https://ubistatic-a.akamaihd.net/003..._ama_forum.png
Witam!
Zapraszam do dzielenia się opiniami na temat postu: Ogłoszenie: macOS i 32 Bitowe systemy
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003..._ama_forum.png
Witam!
Zapraszam do dzielenia się opiniami na temat postu: Ogłoszenie: macOS i 32 Bitowe systemy
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Co z tego,po aktualizacji nie można się na 64-bitowy system załadować do gry:((
Dobry tekst: "Wiemy, że niektórzy z was są przyzwyczajeni do grania w systemie macOS lub 32-bitowym systemie Windows..."
Nie "przyzwyczajeni", tylko nie mają wyboru, po prostu niektórzy taki system mają - Penelopo. I nie kupią innego tylko dla gry, a zwłaszcza ci co mają Apple, bo windows to jeszcze można sobie zmienić (zainstalować ponownie) na wersję 64bit - licencja obejmuje obie wersje.
To może od razu lepiej pisać port pod Linuxa 32 bit, lub win2000 - oba można zainstalować za darmo na wirtualnej maszynie na przykład VirtualBox - też do pobrania za darmo.
o SiMMek , ...... Oddaj, coś winien!
dziala na chromium , win7 64bit
za 1 razem nie zaskakuje, ale po relogu idzie jak burza..
czy harmonogram nie miał tak wyglądać ??
http://prntscr.com/xo1ty7
bo to jest takie spoznione.. klient dla MacOs i 32bit systemy
potem bedzie event kwiatowy , bo
logowanie via uplay ponoc nie potrzebne.
edit:
teraz doczytalem, ze klienta na mac-a i 32bit, nie bedzie, porazka..
Czyli koniec gry dla MacOs, niewielu będzie Profanować jabłka emulatorami gWin'ta. To tak jak na Ferrari nakleić logo Skody
A jaki jest harmonogram? Ile może istnieć konto nieużywane zanim zostanie skasowane?
W tym roku jeszcze zagram? Amatorszczyzna. Usuńcie logo Ubisoft bo zawsze mi się dobrze kojarzyło z profesjonalną firmą a nie z amatorami.
A co z win 10 tez nei dzaiała???
No i kaplica,wczoraj gra działała,dzisiaj juz nie działa nawet na 64bitach.
Aż odechciewa się już grać.
A zapowiadał się fajny event.
Też nie działa
MAM to samo do wczoraj było wszystko OK-- i teraz od nowa "Your client itd itd..."
Nie wiem co może u was nie działać, ja już na trzecim komputerze uruchomiłem tak jak przed konserwą. Szybko i bez problemów i dziwnych kombinacji.
tak ja piszą pozostali nie działa po aktualizacji i próbowałem na 32bitowym i 64bitowym systemie. Jak można zrobić tak aktualizacje
u mnie nie dziala, probowalem wszyskich mozliwych opcji
nie dziala , szlag trafil caly misterny plan
U mnie działa (niezbyt płynnie, ale jakoś działa) na starym 13-letnim komputerze, na o wiele nowszym nie chciała się uruchomić - ciągle info o braku możliwości aktualizacji (na obu najnowszy Win10 x64). Przegrałem client.swf ze starego kompa do nowego i teraz gra niby się uruchamia, ale zawiesza się tuż po załadowaniu paska postępu (na ekranie z pulsującymi hintami). Wcześniej też się zawieszała, ale po kilkukrotnych próbach udawało się uruchomić. Teraz próbuję chyba już z dwudziesty raz i ciągle to samo.
Męczy mnie to całe podejście do nas graczy. Czy nikt nie wpadł na taki pomysł by zrobić rozeznanie na jakich platformach systemowych gracze grają i sprawdzić czy gra w ogóle działa?
W każdej normalnej robocie za taką robotę byłby prawdziwy kop w 4 litery i wilczy bilet w całej branży.
Normalnie jest mi wstyd że poświęcam tej grze już tyle czasu
Niestety. Wiele czasu i godzin poświęconych by uruchomić na nowo (o 7.40 jeszcze chodziło) ale człowiek się przywiązuje. Tyle lat. Szkoda tylko, że nikt z moderatorów nie napisze przepraszamy nie wiemy co się zadziało, staramy się rozwiązać problem i jak tylko znajdziemy rozwiązanie obiecujemy, że damy znać. Tak nie wiele a jednk człowiek czułby się lepiej. Braki w szkoleniach z komunikacji i umiejętności postępowania z nami klientami
czy to problem na virtualbox zainstalowac w10?
Widzę sporo osób ma problemy... a pewnie też sporo z nich da się rozwiązać, może ktoś by coś potrzebował to pv... niech będzie priv tutaj, potem się może inaczej dogada :D
Coraz więcej rzeczy nie działa!!!Logowanie dramat i jeszcze ten zepsuty exelsior jest coraz większy niesmak.Czy kolejny event wogółe się odbędzie...?????????????? :( Nawet nie myśle o pisankowym bo coraz wiecej ludzi odchodzi i zastanawia się czy gra dalej do tego czasu będzie istniała :)
POzdrowienia dla Adminów tej wspaniałej gry ...
prnt.sc/xp0ua6
wczoraj gitara dzis jak widać kicha.. po ponownym pobraniu The Settlers Online Installer i zainstalowaniu to samo..
ręce opadają..
edit:
nie aktualizowałem z rok flascha ani przeglądarki, specjalnie tylko do tej gry.. do innych celów korzystam z innej przeglądarki...
forum.thesettlersonline.pl/threads/47681-Problemy-po-aktualizacji-26-stycznia-2021/page7
drive.google.com/file/d/1Sg1eogDTkYR_ZGC-hTNypBv4JjpQvzCI/view
Po skorzystaniu z porady powyżej i załadowaniu nowego mniejszego pliku client swf nadal to samo ..ehhh
Skoro unity wg planu to kiedy? Pokazywany był plan gdzie było to przed Wielkanocą? Ale pewnie już nie jest to aktualne.
Przypomnijcie ten plan.
Wystarczy nie aktualizować przeglądarki, tak aby posiadała jeszcze obsługę Flash.
Następnie należy odblokować Flash dla domeny www.thesettlersonline.pl dokonując odpowiednie wpisy w mms.cfg
EOLUninstallDisable=1
SilentAutoUpdateEnable=0
EnableAllowList=1
AutoUpdateDisable=1
ErrorReportingEnable=1
AllowListUrlPattern=https://www.thesettlersonline.pl/
Gdzie lokalizacja pliku konfiguracyjnego mms.cfg jest następująca:
MacOS: /Library/Application Support/Macromedia
Windows x86: C:\Windows\System32\Macromed\Flash
Windows x64: C:\Windows\SysWow64\Macromed\Flash
Linux: /etc/adobe/mms.cfg
Google Chrome ma własne ścieżki:
Mac: /Users/(username) /Library/Application Support/Google/Chrome/Default/Pepper Data/Shockwave Flash/System
Win: %USERNAME% /AppData/Local/Google/Chrome/User Data/Default/Pepper Data/Shockwave Flash/System
I Flash śmiga aż miło :)
Dziękuje za uwagę!
PS. Powyższy post pokazuje jak odblokować Flasha dla danej domeny, ale nie jest równoznaczny z tym że TSO będzie tak działać (to już zależy od deweloperów).
A co z linuxowcami
u mnie też nie chce odpalić
u mnie nie działa.
Trzeba czekać na nową wersję gry:)
Dwa różne kompy, 2 różne windy obie 64 bity, 5 przeglądarek i gra nie rusza, klient niezaktualizowany. Wiem jest jeszcze milion innych sposobów TYLKO CZY MAM JESZCZE OCHOTĘ ICH SZUKAĆ. Przecież nie jestem Edisonem i nie wymyślam scyzoryka. Jestem tylko McGayver.
8 lat gry, poszło............
Szkoda. :-((
znowu coś spiepszyli mam win10 64-bitowy i tak niedziała
Mi również od wczoraj gra się nie uruchamia. Do wczoraj nie miałem żadnych problemów.