U mie po uruchomieniu tylko belka, nic sie nie ładuje
Wersja do druku
U mie po uruchomieniu tylko belka, nic sie nie ładuje
U mnie podobnie. Nie pomogło odinstalowanie klienta ani czyszczenie pamięci podręcznej każdej z 3 przeglądarek, na których próbowałem odpalić grę. W sieci miałem jeszcze jeden komputer, na którym nigdy nie odpalałem settów, tam zaczęło się ładowanie gry, ale przestało po wyświetleniu błędu dotyczącego javascripts, o ile dobrze przeczytałem.
EDIT:
U mnie belka się nie ładuje bo jest jakby w pełni naładowana od samego początku :)
Mnie juz 15 min sie laduje, ale jest nadzieja, bo belka pod grubasem sie zapelnia. Pojawil sie tez komunikat: "Przyspieszenie sprzetowe w twojej przegladarce jest wylaczone. Dopoki tak bedzie, moesz doswiadczac problemow z wydajnoscia. Aby wlaczyc przyspieszenie sprzetowe w przegladarce, przejdz do: Ustawienia - System - Uzywaj przyspieszenia sprzetowego, jesli jest dostepne" Czyli wychodzi na to, ze ja sobie sprzet musze nowy kupic, zeby w setty grac.
Mi udalo sie zalogowac po jakichs 20 minutach..... niestety co sie zobaczylo, nie da sie odzobaczyc...... Porazka przez duze P
rewelacja, jeszcze nigdy tak źle nie było, w 20-tej minucie pokazała sie wyspa, .................... ............................. ........................... to tyle
to samo u mnie - belka w pełni naładowana od samego początku, na starym kompie żony jakoś się odpaliło ale wygląda dramatycznie, jakbym wrócił do epoki gier pod DOS'a
Połowa rzeczy nie działa, wysyłanie odkrywców i geologów trwa strasznie długo, grafika niszczy oczy. Powiększane litery są mało czytelne, Czy można grać na kliencie?
Gracze mi zgłaszają koniec gry w związku z dzisiejszymi zmianami, czy BB t chciało osiągnąć?
kuźnia , brak patentów a było wszystko na 6 poziomie
u mnie też się nie ładuje
no i nastał Koniec gry -chyba ze naprawią !
Przykład na to, że lepsze jest wrogiem dobrego. Niech ktoś powie jakie są korzyści przejścia na wersję przeglądarkową? Oprócz tego że gra się uruchamia na przeglądarce to są same minusy. Grafika, skalowanie fatalne. Błędy w grze chociażby w sklepie. Słaba wydajność. Na Chrome wszystko ledwo działa. Lepiej jest na Firefox, ale w porównaniem do wersji z klientem to jest tragedia.
co to za talatajstwo na tym nie da sie grac nic nie dziala jedno wielkie G
U mnie tylko belka ładowania się i nic. Gra nie działa.
Czekam już godzinę aby gra się załadowała i nic. Po paru latach czekania na lepsze dalej stara śpiewka że ciasteczka itp.
podobno BB lubi być chwalone to na pewno dostanie pochwałę od mojej żony gdyż dużo nie brakuje abym zrezygnował z gry chociaż mówi sie że nie ma tak źle aby nie było gorzej ale to co jest teraz to koszmar przy takim działaniu gry nie wyobrażam sie żadnego eventu
Chyba pół godziny zajeło doczytanie mojej wyspy, teraz wyzwaniem jest wyslanie geologów, odkrywców chyba nawet nie będę próbowała. Na startowej info o jakiś problemach z czatem... problem jest z grą, która zamiast być relaksem jest walką z prostymi czynnościami, chyba czas na setlersowska emeryturę, bo tu jest coraz gorzej, gratuluję.
cóż na chromie i ff niebieskie kwadraciki pojawiają się cały czas czyli pograne no bo niby jak przygodę zrobić ? aha ciasteczka wyczyściłem :D :D :D tera idę zjeść ciastko :)
a ja weszłam,nawet pinky miałam uruchomione, ale.... wszystko zamglone w menu gwiazdy, a najgorsze to mam wrażenie,że sama jestem na całym serwerze,nie działa global,handel,czat i nie grają sąsiedzi ani gildia,ja nikogo nie widzę grającego, tylko awatary zostały, ale jakby puste bez właścicieli
popsuli stare dropy z Drwala, i po zamiatane.. eh
http://z3nfist.cba.pl/images/stare-dropy.jpg
to się nie da grać, oddajcie nam klienta :(
Mnie to się w pale nie mieści, jak można oddać produkt nie testując go wcześniej, albo oddać widząc to co widzimy :confused:
To dlatego niemieckie serwery maja date na 21 bo poco maja sie denerwować na niemiecką firme
nic nie dziala,wyspa sie tnie, cokolwiek kliknac graniczy z cudem,"unity wprowadzili",moze wy sobie wyczyscie pamiec podreczna,bo tylko to potraficie odp w mailu!!!
nic nie można zrobić , po kilku ruchach melduje problemy z pamięcią i się zawiesza - masakra
U mnie w Operze wyskakują błędy cos z Javascript i zawiesza się
To pograne.
an error occurred running the unity content on this page. see your browser's javascript consol for more info the error was uncaught runtimeerror memory access out of bounds
u mnie na komputerze gra wchodzi ale o graniu nie ma mowy; sa jakies dziwne paski; tak jakby karta graficzna; chociaz jest nowa 4GIG Geforce; na setlers chyba powinno starczyc; a nic nie dziala; probowalam na gogle chrome i edge; la laptopie ktory jest 10 razy slabszy od kompa; gra chodzi - ale i tak jest to dalekie od tego co bylo jeszcze wczoraj; narazie nie wiem co z tym zrobic; nie wiem czy nie czas sobie odpuscic; ze by nawet dzialajacej przegladarki nie mozna bylo zrobic; " Elveanar" ktory graficznie jest cudo w porownaniu do setlersow chodzi super; wiec nie wiem juz co o tym myslec;
Skwituję jednym słowem MASAKRA A NIE GRA.
Totalna porażka. NA TESTOWYM JUŻ JAKOŚ CHODZIŁO. Teraz chyba wszyscy przestaną grać.https://forum.thesettlersonline.pl/t...-Unity-problem
A wiec to co chyba kazdy sie spodziewal w koncu nadeszlo . Wniosek moze byc tylko jeden BB nie chcialo oglosic zamkniecia gry oficjalnie wiec wymyslalo clienty, unity , jakies tam prace nad rozwojem ble ble ble . A naprawde chodzilo o zamkniecie gry ale na zasadzie nie MY zamykamy tylko gracze rezygnuja , wiec brak grajacych to mozna spokojnie zamknac gre . Wprowadzenie clienta to bylo pierwsze podejscie , zrezygnowalo mase ludzi , a to co teraz oddali to spowoduje rozgoryczenie i odejscie nastepnych i prosta droga do zamkniecia gry . Tylko BB po co byly te cale podchody i wkur.... graczy , co chcieliscie uzyskac ? Niestety ale UBI jako wlasciciel powinien poniesc za to konsekwencje , ja napewno likwiduje konto na UBI i omijam ta firme ,po takim potraktowaniu graczy nie zaslugujecie na jakiekolwiek zaintereswanie waszymi produktami . Zachowaliscie sie jak nasi rzadzacy - duzo obecywac a w rzeczywistoci wydymaliscie graczy.
.
Zalogowałem się w miarę szybko, zdziwiło mnie to że kilka minut ladowały się budynki, największym problemem jest to że nie da się nic zrobić ponieważ nie da się czytać zadań z książki, nie da się tak powiększyć tego co piszą ludzie na czacie i szepcie widać jakiś maleńki maczek ale nie tak jak było na Cliencie co prawda zaczęło działać Pinky tylko co z tego skoro nie mogę grać praktycznie bo komunikacja na czatach w grze jest niemożliwa przynajmniej u mnie, jak to wygląda u was
Niestety, absolutna tragedia:((((
A u mnie problem wyglada tak że po zalogowaniu się i kliknięciu Graj wyswietla się belka ładowania i na tym koniec, tak sobie wisi. A na stronie głównej przy ogłoszeniach BB nie wyświetlają mi się te kolorowe obrazki - i podejrzewam że ma to zwiazek z tym że się gra nie wczytuje. Ma ktoś jakąś rade na to??
u mnie gra się ładuje normalnie. potem strasznie zamula a po otwarciu menu gwiazdy są rozmazane ikonki. ogólnie pisząc grafika gorszej jakości.
..odpowiedzi teraz będą udzielane tylko tym którym udało się jakimś cudem zalogować i coś tam im się pojawiło....odpowiedzi na temat powiększenia czcioneczki na czacie itd...czyli duperele....wystarczy poczytać na fb....czyście ciastka a będzie wam dane................
To jest jakaś kpina. Praktycznie nie da się grać. kilkanaście minut ładują się budynki, a po otwarciu okna z zadaniami zawiesiło się na dobre. Jeżeli tak to ma wyglądać, to po wielu katach z grą trzeba się będzie pożegnać. BRAWO Unity!!!!