https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...der_banner.png
Witam!
Zapraszam do dzielenia się opiniami na temat najnowszego Wydarzenia Halloween 2021.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...der_banner.png
Witam!
Zapraszam do dzielenia się opiniami na temat najnowszego Wydarzenia Halloween 2021.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
1. Czy paczki: Halloweenowa Paczka Generałów, Genialna Halloweenowa Paczka Budowlana, Czarująca paczka, Paczka przeraźliwego wzmocnienia będzie ponownie możliwa do kupienia jeśli kupiłem je w poprzednim evencie?
2. Jakie są szanse procentowe na znalezienie poszczególnych łupów u Odkrywcy pirata? Czy zostaną gdzieś one podane?
3. Składnica kamienia - tam są premie strefowe czy na normalne budynki czy jeszcze coś innego?
4. Co w przypadku gdy ktoś wykupił już wszystkie Czarnodrzewy (10szt) w poprzednim evencie? Czy teraz będzie można zdobyć kolejne 10?
5. Post numer 5 w Pamiętniku dewelopera - coś się rozjechało.
Wszystko ładnie i fajnie, ale znowu mam zablokowane konto przez "uszkodzony obszar serwera" !!!!
a ja mam jedno zasadnicze pytanie czy będziemy mogli robić spokojnie przygody kooperacyjne , dawać premie znajomym , i czy premie strefowe bedą działać bardzo bym prosił o odpowiedz
Co do eventu.
W evencie można będzie zdobyć Przestraszonego Odkrywcę.
Nie wiem czy ktoś to zauważył (rano pisałem o tym na czacie w grze), ale do tej pory odkrywca ten przynosił z przedłużonych między innymi 440 omniziarna (zresztą jest to opisane przy nim w pamiętniku), a dzisiaj rano odkrywcy akurat mi wrócili i każdy przyniósł z przedłużonych po 160 omniziarna. Tak że i przy nich coś się zmieniło przez ostatnią aktualizację.
Przy okazji pytanko. Jeżeli nowy budynek przetwarza wszelkiego rodzaju kamienie, to skąd się wzięła w nim saletra ? trochę bez sensu. Tak czy siak nie ma co robić z granitem. Dajecie nowe budynki bez przemyślenia, po prostu żeby coś było nowego.
Fajny ten Zmumifikowany geolog https://ubistatic-a.akamaihd.net/003..._geologist.png
Normalnie jakbym się w lustrze zobaczył ;)
nawet wam się mięczaki nie chciało pozmieniać dat w opisie:
22.11.2020 roku ~10:00, czasu polskiego
czas zakończenia etapu gry,
powiedzcie po prostu, że coś jest spisane na straty ale udajecie, że to podobno ma jeszcze niby funkcjonować !
nie można wejść na wyspę do kogoś a co dopiero zaproszenia do gier,
sami ze sobą mamy w evencie grać w grobek albo wirek ?
polecam aktualną książkę dla autorów TSO,
jak się nie potrafi to po prostu trzeba zacząć od początku, a zatem
https://www.udemy.com/course/unity-d...ziom-pierwszy/
Po przeczytaniu Pamiętnika Dewelopera po prostu łał, pozytywnie mnie zaskoczył ten event (swoją drogą jest to mój ulubiony event ;) Halloween). Jednak obawiam się jedynie cen jakie aktualnie widnieją w Pamiętniku (kolorowo się do nas nie uśmiechają). Nie ma co ukrywać każdy widzi jak gra aktualnie wygląda i wydaje mi się że ciężko będzie zdobywać dopałki do pul. A jak ktoś nie ma dużo odkrywców to na wiele sobie nie pozwoli w ten event.
teraz tylko dodajcie ptzygody za fragmenty map, te co są w tabelce z bonusowymi doładowaniami dyn
Gra kompletnie nie działa, a Wy odpalacie event jak gdyby nigdy nic?? WTF People ???
Obszar serwera uszkodzony.
W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie.
To treść komunikatu przy próbie wejścia do gry. A zepsuło się po tym jak znajoma wrzuciła mi 4 premki...
wywiązanie się z zadania gildyjnego, rzucenie 25premi irmy powoduje blokadę wyspy...
Nowe rodzaje zadania... znajdź wszystkie błędy na obrazku :)
Zadanie: Czarny kapturek - Rytuał III - "Twoi znajomi użyli: 50 (1,RES]" - czy możemy prosić o podpowiedź 50 czego mają znajomi użyć?
I jak mamy zrobić Rutuał X jak zaproszenia do przygód nie docierają :( ?
50 psikusów
Obszar serwera uszkodzony.
W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie.
To treść komunikatu przy próbie wejścia do gry. A zepsuło się po tym jak uruchomiłem uroczy ogród i koniec od tej pory nie da się wejść do gry cały czas ten sam komunikat od 9 30.
dopiero rano bedziesz mogl wejsc jutro, chyba ze zrobia jakas konserwe dodatkowa, ja od 20 pazdziernika juz mialem 4 blokady kazda od czegos innego i rano zawsze wszystko wracalo do normy
Nie ma to jak zrobić event z naciskiem na przygody kooperacyjne gdzie wszystko chodzi.....nie będę się wyrażał brzydko
penelopa jak zapraszac zn ajomych do przygod? takiego partactwa to zadna firma nie odwala .... honoru tez za grosz nie macie
Na paczki eventowe mam nałożone blokady. Czy tylko u mnie ten błąd występuje? Blokadę na dyniowe paczki jeszcze mogę zrozumieć, ale za klejnoty? Nie przypominam sobie abym wydawał 20-30 k klejnotów na paczki, a mam na nich również blokadę.
Od razu uprzedzam głupie komentarze- nie, nie planuje kupować paczek za klejnoty ale skoro mam i na nich blokadę i na tych za dynie to chcę wiedzieć czy to tak ma być, czy jest to błąd bo chciałbym wiedzieć jak rozplanować rozgrywkę.
Witam mam to samo co GalAndrzej i pytam kto mi zwróci dynie z odkrywców i produkcję z 1 dnia z cmentarzy. O ile w ogóle bedę mógł wejść na grę jutro!!!!!!!
Zgłoszone do suupotrtu jeszcze przed eventem cisza nawet na mailu brak potwierdzenia zgłoszenia. Porażka te waszekonserwacje nie naprawiają niczego a jeszcze psują grę bardziej.
kliknąłem "coś" sam nie wiem co i też mam blokadę:) Obszar serwera uszkodzony.
W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie. spróbowałem 4x i dałem spokój:)
J kliknalem na znajdka i blokada. Niestety to jest porazka.
no penelopa napisz w koncu cos madrego bo od tygodnia milczysz... nawet tego syfu skomentowac nie potrafisz
Nie odzywa się bo zabrakło pomysłów na wciskanie kitu
jedno z zadań eventu to: ukończ 2 misje współpracy a zapki nie dochodzą
Penelopa nie odpisuje bo konserwa jej zablokowała odpisywanie :D
jak ze strony głownej:
Konserwacja.[Z....ona] - jak zawsze.
A każdy niech sobie za kropki podstawi co chce ;)
u mnie zdechło, nie mogę się zalogować - a dotychczas było nawet nie najgorzej
Nie jesteś sam też mam blokadę :) na Straszna Halloweenowa paczka ta za klejnoty, też jej nie mam zamiaru kupować bo mnie na nią nie stać a nawet jak bym miał tyle to bym wolał kupić sobie kopalnie klejnotów. Dodatkowo Halloweenowa Paczka Generałów i Paczka przeraźliwego wzmocnienia za dynie są u mnie zablokowane ale to pewnie zeszłoroczny i dwuroczny limit.
A gra dalej nie działa jak powinna. Chyba chodzi oto żeby kupować wszystko za klejnoty bo coraz mniej ludzi gra
Zrobiliście Event a nic nie zrobiliście żeby tą grę upłynnić. Na obecną chwilę nie da się grać i widać, że Was to nie obchodzi, ważne żeby kupowali klejnoty, przykro patrzeć jak postępujecie z graczami. nie wiem jak inni, dla mnie ta gra nie ma sensu na dzień dzisiejszy, może kiedyś ale z obecnego punktu widzenia widać, że to niemożliwe.
Nie mogę się zalogować ani przez Unity, jak i przez Klienta :(
Zgadzam się z Tobą. Event zrobiony pod kupowanie dyń za klejnoty, bo przecież nie będę siedział i czekał aż z kimś zrobię przygodę, a zwykłe przygody nie są premiowane. ŻAL a nie event, nie powiem gdzie można sobie wsadzić tę grę.
Ten ŻAL miałby sens gdyby chociaż cmentarze się nie wyczerpywały.
Drodzy Gracze
Jesteśmy świadomi problemów związanych z Uroczym Ogrodem i zablokowanymi strefami, które pojawiają się, gdy się z niego korzysta. Wkrótce wprowadzimy poprawkę, aby rozwiązać ten problem.
Na razie unikajcie używania Uroczego Ogrodu, aby problem z zablokowaną strefą się u Was nie pojawił.
Jak tylko ustalimy datę/godzinę poprawki, niezwłocznie edytujemy ten post!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
wszystkiego czego się dotkniecie to potraficie spatolić...aby nic nie popsuć gracze nie powinni w ogóle w to grać