozwój tej gry, stopniowo wstrzymujcie utrzymanie, i konwertujcie użytkowników na jasnych zasadach ze starej gry do nowej. tak też można.
cóż więcej? Wesołych Świąt :) niestety w evencie w praktyce nie będę uczestniczył. trochę szkoda. macie dużą armię zagorzałych fanów, w tym mnie, ale tak długo nie pociągniecie.
I sprawa się wyjaśniła(?), nie ma już problemów z godziną rozpoczęcia dzisiejszej aktualizacji :D ktoś dyskretnie, bez słowa wyjaśnienia zmienił datę na jutro :D
Chciałabym jeszcze jedno napisać ... przyznanie się do błędu to nie wstyd. Wstydzić się powinien ktoś, kto myśli, że nikt nie zauważy zmiany daty.
zarobieni sa daj im odpoczac po ciezkim wekendzie a potem moze cos im sie uda
Witam serdecznie!
Aktualizacja odbędzie się 14 grudnia. Oficjalna informacja na temat aktualizacji z dokładnym czasem jej trwania zostanie opublikowana w dniu dzisiejszym. Jak zawsze dzień przed aktualizacją.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Tu był mój błędny post (jak błędny jest klient unity :)).
Niemniej, jak już pisałem - poprawki dotyczące poczty, z której się korzysta ułamek czasu gry. Reszta nadal będzie zamulać, ale poczta będzie smigac.
Nie oczekuj dużych zmian. We Francji minął tydzień od wprowadzenia aktualizacji i nic nie zostało znacząco ulepszone. Client.swf wydaje się jedynym wyjściem, aby móc grać.
Powodzenia z Francji.
ps: przetłumaczone przez google
E tam Polska to nie Francja u Nas jest naj więc gra bedzie grywalna :) bu ha ha ha ha
Działa coś czy nadal nie warto się logować ? Od likwidacji klienta i tej totalnej zawiechy nic nie robiłem i tak sobie czekam.
I czekaj se dalij :p
Sądząc po ilości 5 szt. podarowanych nam na otarcie łez Prestiżowych Premii dla Znajomego spodziewam się, że błędy związane z wydłużoną regeneracją budynków dających premie obszarowe oraz inne babole w grze będą trwały co najmniej dalsze 2,5 miesiąca. Inaczej mówiąc, prawdopodobne jest że ten cyrk potrwa jeszcze do Wielkanocny. Oby tylko 2022. :)
A to co odpisał Ci Cdrw chyba rozjaśnia sytuację jak to będzie wyglądać po tej konserwie. Nadal bez klienta nie da się normalnie grać.
I ten nietypowy start wydarzenia w czwartek a nie w poniedziałek... może już zamilczę bo znów usuną mi posta jak wczoraj o błędnym linku do zmian w anonsie o dzisiejszej konserwacji.
Witam serdecznie!
Aktualizacja potrwa do godziny 15:00
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
No to poszły konie po betonie