https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...orumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...orumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A o targowisku gildii ani słowa, tylko kolejne badziewia wprowadzane do gry
Dopisuje sie do tego posta i podbijam!!
Ta nowa przygoda byla w ogole kiedykolwiek na testowym, czy BB sie zapomniało, a my mamy dyskutować o czymś czego nie mieliśmy nawet okazji zobaczyć na oczy ?
https://forum.tsotesting.com/threads...ll=1#post53347
Tak to wyglądało
rozumie ze jedna z wazniejszych zmian jest poprawienie glosu zenskiego na meski ... bo przeciez targowisko gildi moze poczekac po co to komu
A ja poproszę aby naprawić dla generała ducha aby po wyszkoleniu "ostatni atak" faktycznie zadziała ta opcja i duch miał 2 ostatnie ataki po rząd - pisałem do suportu ale jak zawsze pełna olewka.
Pozdrawiam
to nie jest błąd a raczej lenistwo w zrobieniu opisu, specjalne zdolności te z samej góry szkolenia NIE kumulują się
ani łowca nagród u drżącej brody, ani uzdrowienie u ducha więc dodatkowo nie ma co ich szkolić w takiej umiejętności :p
pewnie z ostatnim atakiem u ducha jest podobnie
w opisie ducha zresztą tyle nawalili drobnym maczkiem, że tekst się nie mieści w oknie, pewnie dlatego opis po łepkach zrobiony
Pytanie podstawowe zmiany w grze są 17 listopada czy 10 listopada, bo 10 listopada jest konserwacja i pewnie dodanie nowych funkcji oraz poprawek. Jeśli 17 listopada są zmiany w grze czy to oznacza, że za tydzień będzie kolejna konserwacja, czy też wrzuci się to 10 listopada i "przeleży" to tydzień w grze?
@Penelopa, dajesz czadu. cytuję cię z komunikatu z konserwy: "Drodzy Gracze,
We wtorek 10 listopada zadania związane z infrastrukturą IT będą wymagały wyłączenia serwerów gry.
Prosimy o odpowiednie zaplanowanie rozgrywek.
Data: 10 listopada 2020 roku
Czas trwania: Od około 02:00 czasu polskiego do około 12:00 czasu polskiego
Gra: Wszystkie serwery (1-7) będą niedostępne
Przygody & Premium: Zostaną przedłużone
Miłej gry!
BB_Penelopa"
jak mamy grać skoro jest konserwa?
Wiem że może i trywialne pytanie, ale gdzie/skąd/w jaki sposób można dostać przygodę Interesy Bonabertich? Czy przynoszą ją Odkrywcy (jeśli tak to z jakich poszukiwań?) czy też może wpada z Exelsiora?
Co z targowiskiem gildii?
Ważniejsza jest zmiana głosu geologa czy innego odkrywcy, gdzie zapewne 90% graczy ma głos wyspy itd wyłączony. A nie tam jakieś targowisko gildii
A po co te patenty co polecą z przygody 6 obozów przywódcy z każdego 10 patentów jedna przygoda 60 patentów pytam się po co jak i tak nie ma miejsca komu to potrzebne :( No i j/w co z targiem gildiiiiiii ?
Jakie to ma znaczenie komu to potrzebne albo czy sie trzyma kupy ? najważniejsze, że w grze wyląduje coś czego wczesniej nie bylo, a paru apologetów będzie się mogło rozpływać w komentarzach nad tym jak to BB dodaje nowości.
badziew wprowadzaja a blizniacze miasto od roku wisialo na testowym i echo
grającym od dawna patenty niepotrzebne, ale pewnie przydadzą się tym co zaczęli grę niedawno.
no to lipa bo jak zaczęli grać niedawno to poczekają :D przygoda jest od 57 lev a nie wiem czy są wersje łatwiejsze jak w mglistym torcie z zakalcem
drop dość słaby i punktów niedużo, ale na testowym dostaje się 10 x6 patentów i raz pewnie każdy będzie chciał zrobić z ciekawości, więcej nie
Dzisiaj w zadaniach głównych pojawiło mi się zadanie "Rodzina Bonabertich". Pierwsze podzadanie - "Dwie luksusowe posiadłości" - mam podnieść do poziomu 7 dwie posiadłości. Jest jeszcze drugie podzadanie - "Wnętrza z mahoniu". Nie wiem czy ma to coś wspólnego z nowym eventem (przygodą/cyklem zadań) "Interesy Bonabertich", czy też jest to jedno z zadań jakie otrzymuje się po osiągnięciu levelu 79 (coż dzisiaj uczyniłem).
Ten lancuch zadan i tak bedzie za klejki, badz jeden raz za gwiezdne/obsydian/krysztaly, a kolejne za kleje.
Tak ze nie ma sie co napalac.
Penelopo zabijasz mnei swą niewiedza i okłamywaniem graczy
Specjaliści: Naprawiono błąd powodujący odtwarzanie dźwięków męskiego geologa zamiast żeńskiego geologa.
Hahah, zmieni się sapanie na piskliwe dźwięki? Mam skojarzenia:) Yhy, yhy, yhyyy zamiast yes, yes, yes....
W nowej przygodzie większość wojska nie jest przetłumaczone, jak rodzaj wojska tak i jego opis. Chyba deczko się pośpieszyliście z tą przygodą.
znowu wcięło statek z tygodniowych zadań. mam rozumieć, że tak będzie po każdej konserwie?
A to chyba po aktualizacji miało zniknąć, zamienić się, co mam z tym zrobić?
Wszystkie obozy ubite wojskiem:
https://ibb.co/bXvZRRq
Większość ubita strzałkami (dobijanie obozów przywódców jedynie gienkami):
https://ibb.co/rFMpVC8
Coś jest nie ten teges z tą przygodą, czy bije strzałkami czy ubije obozy gienkami różnica w exp jest żadna, wszystkie obozy poboczne warte c/a 10k expa. Pomijam fakt 180k expa na premium za całość przy dość trudnych obozach... Coś ktoś ?
Dzień dobry!
Otrzymaliśmy już kilka zgłoszeń w sprawie zniknięcia Statku, otrzymaliśmy informację, iż anulowanie nieukończonego poprawnie zadania rozwiązuje problem. Na razie jednak jest to metoda nieoficjalna, gdyż nie została ona przez nas formalnie zatwierdzona. Pamiętajcie jednak, że nie ma możliwości anulowania aktywnego zadania. Takie można ukończyć jedynie za klejnoty.
Równocześnie natomiast skierowaliśmy w tym temacie zawiadomienie do programistów gry. Prosimy zatem przyjąć, iż pracujemy już nad tą sprawą.
Dziękuję za cierpliwość.
BB_Penelopa
Zdaje sie, że na nową przygodę nie działają ani prestiżowe premium, ani zwykłe premum ani stanica. Dostaje się jedynie bazowe 178k pd.
Premie generałów też najwyraźniej nic nie dały.
U mnie na stanicy 270k PD wpadło, więc jakoś działa.
Nie da sie jakoś manulanie przez was anulować tych zadań ze statkiem, lub poprostu wysłac użytkownikom zablokowanym 200klejnotów, to mała usterka, a blokuje graczy z niższym poziomem na tydzień...
blokuje wszystkich, a anulować ich się nie da, więc po co pisać głupstwa?
1 prosta aktualizacja a 1000 klejnych problemow ... ci to tam naprawde sa z najwyzszej polki brani
Strata 1800kz a exp bez możliwości bonusowania na 175k... Z drwala można więcej wycisnąć przy 10x mniejszych startach - na prawdę to żaden interes. A zauważyłem taki krzyżyk przy nazwie w księdze zadań... Nacisnelem i po problemie
BB_Penolopa co ta przygoda miała wnieść do świata serwerów TSO? 180k PD z taką stratą to śmiech na sali ani tam drop ciekawy ani PD za straty
już dawno pisałem że ten kto wymyśla te przygody to powinien zostać zwolniony. Z takim podejściem to UNITY wam tylko pomoże zamknąć grę :)
Patrząc pod względem strat do PD to ja wole już klany robić albo skarb wiedzy.
Gdzie programiści myślenie zostawili???
na szybko na byle jak i potem jest taki efekt ... ale pewnie dla nich to wielki sukces