https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...orumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...orumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
21.12 !!! do tego czasu to ja jajko zniosę :D
Jajka to nie te święta :P
A targowisko Gildii znowu nie uwzględnione Cianiasy nie potrafią naprawić :P
Czyli wydarzenie tydzień później, niż zakładano :( Biorąc pod uwagę wygaszenie flasha, to ja to widzę jako jeden wielki dramat.
Czy targowisko gildii będzie poprawione przed przejściem na unity?
11 stycznia zakończenie 1 fazy a 18 całkowite ?
czy "nowy klient" będzie działał na systemach 32-bit?
opóźniono event Swiąteczny bo myslą że Swieta tez przeniosą na 6 stycznia jak u sąsiadów
Nigdzie, ale by to bylo najbardziej logiczne, start 14 do 4stycznia, okres najbardziej świąteczny.
Budynki: Kiedy na Wyspie zostanie umieszczonych więcej niż 5 Latarni Widmo, Latarnie te nie powinny już dawać więcej skrzynek z łupami, niż zamierzono
Ciekawe, a gdzie było napisane ile zamierzono? I skoro mam 6 to po co je mam?
A kiedy naprawicie generała ducha, że po wyszkoleniu ostatni atak będzie miał dwa ataki w turze?
ile to juz miesiecy bez targowiska gildii ?
oni naprawiają tylko to na czym tracą ewentualnie to na czym my gracze zyskujemy
no to teraz daliscie czadu na even jest kilka dni, 01.01.2021 juz nic nie bedzie dzialac, programisci to kozaki, takie prawdziwe
A ile nowych błędów zostanie wgranych ? bo lista poprawek ciekawa i jak pisali poprzednicy cisza o targu gildii. Przez co nie ma nawet chęci aby klikać te zadania
Eventu nie dało się juz po nowym roku odpalić xD zawsze był wcześniej a nie na same świeta
I co bedzie jak gra padnie 1 stycznia, bo z nowym klientem się zapewne nie wyrobia lub będzie tyle błędów że jeden ciort
W pudełku powinien być jeden przedmiot na jedną latarnię widmo (musi być postawiona na wyspie).
W jednym pudełku mieści się maksymalnie 5 przedmiotów, więc jeżeli masz 6 latarni, to powinnaś otrzymać 2 pudełka:
pierwsze z 5 przedmiotami, i drugie z jednym.
Obecnie jest błąd (numer błędu: [23859]) i przy więcej niż 5 latarniach pojawiają się dodatkowe pudełka, ale jest w nich za dużo nagród. Po aktualizacji wszystko powinno działać tak jak zamierzono.
Czekam na odpowiedź w tej sprawie - dam znać jak się dowiem! :)
Jeszcze nie minęło 90 dni. A prawidłowo targowisko powinno zmieniać się co 90 dni. To, że od dłuższego czasu zmieniało się co 21 dni nie było zamierzonym działaniem.
Kiedy minie 90 dni i w następnej aktualizacji nie zostanie to naprawione - wtedy dopytaj ponownie.
Pozdrawiam
MOD_Victoria
Penelopa mam pytanie - czy nie można informacji o aktualizacji umieszczać z dwudniowym wyprzedzeniem? Przecież to są planowane no chyba nie z dnia na dzień. Gra papu nie da więc bywam tylko z rana a po pracy myślę tylko o tym żeby zjeść i spać, a nie sprawdzać czy czasem nie będzie tzw "konserwy"
co z adobe fleszem od stycznia nie będzie działał
Wydawało mi sie ze event był wgrywany zwykle na tydzień przed a nie na dwa tygodnie.. A tu wgrywają event a Pamiętnik Dewelopera gdzie? Wgrywacie coś czym sie jeszcze nie pochwaliliście i czego na testowym nie było?
tak wlasnie .... a co do victori to juz nie peirwszy raz keidy targowisko nie dziala bo problem jest juz znany od ponad pol roku a nie 90 dni ...
jelsi twierdzisz ze zmiana na 21 dni zamiast 90 byla niezamierzona to widocznie to kolejny blad ktory jest juz od kiedy ? rok ? dluzej ? prosze o odpowiedz
Powinien ,bo to nadal jest flash player w zmienionej formie.
Dopiero player unity , potrzebuje systemów x64, niestety x86 (czyli systemów 32 bit,) nie obsłuży.
-------
Po to własnie jest ten nowy klient, którego możemy testować na serwerze testowym.
Logowanie pozostaje , bez zmian, jedynie po kliknięciu w przycisk GRAJ, na stronie, wyskoczy ci , osobne okienko od nowego klienta do gry, (pod warunkiem wcześniejszego , jego zainstalowania) .
---------
Jak to, przecież obecnie na testowym, na nowym kliencie, jest Event świąteczny, wgrany.
To skąd jest info na : http://settlersonlinewiki.eu/eventy/...iateczny-2020/ , właśnie z serwera testowego.
SKLEP Eventowy: http://z3nfist.cba.pl/images/sklep-e...eczny-2020.jpg
Nie zaglądam na testowy wiec nie wiem a nie ma jeszcze osobnego tematu na forum o świątecznym na testowym. Settlerswiki nie jest oficjalna stroną BB i nie ma nic do rzeczy. A Pamietnika Developera jednak nie bylo.
Pamietnik Dewlopera wychodzi , wówczas gdy event trafia na serwery live
edit:
widac masz cos z głową..
poradniki z Wiki, są OKEY( bo na pewno stamtąd używasz) , zaś informacje wzięte z serwera testowego , już nie.
hahaha.
przciez pamietnik dev zawsze byl na pare dni przed startem eventu a nie na pare dni przed technicznym wdrozeniem go ... start eventu jesli jest 21 to pamietnik pewnie bedzie 18 jak to bylo poprzednio
I mija równy rok, jak piekarnia świąteczna zatrzymuje silosy. Dają kolejne, żeby był większy wnerw? :D
nigdzie ale do tej pory tak było i każdy liczył pewnie że tak będzie
Start: 16.12.2019 – Koniec Faza I: 06.01.2020 – Koniec Faza II: 13.01.2020
Start: 10.12.2018 – Koniec Faza I: 31.12.2018 – Koniec Faza II: 07.01.2019
Start: 12.12.2017 – Koniec Faza I: 02.01.2018 – Koniec Faza II: 09.01.2018
Start: 15.12.2016 – Koniec Faza I: 05.01.2017 – Koniec Faza II: 12.01.2017
Start: 15.12.2015 – Koniec Faza I: 05.01.2016 – Koniec Faza II: 12.01.2016
W przyszłym tygodniu pewnie przyatakują z tym nowym klientem. Przypuszczam że stąd jest przesunięcie eventu.
Bo sie juz pogubilem. TSO przechodzi z Flasha na Flasha, czy z Flasha na Unity? Czy to bedzie klient bazujacy na Flashu ktory smiga na silniku Unity? Ja juz nic nie wiem.Cytat:
Drodzy Gracze,
informujemy, iż nasza strona testowa The Settlers Online będzie poddana rozszerzonej konserwacji, ponieważ będziemy dalej przygotowywać się do wdrożenia klienta opartego na technologii Flash.
Planujemy, że konserwacja potrwa do 11 grudnia 2020 roku.
Dziękujemy wszystkim graczom, którzy pomogli przetestować nowego tymczasowego klienta opartego na Flashu i pozostawili opinie. To ogromnie pomogło nam w rozwoju!
Pozdrawiam!
BB_Penelopa
3 miechy polecisz na kliencie na flaszu a potem na unity przejscie
a ileż to będzie konserw a ile błędów a przez święta pewnie nie pogramy bo cos tam im nie spasi a poza tym informatycy maja wolne