https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...iew_border.png
Witam!
Zapraszam do dyskusji na temat wątku: The Settlers Online przenosi się do Unity!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...iew_border.png
Witam!
Zapraszam do dyskusji na temat wątku: The Settlers Online przenosi się do Unity!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
:)
"Oznacza to, że będziemy musieli pracować przez mniej więcej pierwsze trzy miesiące 2021 roku za pomocą innej technologii" - koniec I kwartału.. plan taki... Jak znam życie harmonogramów wdrożeniowych w dużych firmach to trzymam kciuki by do końca 2021 roku się wyrobili ;D
A dlaczego nie przenosić teraz tylko czekać do końca roku i działać na czymś innym ? Pewnie po to aby nie przenieść dokońca tylko zostać na waszym silniku na waszej przeglądarce :)
Ale ich przeglądarka nie działa hahahaha.....
A kiedy działający slim?
Mnie cieszy fakt, że gra będzie dalej istnieć i producenci nie planują zakończyć z Nami zabawy
Jednakże nasuwa się bardzo wiele ciekawych wątków z wykorzystaniem nowej technologi jak i czy będziemy kontynuować nasze profile czy zaczynać zabawę od początku, każdy z Nas jest tego najbardziej ciekaw?
...i czy będziemy kontynuować nasz profile czy zaczynać zabawę od początku...
Chciało by Ci się grać od nowa? Mi średnio.
Jak Wy czytacie, przecież napisali, że zachowamy swoje wyspy i cały nasz dobytek, a Wy pytacie "...czy będziemy kontynuować nasze profile czy zaczynać zabawę od początku...)
https://thonbo.files.wordpress.com/2...dmap.jpg?w=640
https://www.youtube.com/watch?v=lIpcpMD5-ck
https://intersog.com/blog/mobile-gam...nity-vs-html5/
Dobry wybór. Z uwagi na brak czasu itd. Można by spróbować skorzystać z opcji 3PL, konwertujących do HTML5 (ale i tak byłby problem).
Powodzenia.
Wiecie co jest najbardziej przykre z tego wszystkiego? Mieliście naprawdę bardzo dużo czasu na zrobienie i dostosowanie tego wszystkiego aby płynnie przejść z silnika na silnik. Jak zawsze wszystko dzieje się na ostatnią minutę. Jak zawsze ucierpimy na tym my gracze a Wy napiszecie że to nie wasza sprawa i dacie nam w nagrodę 1 dzień premium, 100 łodyg i 2 kleje do introligatora. Będziecie twierdzić że nic się nie stało o coś nam daliście.
Cyt.: "...Wiemy, że to nie jest idealne rozwiązanie, ale mamy wielką nadzieję, że przeniesiecie się na nowoczesną technologię razem z nami.
Żyliśmy i graliśmy razem przez wiele lat i pragniemy kontynuować naszą podróż przez następne lata razem z Wami...."
My też możemy napisać:
"...Wiemy, że to nie jest idealna gra, ale mamy wielką nadzieję, że przeniesiecie się na nowoczesną technologię choć raz bez problemów.
Żyliśmy i graliśmy razem przez wiele lat i pragniemy kontynuować naszą podróż przez następne lata razem z Wami....tylko traktujcie nas poważnie"
Wielu z graczy kupuje Wasze klejnoty = zostawia swoje pieniądze. Więc choć raz do jasnej ch..... potraktujcie nas jako Waszego partnera a nie jak szarą masę z której próbujecie wycisnąć kasę.
Edit.
Jestem graczem, który gra z Wami już 6 lat (z roczną przerwą kiedy skasowałem konto) więc proszę nie patrzeć na datę dołączenia.
A o które unity chodzi?
1
Znaczy Settlers Online przestanie być grą przeglądarkową i powstaną aplikacje pod różne systemy napisane z wykorzystaniem unity?
Jeśli tak to czy planowane są też wersje pod inne systemy niż windows i desktopowy linux pod którymi działają obecnie przeglądarki z flaszem? Np czy będzie wersja na androida? Było by fajnie.
2
Czy może chodziło o to, że gra zostanie przerobiona za pomocą unity na webgl i będzie działała w każdej przeglądarce bez żadnych pluginów?
3
Jest jeszcze trzecia możliwość, była kiedyś dołączona do chroma wtyczka która się nazywała "unity web player", działało podobnie do flasza ale zostało porzucone jakoś w 2013r na podobnej zasadzie jak teraz chcą porzucić flasza. Mam nadzieję że to nie o to chodzi bo o ile może sobie zostawić niezaktualizowaną przeglądarkę z końca 2020r specjalnie do grania w settlersów i potrzymać tak jeszcze przez jakiś czas, to na pewno nie będę instalował jakiś antycznych wersji z 2013r.
A i jeszcze jedno pytanie co to jest klient "flasz do pobrania"?
Klientem flasz jest wtyczka przeglądarki (do firefoksa pobiera się ją oddzielnie a do chroma jest już dołączona podczas instalacji).
Z tym końcem obsługi flasza to nie jest tak, że w przyszłym roku wystarczy sobie pobrać starą wtyczkę, tylko przeglądarki w ogóle nie będą już obsługiwały tych wtyczek. Pobrany klient flasz nie będzie działał z nową przeglądarką.
Aby mieć klienta flasz trzeba będzie używać starej (niezaktualizowanej) wersji przeglądarki.
Czy ryzen 13 3900X z 32GB to pociagnie ? :D
to znaczy ze oddacie mi moją wyspę z NK :confused::confused::confused:
Jeśli to ma być tymczasowa "proteza" to pomyślcie o zmniejszeniu tych eventów w czasie używania prowizorycznej technologii. Tych eventów jest zbyt dużo, a zadania w nich są uciążliwe nawet nie trudne tylko uciążliwe.
Ponad to może warto rozważyć pójście w jakość, a nie w ilość i przestać dodawać ciągle to nowych generałów, odkrywców, geologów tylko iść w polepszenie (dalszy rozwój) drzewa rozwoju. bo puszczanie kilkudziesięciu odkrywców, posiadanie 4-6 medyków i inne tego typu sprawy to zwykła uciążliwość. Wpłynie to korzystnie na tempo ładowania gry itd... Tak myślę.
Pozdrawiam
Ten spam specjalistami jest dosc wyraznym sygnalem, ze nic wiecej do tej gry nie trafi.
Ostatni sensowny content patch byl zdaje sie w 2017 roku a od tego czasu dostajemy to czego wyprodukowanie kosztuje minuty - w kółko kopie tych samych eventów, coraz to nowsze domki i kolejne kombinacje umiejetnosci na specjalistach.
trafne stwierdzenie.
Nie ma opcji. Do unity trzeba 64 GB. Mam sprawdzone na innej grze którą obecnie też przenieśli do unity i piszą, że wymagany system to 64. Można spróbować z 32, ale raczej nie da rady. No i niestety u mnie nie daje rady.
Tak więc wcześniej mówili, że gra nie będzie przeniesiona na unity tylko mają nową super technologię, a tu niespodzianka i jednak unity, a co za tym idzie pewnie sporo gaczy nie będzie w stanie przejść na nowy system i będzie musiała zrezygnować z gry tak samo jak ja. No chyba że wymyślą apke na androida, ale to wpierw niebieski śnieg musiałby spaść...
Tak, więc dla mnie mega porażka. Przeszło 8 lat pójdzie w piach...
Unity na IE Opere Firefox Safari to jakies 10s i gotowe ale juz na Chrome to poprzez GameLoad o ile pamietam
A wzięlibyście to po prostu zamknęli, człowiek nie miałby niepotrzebnego dylematu.
Witajcie.
Osobiście powiem, że dla mnie gra już jest nie grywalna !!! tzn zrobiło się straszne klikactwo: Gwiazda -> specjalista -> co -> OK (4 kliknięcia) mając np 30 odkrywców daje nam 120 kliknięć wrrrr można było by nad takimi zagadnieniami popracować typu: gwiazda -> pole wyboru specjalistów (zaznaczamy kilku) -> co -> OK.
Pomijam kwestie problemów z wyświetlaniem, logowaniem, wywalaniem z gry ....
czasu bylo mnostwo zeby to dobrze wykonac przejsc plynnie bez problemu i miec spokoj ...no ale znowu po kosztach na ostatnia chwile i znowu to sie odbije na graczach
Witaj!
Jeżeli chodzi o przeniesienie konta z serwisu Nasza Klasa - jest to już od dłuższego czasu możliwe. :)
Napisz w tej sprawie do supportu. Formularz kontaktowy znajdziesz na stronie: https://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie
Pozdrawiam,
BB_Penelopa,
W wątku o końcu Flasha pisałem, że przejdą na Unity, to paru takich twierdziło, że się nie znam i na pewno nie Unity :)
no to sie zobaczy co z tym fantem zrobicie i połączycie mi te dwa konta w jedno :p
Pytanie jaki sen ma ten temat, mam wrażenie że chcecie by zeszło powietrze z ludzi i używacie tego jako zaworu bezpieczeństwa. Czego nie zrobicie to i tak forum będzie ostatnim miejscem z którym się liczycie, mam wrażenie że istnieje tylko po to by posada Penelopy miała jakikolwiek sens i była uzasadnionym wydatkiem.
Kiedy wreszcie zrobicie na forum lajkowanie wpisów ???????
a co do zmiany technologii. zaczęliście bardzo późno, a od dawna wiemy że flash zdechnie, w najpopularniejszych przeglądarkach z końcem tego roku. czyli jeszcze 2 miechy. a wy teraz ściemniacie że jeszcze 3 miechy nowego roku będzie po staremu. no fajnie, ale wątpię byście byli w stanie dotrzymać terminu.
unity w przeglądarce? nie słyszałem, ale może być ok. tylko ..... czy to nie jest strzelanie z armaty do muchy? czy na serio HTML5 nie wystarczy?
było tyyyyyle czasu aby przejść na nową technologię. popatrzcie choćby na youtube, gdzie przez bardzo długi czas można było w przeglądarce wybrać flash lub html5. też mogliście to zrobić, nawet jak wersja html5 najlepiej z klientem napisanym od nowa, nie wszystko by działało. ale czemu nie?
coś mi się wydaje że dopiero w ostatniej chwili się skapnęliście, że usiłujecie zrobić rosół z kury znoszącej może nie złote, ale przynajmniej srebrne jaja.
--
Kiedy wreszcie zrobicie lajkowanie wpisów na forum?
Po co lajkowanie wpisów na forum na ktore, poza sytuacjami poważnych błędów technicznych albo koniecznością wylewania żali podczas eventów nikt nie zagląda ?
w okresie międzyeventowym tutaj pojawia się średnio 1 post na 3 dni, i do końca nawet nie wiadomo czy ktoś go czyta.
mam takie pytanko po wprowadzeniu tego unity czy bedzie możliwa gra z przegladarek instalowanych i uruchamianych na pendrivach ?? do tej pory tak grałem bo na kompach do których mam dostęp poza tym w domu nie mam możliwości instalowania czegokolwiek a chciałbym jeszcze jakiś czas pograć
proponuje by ubisoft/bb zaczal sprzedawac sprzet z oprogramowaniem na ktorym bedzie dzialalo TSO- ile kasy byscie na tym zarobili, lepiej niz na klejnotach
Niestety Chrome nie wspiera silnika Unity
Jest info w sieci, jak sobie radzić na chrome TUTAJCytat:
Unfortunately, since version 45 Chrome no longer supports Unity3D directly
Do przetestowania gry na silniku Unity...
Gra nr 1
Gra nr 2
Pakiet innych gier
PS. Proszę nie traktować tego jako reklamy innych gier, nie wskazuję ich nazw, a znalezione w sieci losowo...
czekam :(:mad::cool::confused: