jak w temacie
Wersja do druku
jak w temacie
Lista baboli ode mnie i od innych graczy
1. Muli jak diabli.
2. Wyspa ciągle się doładowywuje.
3. Nie można odebrać łupów za 1 zamachem.
4. Czat się zacina i wyczyszcza po relogu.
5. Pojemny magazyn, kosz wielkanocny i uniwersytet pokazuje up.
6. Nie wiadomo na co wysyłam grubasa bo się nie podświetla opcja.
7. Przy wysyłaniu grubasa/geologa często uaktywnia się to co jest pod oknem - budynek, generał.
8. Na liście członków gildii nie widać kto jest online.
9. Zasoby złoża zostały przeniesione - nie widać teraz pod myszką ile jest na złożu tylko w oknie budynku - za mało mieliście do roboty to zepsuliście z nudów? edit Po bliższym zbadaniu okazuje się że jest po staremu ale trzeba delikatnie przybliżyć - jeśli jest max oddalenie trzeba wejsć w kopalnie żeby zobaczyć ile jest złoża.
10. 'Opcje' pod awatarem nie działają - nic się nie dzieje po kliknięciu. edit jednak są tylko otworzyły się pod oknem jakiegoś budynku.
11. Czat nie mruga przy nowych wpisach.
12.Scroll na czacie praktycznie nie działa.
12. Przy handlu towary nie są posegregowane wg jakosci towaru - bez filtrów ani rusz.
13.Znalezione złoże miedzi bez ikony miedzi - tylko laurka mrygała.edit Dotyczy to wszystkich złóż - nie widać gdzie są mi tylko te laurki od wyszkolonych geologów pomagają.
14. Opis gildi trafil szlag - zdania są ponakładane na siebie.
15. Sortowanie członków gildii nie działa.
16.Tego cholerstwa z rankingami nie wyłączyliście dalej wpienia.
17.Czyje dziecko handel projektowało? Sortowania oczywiscie brak
18.Okna otwierają się jedno na drugim.
19.Załadowanie woja to katorga - a to trzeba kliknac na ramkę a to na ramkę i ok na czuja trzeba.
20.Skalowanie nie jest pamiętane po relogu.
21.Na przygodzie samoczynnie przełącza się pomiędzy generałami podczas ładowania wojska.
22.Epickie budynki pogubiły patenty.
23.Odwrót nie działa na przygodzie. edit a nie przepraszam jak klikam na tawerniaka to pokazuje vargusa no komedia - czyli tak czy siak gienek właśnie zdycha.edit2 Stoją w linie padniety tawerniak vargus borys i mikolajowa. Klikam na padnietym - otwiera sie vargus. Puszczam vargusa - mozna wycofac. Puszczam borysa - nie moge wycofac pokazuje sie vargus. Mikolajka - wsio ok.
JESTEM JESTEM LECIMY DALEJ
24. Młotkowy pojawia się przy każdym wejściu do skrzynki - coś nowego wcześniej nie było. EDIT przepraszam - pojawia się tylko przy wejściu do wiadomości z raportem w którym chciałem zobaczyć ile udoopiłem bo nie dało się wycofać gienka xD.
25.Na złożach często jakiś opis unknown id bla bla.
26.Budynki nie pokazują czasu do końca produkcji.
27.Na przygodzie znika czat handlu.
28.Animacja premii na budynkach to znika to sie pojawia.
29.Grafika kuźni padła czy mi się wydaje? edit No padła jak nic.
30.Po wybraniu premii nie zamyka się okno gwiazdy.
31.Ikony złóż w excelsiorze wyglądają jak czyste zasoby.
32.Niektórym nie ładują się do pełnej rozdzielczości ikony w gwieździe.
33.Ikona odebrania księgi nad introligatorem się zawiesza - relog pomaga.
To na osłodę krótka lista co się poprawiło:
1.Animacja excelsiora.
2.Premki wchodzą dokładnie na budynku a wczesniej to musiałem celować gdzieś obok.
3.Chodzi na Braave.
4.Więcej nie pamiętam xD
JAK MAMY W TO GRAĆ? Puszczenie odkrywcy masakra.
Oczy bolą, szok.
Szczęściarz. U mnie biały ekran z ramką postępu. Na początek pobrało ze 20 MB i cisza. Pusty pasek żadnego postępu.
Nie można się zalogować ....ale to chyba nic dziwnego
Mam zmniejszona grafike,cala wyspa malutka ,masakra jakas ,czy to tak ma byc ?A jezeli nie ,to gdzie to trzeba wejsc ?zeby byla wyspe ustawic do poprzedniego stanu
jedno wielkie G czas kończyć przygodę z Settlers, a szkoda, taka była fajna
Epickie Gospodarstwo wymaksowane pół roku temu - teraz jakbym chciał zmienić produkcję to mogę na 3x mniejszą
Makabra !!![
Przecież to nie powinno wyjść poza fazę Beta !!
To wygląda jak wersja z serwera testowego. Gdzie te zapowiadane szumnie poprawki? Gdzie normalna szybkość działania? Porażka...
Zakładam, że tam w BB to nikt nie gra w to co tam "wyprodukują" bo inaczej połowa by się pochlastała po pierwszym dniu gry a druga połowa zwolniłaby się z "pracy" albo poszła po L4 do psychiatry.
Wlaczylem w koszarach wytworzenie 100 Lucznikow do Zadania(zaliczylo tylko 50) swietnie,
Mrugajace "zzz"nad wylaczonymi budynkami wali po oczach ze patrzec sie nie da
Maxymalne oddalenie mapy "widoczny tylko jeden sektor"
Gra muli tak ze szkoda gadac,
Ladnego samoboja sobie strzelili......
Moim zdaniem gra zrobiła się po prostu nie grywalna mapa cały czas się otwiera, słaba grafika napisów i reszty menu podobna jest teraz do tej z komputera Amiga ale to jest do zaakceptowania. Najgorsze jest to wszystko bardzo wolno chodzi wysłanie geologa lub poszukiwacza skarbów zajmuje za dużo czasu gra reaguje na wszystko z 4 sekundowym opóźnieniem.
U mie po uruchomieniu tylko belka, nic sie nie ładuje:(
Witamy w latach 90 tych. Teraz to gra dla masochistów
same błędy jak u wszystkich puszczenie kogokolwiek to dramat klikasz odkrywcę a masz w tle dom albo skały muli jak diabli nic nie działa jak powinno ja chce klienta
oj tam oj tam. Narzekacie. A to że sobie czcionkę mozna wybrać i w ogóle można się zalogować (i to nawet szybko ) to pies ;)? Normalnie ulga że weż
Ja też zauważyłem, że jak bym odmłodniał tak przynajmniej o 10 lat. :). Sama belka u mnie był problem z internetem 1 Mb to za mało, chociaż patrząc na ilość danych to nie wiem dlaczego. Reakcja koszmarna - koniec bloków. Wysyłanie 100 grubasów było wyzwaniem, a teraz wręcz odstraszające. Ciągłe wczytywanie mapy. Mieszkańcy zalanych Niemiec pewnie mają ubaw, gdy będą w to grać i co chwila będzie się pojawiać kolor niebieski. Introligator - tom odebrany, ale ikonka wisi. Budynki z ewentów znaczki o możliwości podniesienia na wyższy poziom. Dawanie premii też jest u mnie ciekawe, bo pojawiają się niebieskie kwadraciki i te przesuwanie ekranu i woda wszędzie.
Już tęsknie za tym zewnętrznym klientem co był wcześniej
z tą czcionką to żart jakiś !
z wysyłaniem odkrywców to jakiś dramat. do wieczora ich nie wypuszczę
na Firefoxie jakoś chodzi choć duuuzo gorzej niż na kliencie a na chrome to porażka - żąda akceleracji sprzętowej mimo ze jest i wczytuje sie tak wolno ze nie doczekałem do konca...
grubasy koszmarnie wolno chodzą,
nie sortuje ofert w handlu
nie pokazuje wrzuconej premii drzewa miłości,
za tro pokazuje komplet osandnikow i nie da sie tego wyłączyć w opcjach (jest wyłącznik ale nie dziala)
tego pewno sa tysiące... chyba bede mial przerwę od tej gry
a spróbujcie uruchomić tryb incognito ;DDD
Epickie gospodarstwo i kuźnia pogubiły patenty :mad:
U mnie występują problemy z jakością. Ikony jednostek rozmazane, gra wygląda gorzej niż na kliencie. Czy macie takie problemy?
u mnie Chrome z włączoną akceleracją. Komputer bardzo mocny, więc konfiguracja za słaba sprzętowa nie wchodzi w grę.
Będę zobowiązany za wskazówki
Krzysiek
Ja jak mi progres na białym ekranie się zatrzymał nacisnąłem F5 (odśwież) i cos się ruszyło.
Unity gwóźdź do trumny Setlersów.Wejdę za tydzień i pewnie czas kończyć zabawę.
"MISZCZOWIE" z BB
Kolejny raz przekonałem się, że jednak BB potrafi cos z... (każdy doda resztę jak uważa) jeszcze bardziej ;)
Do tego problem z czatem.
Raz, że mały, że oczy bolą.
Dwa, że nie można normalnie pisać.
Dopiero po odświeżeniu widać co napisałem.
czas już skończyć z tą przygodą dzięki za najgorszych i najgłubszych fachowców obsługującą grę 9 lat grania to już zadługo czas na inne gry:)
pół godziny minęło i jeszcze nie widać nawet światełka w tunelu, a pisali że zakończyli o 12,00
czyli co bb ? tyle czasu tyle pracy i znowu same bledy jak zawsze
To jakas porazka jest.
W tej wersji to nawet na bete sie nie nadaje...
Wylaczyc to natychmast