nie dostaje zadnych patentow budowlanych ani nagrod za podbijanie stref na wyspie!!!! mam misje dodaj patent budowlany z menu gwiazdy ale tam go nie ma
Wersja do druku
nie dostaje zadnych patentow budowlanych ani nagrod za podbijanie stref na wyspie!!!! mam misje dodaj patent budowlany z menu gwiazdy ale tam go nie ma
Witam, podpinam się do problemu. Od 3 tygodni, nie dostawałem nagród za pokonane obozy, ani nie dostałem patentów za zdobyte włości. 3 tydzień, za niedługo się skończy i podstawowa mechanika gry nadal nie działa...
Witam serdecznie!
Opisany przez ciebie problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
To ja się dołączam, bo niestety też jestem w takiej sytuacji.
Witam, podbilam wszystkie sektory i za zadnego bosa, oboz nie dostalam nagrod. Za pokonanie strefy takze nie otrzymalam patentow budowlanych za to swietnie dzialaja te od "kupca" ;), pozdrawiam.
Witam serdecznie!
Jak już wcześniej napisałam opisany przez Ciebie problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy. Jeśli natomiast mowa o jakiejś rekompensacie to na razie nic zaproponować Ci nie mogę. Być może podjęta zostanie jakaś decyzja o zadośćuczynieniu za te utrudnienia, ale proszę wyglądać dalszych komunikatów w tej sprawie na forum oraz za pośrednictwem poczty w grze. Jeśli jakaś paczka rekompensująca zostanie wysłana, to raczej właśnie pocztą w grze. Indywidualnych rekompensat na ten moment nie oferujemy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Otrzymałem wiadomość, że niby chciałem zamknąć zgłoszenie w sprawie braku patentów i nagród za pokonane obozy. Zadam proste pytanie JAK? Zatem to była decyzja z góry zgadza się? Prosta gra przeglądarkowa a odstajecie daleko daleko za przodownikami...
Czy w ramach przedstawionej informacji z zakresu prowadzenia napraw, oznacza to że patenty budowlane jak i pokonane obozy są nagradzane jak wcześniej. Czy dalej nie otrzymuje się nagród za obozy, a patentów za podbite włości?
Może się mylę bo nie gram długo. Ale brak patentów za podbite włości ( niby błąd) czy to faktycznie błąd nie rozwiązany do tej pory :) oczywiście jak ktoś chce się rozwijać musi wykorzystać diamenty. I albo się nazbiera ( oczywiscie sporo czasu) albo się kupi. Ja mam 60 patentów w plecy jakby nie było to sporo na początek.
0
Witam
Podpinam się do tematu. Posiadam już 32lvl i została mi się ostatnia posiadłość do podbicia, mimo to nie dostałem patentów za wcześniejsze zajęcia.
Ja także nie dostaję nagród i patentów za podbijanie archipelagu. Pytanie do @BB_Penelopa - czy po usunięciu problemu technicznego 'zaległe' patenty i surowce zostaną przyznane? Bo jeśli nie, nie bardzo jest sens podbijać kolejne sektory. Będę wdzięczny za odpowiedź :)
Witaj Aragoth!
Chcemy Was zapewnić, że nasz zespół jest zaangażowany w naprawę problemów, które zgłaszaliście na różnych platformach, w tym między innymi:
Prestiżowa premia dla Znajomego znika zbyt szybko
Niedziałające certyfikaty członków gildii
Nieprzyznane patenty budowlane
Problemy z zablokowanymi strefami
Problemy z wydajnością i lagami
Nasze relacje ze społecznością są dla nas bardzo ważne, dlatego upewnijcie się, że będziecie mieli oko na swoją skrzynkę pocztową w grze w ciągu najbliższych dni.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam,
ja już trzy razy zgłaszałam ten problem. Za każdym razem zostałam zignorowana przez dział techniczny "(..) tak znamy ten problem i usilnie nad nim pracujemy - zamykamy Twoje zlecenie (..)". Pokonałam już wszystkie obozy bandytów na wyspie i nie dostałam ani jednej nagrody. Patenty budowlane kupowałam za klejnoty, zdobyte za wykonanie zadań (swoją drogą części zadań też nie da się wykonać i zespół TSO już podobno pracuje nad rozwiązaniem). Mam taką obawę - może zespół TSO liczy na to, że jeśli komuś zależy na rozgrywce to wyda kasę na to żeby kupić sobie klejnoty a za nie patenty budowlane... Co o tym myślicie?
Witam, nadal nie otrzymalam zadnych patentow za sektory, podbite wszystkie, support zamknal zgłoszenie?! i o tym poinformował, w skrzynce nic. Jakim prawem zamkneli informacje o bledzie jesli go nie rozwiazali?! Ktos nad tym panuje?! Ilez mozna czekac na przeslanie patentow? Jak mamrozbudowywac wyspe i robic zadania? Proszę o odpowiedź.
Klient nie poprawia bledow w grze :) on tylko umozliwia grac w starej technologii flash, jezeli cos jest zepsute na serverze gry on tego nie naprawi, dlatego bledy co wystepuja na unity beda takze wystepowac na kliencie, pozdrawiam. A i nie stazysta pisze klienta;p tylko dobrzy ludzie ktorych wk... BB :) Pozdrawiam serdecznie :) Po wprowadzeniu eventu BN nie zapomnijcie uaktualnic klienta :)
Wiadomo, tyle, ze jesli zakladasz ze bledy dotycza serwera, to tym bardziej zasadne jest pytanie czemu na serwerze cokolwiek zmieniano co te bledy moglo wygenerowac, jesli glownym problemem od roku jest strona kliencka i koniecznosc jej przepisania na Unity.
Nadal nie zmienia to sensu tego co napisalem, w jakis magiczny i niezrozumialy dla mnie sposob udalo im sie poruszyc obszary aplikacji ktore nie musialy byc i nie powinny byc dotykane, i je zepsuc, efektywnie nie tylko nie naprawiajac istniejacych bledow tylko dostarczajac nowych, niepotrzebnych. Stad naiwne zalozenia, ze ktokolwiek odpowiedzialny za ta sytuacje kiedykolwiek ją odkręci.
biorąc pod uwagę nakład i tempo pracy, mając doswiadczenie w IT ciezko uwierzyc, ze pracuje nad tym wiecej niz jedna osoba, i to slaba.Cytat:
A i nie stazysta pisze klienta;p
Musiały byc poruszane wszystkie skrypty i polecenia gry, zachecam do lektur zwiazanych z silnikami gry:) zeby uruchomic gre na Unity musieli wszystko przeniesc i przepisac pod nowy silnik, klient jest starym programem ktory interpretuje plik swf - flash, zebys ty mogl grac na kliencie to trzeba skompilowac gre do wersji flash z orygnialnego serwera, jezeli tam wystepuja bledy to i w pliku swf beda wystepowac bo polecenia z aplikacji klienta odnosza sie do skryptow na serwerze a nie w samej aplikacji. I nikt nie poprawia klienta - klient zostal wycofany. Zostaje tylko gra kompilowana do wersji swf.
Odnośnie odkrecania sytuacji:
Nasze relacje ze społecznością są dla nas bardzo ważne, dlatego upewnijcie się, że będziecie mieli oko na swoją skrzynkę pocztową w grze w ciągu najbliższych dni.
Wiec nadal czekam na prezent w postaci wiadomosci w grze, jesli nie umia naprawic od razu to powinni wyslac paczki do graczy zglaszajacych problemy. Albo stworzyc servery ze stara wersja gry i umozliwic ludzia gre do poki nie naprawia wersji pod Unity.
Strone wizualna pewnie tak, logiki nie. Wlasnie do tego sie wszystko sprowadza, ze zakladajac, ze stay kod jest w stanie byc zrozumiany (a musi byc, jesli ktos ma go przenosic) to sama logika ktora w tej grze jest bardzo prymitywna powinna byc przeniesiona 1:1 bez bledow. A tu sie pojawiaja trywialne bledy ktore sa miejscami wrecz kuriozalne.
mało tego że nie dostałam patentów za podbicie archipelagu, to w A-9 pojawiły sie obozy bandytów pomimo że magazyn wyspy stoi,
Już po aktualizacji, a zaległych patentów i nagród jak nie było tak nie ma...
Witam, ja dostalam ale tylko 10 - jakaś kpina , a wyspy jest cala podbita i dodatkowe 4,wiec pytam się gdzie reszta?
Poniżej linki do obrazków:
https://i.ibb.co/6v6spFW/paczka-z-patentami.jpg
https://i.ibb.co/z6G4PVt/podbita-wys...-dodatkowe.jpg
https://i.ibb.co/Nn9dByF/podbita-wys...odatkowe-2.jpg
No to coś dostałeś na otarcie łez :), a co z resztą graczy ?? Mi został ostatni sektor na wyspie i od początku nie dostawałem nic . Jedynie udało mi się kupić dwa razy patenty za uzbierane klejnoty. Niestety na ten moment stoję w miejscu bez patentów. A w tym momencie nie mam zamiaru wydawać kasy na klejnoty :(
Otrzymałem patenty , bardzo dziękuje :)
Też podbiłem archipelag wczesniej i żadnych patentów :/
Coś komuś zmieniło się w sprawie patentów? Dostałem maila z supportu, że niby po ostatniej aktualizacji patenty zostały wysłane i powinno być już wszystko ok - no niestety, u mnie żadna wiadomość z brakującymi patentami do teraz się nie pojawiła. Nie mówiąc już o łupach za podbity archipelag.
Niestety nie pisalem na fb to dostalem haslo zeby wyczyscic cache a jak nie to pisac do supportu ale juz se odpuscilem bo i tak wiem ze ich nie odzyskam wszystko psu w pupe :D