https://ubistatic-a.akamaihd.net/003.../Unity_Npc.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat postu:
> Aktualizacja od Zespołu The Settlers Online <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003.../Unity_Npc.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat postu:
> Aktualizacja od Zespołu The Settlers Online <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
oby na słowach się nie skończyło:)
za rok moze 2....
Ale co tu komentować ?
Zapewnienia, deklaracje. obietnice słyszę od momentu pojawienia się wersji Unity.
Efektów pozytywnych brak, negatywnych za dużo by je wymieniać.
Zobaczymy co zrobiliście, raczej chyba nie Wy tylko podwykonawca, po kolejnej konserwie.
Wtedy poczytacie komentarze.
no to czekamy do następnego eventu i zobaczymy, czy coś się w tym czasie zmieni.
jak zwykle żadnych konkretów...dla mnie konkret to od 30.11.2021 znika ZONE REFRESHED! jak nie zniknie znaczy ze Penelopa kolejny raz ściemnia. Bo jej rola jak widać to permanentne ściemnianie:)
i do wszystkich malkontentów. jak lubicie być robieni w jajo przez BB to wasza sprawa ale odczepcie się od krytykujących BB bo ona nas robi w jajo od wielu miesięcy:)
tu nawet godzina sie nie zgadza bo jest 20.54
refresh zoom
Przypominam, że grubasy popsute, a event bożonarodzeniowy na nich oparty.
BB założyło zespół, to może niech coś zagrają :P
Tak czy siak, do tych wypisanych problemów przez zespół, szło by jeszcze dopisać ze 20 kolejnych, też istotnych.
A może nie róbcie kolejnego eventu opartego na nowościach (nowe budynki, nowi generałowie, nowi odkrywcy, w ciul nowych rzeczy) jak już coś to po staremu (bez nowości na tych zasobach co są już w grze). Skupcie się na naprawie tego co jest dotychczas, bo dokładanie nowych rzeczy nie poprawia wydajności a wręcz ją zabija. Nowości będziecie robić jak ogarniecie dotychczasowy bur..el bo to żenujące. Co nowości to gorsze działanie gry, ale co tam przykryjcie tego trupa kolejnymi błyskotkami - będzie różnorodnie i kolorowo. Ehhh
10 listopada około godziny 20 znajomy (jimjimjimek) rzucił/aktywował na mojej wyspie PPZ. Premia się pokazała ale następnego dnia rano nie było po niej śladu.
Czarujący geolog znajduje złoża żelaza ale nie ma szybszego wydobycia.
Oczywiście przy kolejnym evencie/konserwie zmumifikowany przestanie działać, ale będziesz mogła kupić za prezenty "np. jakiegoś skrzydlatego czy innego geologa".
Co event tysiące graczy wysyła setki odkrywców co generuje setki tysięcy poleceń na serwer.
A oni aby poprawić wydajność dokładają kolejnych odkrywców z coraz bardziej wyrafinowanymi wyliczeniami aby jeszcze bardziej obciążać serwer.
Normalnie programiści poziom scratch :)
Trzymam kciuki za spełnienie obietnic i "powrót" do normalnego poziomu gry.
ja to już się nawet nie loguję, jak mi w trakcie eventu urodzinowego podczas logowania zrobił się brązowy ekran tak już został przez kilka dni, nawet nie sprawdzam czy działa, po co się denerwować
jesli sto tysiecy zapytan raz czy dwa razy dziennie zabijaja im serwery, to zaczac nalezaloby od zapytania na jakim gatunku ziemniaka te serwery stoja
Specjalisci danego typu wszyscy robia to samo, czy w formulce jest wbite 2 czy 4 nie zmienia ani kompleksowosci obliczen ani ich wplywu na wydajnosc.Cytat:
A oni aby poprawić wydajność dokładają kolejnych odkrywców z coraz bardziej wyrafinowanymi wyliczeniami aby jeszcze bardziej obciążać serwer.
Normalnie programiści poziom scratch :)
Glowny winowajca to pewnie jak zwykle to, ze stażysta ktory byl oddelegowany do pisania tego gniota na Unity nie slyszal o czyms takim jak zarządzanie pamięcią (co zresztą jest spojne z bledami ktore niektorzy raportowali)
w tej wiadomości dla społeczności nie ma NIC istotnego, to kolejna wiadomość typu ''przypominamy że jesteśmu i (niby) wydajnie pracujemy", nawet lista problemów jest dziwna, wylosowali akurat takie z worka będów czy akurat te naprawią w pierwszej kolejności?
JEDYNE co wynika z tej zapowiedzi, to że dostaniecie premię od znajomego, dzień premium i dosypkę na pocztę i wszyscy mają być szczęśliwi (?????) przez 5 minut
Proste krótkie pytanie.
Kiedy będzie można grać bezproblemowo na Unity?
marketingowcy ubisoftu kilka miesięcy się głowili co tu zrobić aby pozyskać sympatię graczy nie robiąc zupełnie niczego. no i poza wymyślili - poza dawaniem promocji na klejnoty zamieścili jedną wiadomość na stronie głównej z miłymi słówkami i obietnicami. rozbili bank, wróżę powrót setek tysięcy graczy i kupę hajsu z klejnotów! a dla pomysłowych marketingowców gigantyczne premie :) nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...
a co z zepsutym Drzewem Miłości, Wiosennym Parkiem, z Poszukiwaczem który nie zalicza pełnych zadań od razu tylko dopiero po relogu
No nic, w koncu zauwazyli problemy z wydajnoscia i niektorymi funkcjami. Chyba ludzie przestali klejnotki kupowac i sie exel zaczal rozjezdzac XD
Gra działa tak samo beznadziejnie jak zawsze i po tych poprawkach nawet gorzej. Masakra.
Mamy grać w niemiecką grę na ruskim kliencie? Taki jest cel BB?
czyli wypuszczono bez sensowny komunikat, który niczego nie zmienia, nic nie określa więc:
EKIPA DALEJ MOŻE LECIEĆ W KULKI
a gracze niech mają ciemnotę wciśniętą, że coś się dla nich robi
PISAŁEM O KALENDARZU
aby były cele określone dla pseudo programistów unity z firmy ubisoft oraz aby użytkownicy mieli informację, że coś wkrótce się poprawi
Życzenia świąteczne:
- aby przez całe kolejne 12 miesięcy nie sprzedał się żaden pakiet klejnotów
Ja dodam, że z najemnymi rekrutami też coś nie halo.
Jak wysłałem 1500 rekrutów na przygodę i dodałem najemnych 1500 rekrutów
to straciłem tych co wysłałem, a najemni po zakończeniu przygody przepadli.
Zawsze było tak, że w pierwszej kolejności traceni byli najemni, a teraz po aktualizacjach jest,
że w pierwszej kolejności giną ci, których wysłaliśmy na przygodę.
Tak przy okazji piszę, bo nie wiem, czy ktoś to zgłaszał.
ale teraz jestem już mądrzejszy i albo wysyłam 100% na przygodę, albo dodaję 100% najemnych,
już ich nie łączę, do momentu naprawienia błędu.
nie grałem z 2 miesiące bo nie szło, zalogowałem się z ciekawości, niestety nadal to samo.
gra niegrywalna ;/
tyle lat godzin przesiedzianych eh
aby grac na unity, zalecamy używać tej przeglądarki: Waterfox 64bit.. : https://github.com/portapps/waterfox...3-25-setup.exe
a jak wolicie tak jak było dawniej. to marsz na stronę główną: https://settlersonlinewiki.eu/granie...przez-klienta/
Potwierdzam. Na tym Waterfox 64 bit Unity chodzi o niebo lepiej.
Witaj!
Chcemy Was zapewnić, że nasz zespół jest zaangażowany w naprawę problemów, które zgłaszaliście na różnych platformach, w tym między innymi:
- Prestiżowa premia dla Znajomego znika zbyt szybko
- Niedziałające certyfikaty członków gildii
- Nieprzyznane patenty budowlane
- Problemy z zablokowanymi strefami
- Problemy z wydajnością i lagami
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
To że znika to wiadomo, tylko kiedy ją zwrócicie? napisane było o zgubie do suportu i cisza :p
Naprawią, a kiedy? Nie drąż.
Logowanie przez clienta już nie działa mi ładuje grę odraz w przeglądarce
działa
ale autorzy gry lecą równo w pręta
takiego olewania to już dawno człowiek nie widział, bez kalendarza będą nam ściemniać do lipca (nie wiadomo którego roku), że coś się poprawi, że coś się dzieje
a tak ogólnie to mają nad w d*
ludzie po kilka prestiżowych potracili więc ogólnie coraz mniej się loguje bo za taki sens działania systemu szkoda się stresować
a "księżniczka" walnie tekst za parę miesięcy: od dzisiaj jak komuś prestiż nie działa to zgłaszajcie i dostaniecie zwrot :) to będzie super wypaśne mega olewajka każdego, bez uprzedzenia policzek w twarz
zaraz po tym ogłoszeniu klasycznie promocja na klejki, ze dwa albo trzy razy pod rząd :)
trochę współczuję sierotom, które muszą udawać, że coś poprawiają w kodzie TSO, ciężko się robi coś na czym się nie zna
Uspokój się ettler bo ci żyłka pęknie... :rolleyes:
No właśnie. Jak nie wnosisz nic nowego do dyskusji i zasady polskiej pisowni są ci obce, to polecam ci zastosować sie do swojego pomysłu (ta podkreślona i pogrubiona część twojej wypowiedzi).Cytat:
trochę współczuję sierotom, które muszą udawać, że coś poprawiają w kodzie TSO, ciężko się robi coś na czym się nie zna
Ból d..y za 3... 2... 1...;)
Ja straciłam dwie prestiżowe. Pierwszą musiałam dwa razy rzucić bo nie przyjęło za pierwszym razem, nie wróciła do gwiazdy. Drugą miałam nałożoną z wymiany dwa dni przed końcem eventu i zniknęła razem z końcem eventu. Do supportu nie napisałam, bo mnie olewają. Zamiast odpowiedzi i naprawy problemu przychodzą durnowate ankiety o zadowoleniu z BB. Żenada.
A zauważyliście, że produkcja znacząco spadła?