Drodzy Gracze,
Zapraszamy do podzielenia się opinią na temat najnowszego Pamiętnika Dewelopera.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
Drodzy Gracze,
Zapraszamy do podzielenia się opinią na temat najnowszego Pamiętnika Dewelopera.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Jak działa ta ekstra premia z uroczego ogrodu?
czas zwiekszony do 35 min , kwiaty z poszukiwan skarbow obciete... ale ja kto mowi penelopa " sluchamy wasz opinii sa one dla nas bardzo wazne "dlatego robimy wszystko na przekor
żałosne już są te budynki z premiami. co event to kolejne budynki i w każdym pare premii. najbardziej idiotyczny pomysł z ostatnich lat. czy serio trzeba **** na potęgę nowymi budynkami? nie można zwyczajnie zwiększać receptur do już istniejących ? ewentualnie dodatkowe magazynu prowiantu i receptury dodawać wedle uznania. każdy magazyn prowiantu rozbudowywać o takie receptury jak sie chce, albo i dublować jak ktoś chce.
Nie mozna, bo jesli juz posiadasz istniejace, to za recepture nie daloby sie Ciebie skasowac kilkanascie tysiecy waluty eventowej za nowe budynki i kilka tysiecy za upgrady zeby to jako tako dzialalo.
A tak, jesli sie nie wyrobisz ze zbieraniem odpowiedniej ilosci waluty to moze ja kupisz za €.
No to dzielę się swoją opinią.
Żeby wykupić większość przedmiotów ze sklepu (plus podniesienie 1 drzewka miłości i 1 cukiernika) trza tak +- około 100.000 kwiatów.
Uprawa kwiatów + zadania + odkrywcy dają Nam 30.000 kwiatów (i to tak mocno zaokrąglając w górę). Czyli zostaje Nam zdobyć w inny sposób jakieś 70k kwiatów :)
No i zostaje Nam zdobyć doładowania do uprawy kwiatów żeby to miało jakiś ogólny sens. Czyli wychodzi zrobienie 74 dmk (dzielny mały krawiec) przy założeniu że będzie wpadało max doładowania, no i 137 dmk przy założeniu że będzie wpadało tego doładowania minimalnie. Biorąc pod uwagę to, że raz będzie wpadało min do doładowania, a raz max doładowania (w dropie z przygody), to wyjdzie zrobienie około 100 dmk, czyli jakieś 7 dmk na dzień. Oczywiście wszystko to z wymianą z innymi graczami, czyli umawiamy się z 2 graczami i robimy przez 14 dni po 7 dmk dziennie każdy :)
No i zostaje zacytować wątek z blogu dewelopera:
"Współpraca w zespole jest kluczowa
Ponadto wydarzenie na walentynki koncentruje się na interakcjach z innymi graczami. Oznacza to jednak nie tylko granie z innymi i przygody kooperacyjne. Odnosi się to również do wzajemnej wymiany premii. Trzeba opracować zbiorową strategię, aby uzyskać jak najwięcej kwiatów. Celem jest dyplomacja, a w ostateczności handel. Jeśli wszystkie te opcje zostaną wykorzystane, można osiągnąć wspaniałe wyniki. Łupy odkrywców nie pasują do tej wizji, ponieważ nie wymagają interakcji z innymi. Dlatego zmniejszyliśmy liczbę walentynkowych kwiatów, które będą przynoszone z poszukiwań skarbów, szczególnie w przypadku dłuższych poszukiwań.
Przy zwiększonym wysiłku i przenikliwym myśleniu można wiele osiągnąć - jesteśmy przekonani, że wykorzystacie możliwości, które dodaliśmy w ciągu ostatnich miesięcy oraz te które dodamy wraz z tym wydarzeniem i że znajdziecie metodę, jak zmaksymalizować zyski. Zachęcamy do dzielenia się i omawiania swoich strategii z innymi Settlersami."
"Oznacza to, że nie będzie łatwo, ale wysiłki będą jeszcze bardziej satysfakcjonujące."
Brawo BB :)
Gdyby coś, ktoś, to nie narzekam, nie marudzę, wyrażam ino swoją opinię.
Swietnie napisane, Androm3da :)
Az szkoda, ze zaraz Ci jakies fejkowe konto odpowie, ze i tak marudzisz, bo mogliby nie robic eventow w ogole. Albo ze nigdzie nie jest napisane, ze musisz zdobyc wszystko.
No tak prawdę mówiąc to będzie ciężko. Ale bądźmy szczerzy ja w inne gry grałam, tam się brało to na co starczyło i nikt nie lamentował, że nie kupił wszystkiego. tu ciągle... Nowi gracze mają ciężko? Dziwne nade mną się nikt nie użalał jak w swój pierwszy ewent sprzedawałam silosy z limitu, żeby zarobić na ponurego żniwiarza... A teraz gildie końcówki rozdają. Generałów nowym sponsorują i lamenty.....
jedyne podsumowanie kolejnych eventów - wyciągnięcie jak najwięcej kasy z graczy na klejki, skoro gra i tak już pada. Nikt, kto normalnie pracuje i traktuje grę jako odskocznię i relaks, nie jest w stanie ugrać to co wymyśliło BB. Ogólnie mówiąc należy się nagroda Malin dla zespołu The Settlers za zniszczenie takiej fajnej gry
Już widzę te narzekania za rok jak do tego co jest za 100k kwiatów dołożą jeszcze super hiper krzak który da 2000% premii i będzie go można użyć raz na miesiąc na 20 minut jakie to będą zyski na wszystkim a rozbudowa będzie kosztowała 30 k kwiatów. Dojdzie jeszcze nowy grubas który będzie przynosił po 30 razy tyle wszystkiego tylko na poszukiwaniach najkrótszych i można go wysłać tylko w piątek 13. Czy ktoś to jeszcze traktuje na poważnie co oni dodają do tej gry można się z tego tylko śmiać.
Cześć
Czy to tak ma działać, że gdy wczoraj dostałem od Żony pięć bukietów kwiatów na rezydencje, a dopiero potem uaktywniło mi się zadanie "Szczęśliwych Walentynek", to gra nie zaliczyła przyznania bukietów przez znajomych - a były przyznane, aktywne, jak na zrzucie:
https://files.tinypic.pl/i/00997/ndwdeqj61rmr.png
Na zrzucie widać, że premie z kwiatów są aktywne - a zadanie nie zaliczone.
Dopiero drugie przyznanie 5 bukietów pozwoliło zaliczyć zadanie.
To tak ma być, jak myślicie?
Przecież mi przyznała...
Zgodnie z twoim tokiem rozumowania, czemu nie zaliczyło wrzucenia każdemu kto rok temu wrzucał sobie bukiety, przecież były wrzucone.
Wymagania postawione w zadaniu zawsze się realizuje dopiero jak to zadanie się aktywuje. Tu nie ma większej filozofii, zawsze tak było, i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego
Ten post to chyba nie tutaj tylko powinieneś napisać w dziale pomysły i sugestie, bo dla nich to super hiper pomysły jak wydoić gracza :)
+ dla Ciebie wojtex113 :)
PS. BB_Penelopa pofatygowałem się i mam lekturę dla Ciebie oraz pytanie,
czy z 303 postów z ostaniego wydarzenie wzięliście sobie coś do serca, tylko tak piszesz że liczycie się ze zdaniem graczy
https://forum.thesettlersonline.pl/t...entynkowe+2019
wg mnie tylko ściemniacie.
I jak tam ludziska wrażenia w połowie eventu? :) Premia Walentynka (wszystkie 3 farmy zbuffowane walentynkami) fajna rzecz. Szkoda tylko, że nikt nie poprawił tego, że gdy premia gaśnie W TRAKCIE przygody i wrzucamy drugi zestaw to bonusu nie ma. Trzeba skończyć przygodę przed wyłączeniem/wygaszeniem buffa.
A co do reszty - inflacja jak w PRL :) A liczyłem, że uzbieram na paczkę...
a oni liczą ze wydasz trochę kasy na tą paczkę ;p
uważam, że stosunek większych i mniejszych ilości kwiatów przynoszonych przez odkrywców jest wręcz skandaliczny. jeśli chodzi o przygody ratujemy sie walentynkami, ale to co oni ci przynoszą to afera. zazwyczaj ten stosunek oscylował około 40:60. raz przynosili więcej raz mniej. ale teraz tych kilkudziesięciu wysłanych potrafi przynieść tylko raz lub dwa razy większą ilość (żadne tam 70:30). teoria spiskowa wydaje się coraz realniejsza.
Nie wiem skąd masz taką informację o takim działaniu premii walentynkowej ale od samego początku tegorocznego eventu jeszcze się z tym wcale nie spotkałem. Gdy stanicę + obserwatorium mam aktywne to na premii walentynkowej jadę 3x Drugi złodziej i potem Wąż/Lampa/Miasto, by zdążyć jeszcze na stanicy załapać. Owszem w premii walentynkowej czas się kończy dlatego jakieś 10min przed końcem zdejmuję ją i wymieniam na nowe 3h. Za każdym razem drop z powyższych przygód jest prawidłowo naliczany wraz z expem. Może dlatego że ja to sam anuluję, a nie czekam łaskawie aż zejdzie samo. Cholera wie.
Trzeba się upewnić czy jest aktywna premia strefowa walentynka po wrzuceniu walentynek na uprawy kwiatowe to dzięki premii strefowej masz zasoby x 2. Jak jesteś na przygodzie, a ktoś ci wrzuci premie na uprawy to nie dostaniesz zasobów x 2 chyba, że przed końcem przygody wrócisz na swoją wyspę. Do tego jest jeszcze szansa na losowy błąd z tą walentynką
Minało już trochę czasu od startu eventu i musze conieco napisać, moich wrażeń, więc nie każdy musi się z tym zgodzić.
1. Forma eventu
Generalnie wszystko było napisane na początku, że będzie to trudniejszy event, więcej trzeba wypracować grając wspólnie a mniej jako jednostka. Czyli promowane przygody wspólne a solo -jak ktoś lubi za darmo to ok 0:)
Jako, że to Walentynkowy, to generalnie jest ok, fajne pomysły, trochę do poprawy ale da się przeżyć. Ale są też wkurzające rzeczy - jak wchodze na wyspę a mi tu płatkami sype. Straszne... 0;)
2. Odkrywcy
Wiadomo - nie do końca podoba mi się, że odkrywcy przynoszą mniej, a im krótsze tym bardziej jest to opłacalne. To trochę próba przyklejenia gracza do ekranu, bo wariaci będą odkrywcami ładować na krótkich. Ja puszczam 2x dziennie i starczy - nie ważne czy wolny, szybki - czas mają podobny tylko czasem są to średnie, długie itp. Wysyłam ich kiedy mi to pasuje a nie kiedy to się opłaca.
3. Walentynnki
Pomysł fajny, niby tylko 3h ale zauważyłem, że to czasem i tak dla mnie za dużo. 3h OK, ale więcej byłoby już za dużo, a 2h.... może czasami za krótko. Wtedy robię sobie sesję, jakieś groby, jeziora, bukanierzy, oblężenie itp. To jest czas, który w sumie raz dwa razy dziennie da się poświęcić. Kilka takich "sesji" i mamy pełne pola. Tak więc tragedii nie ma. Na początku mówiłem, czemu tak mało ale to jednak ma jakiś sens - przyklejamy się na max 3h i tyle, a tak to by kusiło aby cały dzień siedzieć. Jak komuś zależy, to odpala po raz kolejny 0:)
Wadą są same premiowania. Nie zawsze wchodzi trzecia. Tak, często sięzdarza, że niby jest dźwięk, niby coś tam "weszło" ale za chwilę nie działa premia. Może to wina obciążenia serwera, bo każdy tłucze przygody, a może jakiś błąd premii. Czytałem, że były inne, ale mnie to nie spotkało.
4. Przygody
Tu jako odrębny punkt, bo zauważyłem wielkie ożywienie przygód, których mało kto robił. Zawsze jak wspólne to tylko Grobowce i czasem cośinnego było na handlu. A teraz chodzi wszystko: atak na łupieżców, oblężenie, bukanierzy, jezioro, groby. Ostatnio mniej Wir a na początku było go więcej. Może inne okazały się lepsze, wygodniejsze? 0:)
Bez Walentynek ciężko, więc trzeba na nie postawić.
Ogólnie, miałem zawsze nadmiar grobowców, jeziora, bukanierów. Przyszedł event i mi wszystko wyczyściło 0;) A taki ruch na serwerze jakby ktoś dworzec otworzył. Nawet grobowce są już sprzedawane 0:) bo jest deficyt na przygody.
5. U kupca
Tu jest trudno. Dużo tego jest, niektóre domki nawet x7, więc nie tak jak kiedyś, że można było kupić wszystko i to dość łatwo. Tu trzeba dużo pracy i waluty. Jest trochę budynków strategicznych, które warto mieć. I to nie ceny są wysokie, tylko trudniej dostępne kwiatki. Osobiście udało mi się kupić wszystko co planowałem i to już na tym etapie, ale jest trudno.
6. Budowle dziwne
Coraz więcej budynków typu - im więcej tym szybciej, nie do końca to jest fajne, bo czasem trzeba to latami zbierać (np. 1 budynek, 2 na event i nie ma go potem nigdzie). Cukiernika da się przeżyć ale drzewo miłości, to już jakiś kosmos. Ktoś tam nieźle odleciał 0;)
Jak ktoś to wyprowadzi na odpowiedni poziom, np gdzie daje 1000% to aby to się zregenerowało (6h trwania) w czasie 1:1 to trzeba budynków chyba z 20. Po co mi taka premia, która odpalę sobie raz na tydzień. Nie wiem, może jest jakieś uzasadnione zastosowanie, ale nie jest to budynek dający regularne premię. Jeśli ma tak być, to trzeba na niego masę kasy wyłożyć i conajmniej kilka lat zbierać (tylko 3x na event).
Uroczy ogród, to moim zdaniem kolejny taki. Człowiek się musi nagimnastykować ustawiając aby to dawało jakieś realne (choć nie wiem czy to dobre słowo...) premie a i tak one są słabe, bo można zastąpić je czymś innym i to szybciej. Może się mylę i ktoś wie jak z tego coś zrobić, ale to moja opinia.
Miłosne uniesienie - to działa w sumie fajnie, tylko zastanawia mnie jak to działa 0:) Jak mam premie typu przekąska stadionowa, to mnoży to x2, podobnie zombie i te inne mniejsze. Natomiast dowalony olej maszynowy nie zmienia się w ogóle. Chyba, że max uprawa na kwiatkach to x10. Olej z prestiżową daje x10 i pomnożenie tego x2 to już nie wchodzi w grę.
7. Podsumowując
Ogólnie spodziewałem się trudnego eventu - w zeszłym roku przegapiłem, jak w zasadzie prawie każdy (byłem wtedy kiedy nie było eventu 0:) ...) więc raz się chciałem spiąć, tym bardziej, że zapowiadał się trudny. Udało się, ale nawet gdybym nie zdobył co chciałem, uważam, że forma jest OK. O ile czasem tych wszystkich słodkości, serduszek jest za dużo i przesadnie, to da się go zaakceptować. Większych błędów nie było (nie miałem) poza obciążeniem serwera, zę czasem nie dało się wejść lub strasznie muliło.
To tyle... takie moje prywatne wrażenia.
to sie kiedyś nazywało grafomania...
nie każdy ma komu dać walentynkę albo che dać walentynkę. Powinna być chociaż jedna przygoda dla 1 gracza z dropem kwiatków :)) .
Swoją drogą idiotyczna tendencja do robienia nowych budynków z premiami obszarowymi - mamy już 10 rożnych (sala miodów, drzewo miłości, świąteczna piekarnia, stacja pogody, obserwatorium, stanica, wiosenny park, uroczy ogród, cukiernik, rynek bożonarodzeniowy) a każdy trzeba mieć w kilku egzemplarzach by miał sens (choć pewnie i tak nie ma). A założę sie za w evencie wielkanocnym czekają nas całkiem nowe wspaniale budynki! Z 10000% wsparcia do nie wiem czego ale za 100 000 000 pisanek (w promocji za 75000 klejkow tylko). Powodzenia
Aha zapomniałem dopisać ze jajka będą wpadały tylko z WIRa w ilości 3 sztuki. Grubasy wciskane od 7 lat nie będą przynosiły NIC bo trzeba wspierać kooperacje. Ale w klejkach bedzie promocja ;D
Witam serdecznie.
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie opinie, wkrótce wszystko przekażę deweloperom.
Zostało jeszcze trochę czasu wiec, jeśli ktoś ma jeszcze coś do dodania, to gorąco zachęcam.
Wasze opinie są dla nas bardzo ważne!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wreszcie jakaś konkretna opinia, brawo :)
W paru kwestiach się z Tobą zgadzam, a w paru nie. Mi bardzo podobają się spadające płatki :D a te wszystkie słodkości i serduszka i walentynkowe wiadomości są ok, jak na ten Walentynkowy event :D Co do budynków tych dziwnych, cukiernik bardzo fajne premki robi, a drzewka miłości to bardziej traktuję jako ozdoby w tym roku, ale w przyszłym mogą już być całkiem niezłe, na razie odpalam je co drugi dzień. Miłosne uniesienie nie łączy się z innymi premiami tego typu, czyli właśnie z prestiżem, ale da się więcej niż x10 mieć z upraw przy pomocy drzewek, bo aż x22. Uroczy ogród dla mnie akurat jest zbędnym budynkiem.
Ogólnie event na plus, nie za długi i nie za krótki, za to był fajnym wyzwaniem i jest satysfakcja z zakupów :D
Świątecznej piekarni można użyć tylko raz na tydzień, a więc jeszcze rzadziej niż drzewa miłości. No chyba, że ma się 4 sztuki (a tyle było do zdobycia w ostatnim evencie), to wtedy można ją odpalić już co drugi dzień, a działa aż 23 godziny. I w tym sęk, że opłaca się kupić cały komplet budynków jednego typu i dobrze ustawić, ew. rozbudować jeden z nich.
Zgodzę się, że warto mieć jakąś serię i ją dobrze rozstawić. Ja mam np. rynek bożonarodzeniowy i całkiem dobrze się sprawdza. Premia 12h, regeneracja 7,5h. Więc spokojnie dwa razy dziennie można odpalić z zapasem. Na przyszły event (jak dotrwamy 0;) ...) jeden rynek więcej i 6h na 12h. Więc można naprzemiennie 4x w ciągu dnia. Wiadomo... Nie będę pilnował tego co 6h, bo to by było szaleństwo, ale zawsze dodatkowo mogę to drugie przy okazji odpalić. Mam 2 grupy budynków, gdzie ta premia chodzi. Jedna ważniejsza, druga mniej. Bez premii, normalny przebieg jakby mnie nie było, bez strat. Ta gorsza grupka czasem jest odpalana jak potrzebuje uzupełnić pewne surowce. I to ma jakiś sens. Nawet jak pozostałe rynki będa gdzieś na uboczach, aby po prostu były dla przyspieszenia regeneracji 0:)
Ale reszta - średnio mnie przekonuje. Premia 3h, 6h a regeneracja 2-3 dni? To chyba tylko od święta - ale w takim razie po co w to inwestować na siłę.
Taki cukiernik jest do zaakceptowania - to taki zaopatrzeniowiec, magazyn prowiantu. Jego wielokrtoność, to tak jakbyśmy inne budynki (smolarz, miecznik, piec, leśnik, tartak itp.) budowali w większych ilościach aby zwiększyć produkcje. Ale bez tego pracuje cały czas, tylko wolniej. A nie wskakuje raz na kilka dni.
Tak tylko napiszę, że premia "gęsta czekolada do picia" (produkcja w cukierniku), nie działa na magazyny prowiantu, a dokładniej na "bukiet kwiatów" i "pudełko z walentynkami", z resztą jest OK.
moim skromnym zdaniem ostatnia nagroda w kalendarzu powinna być ukryta i super podsumowująca event (super niespodzianka a nie takie badziewie jak obecnie) i premiująca tych którzy klikali w systematycznie w okienka
moim zdaniem najgorszy event jaki tylko był gram od 8 lat ale tak mało surowca jesz nie było ledwo na 1 cukiernia i zapalona odkrywczyni, kalendarz miłosny mogli by sie bardziej postarać
odpowiedz BB_Penelopajak zwykle ta sama przekaże deweloperom.Cytat:
Witam serdecznie.
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie opinie, wkrótce wszystko przekażę deweloperom.
Zostało jeszcze trochę czasu wiec, jeśli ktoś ma jeszcze coś do dodania, to gorąco zachęcam.
Wasze opinie są dla nas bardzo ważne!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
a oni wyciągną wnioski ,za klejnoty dać wszystko za rok
Fantastyczny klej cukrowy wg opisu w Pamiętniku Dewelopera miało się dać wrzucić u znajomego (z wydłużeniem czasu działania). Tymczasem da się go tylko wrzucić u siebie jak pozostałe kleje.
Skuszony opisem wydałem kwiatki i działa jak działa. Także tego...
Na plus:
- event jako event ok, „mniejsi” gracze mieli szansę (jeśli chcieli) wykazać się na wadze farmiąc niskolvlowe przygody dla dopałek
- bonusowy drop i exp
- cukiernik – czekostrzały to taki swojego rodzaju gamechanger ze względu na możliwość handlu
Meh:
- drzewo – inwestycja na eventy produkcyjne (dynie itp.), do zastosowań w produkcji szkoda zachodu imho
- domki, kolejne domki, więcej domków …
- paczka za 17k kwiatów (circa 37k kleju stosując Wasz przelicznik eventowy) IMHO nie warta swojej ceny
Na minus:
- odkrywcy – zbyt niskie zyski z poszukiwań i totalna dysproporcja w zależności od rodzaju poszukiwań, tu ktoś ostro poleciał z fantazją
- brak możliwości przekazywania walentyn i zbyt krótki czas trwania premii w stosunku do czasu ich produkcji – i tak wszyscy je odpalali to po co upierdliwe ich wrzucanie co 3h, można zwiększyć koszt wytworzenia i wydłużyć czas trwania
- kalendarz eventowy – najgorsze z dotychczasowych nagrody, przedostatnie i ostatnie okno w kalendarzu to chyba żart devów
Największy minus : to co tygryski z kolonii lubią najbardziej – LAG. Wszechogarniający LAG, do tego co najmniej 2-3 z 14 dni eventu wypadły (Kolonia) przez problemy z logowaniem (sic!). Frustracja była przeokrutna i patrząc na frekwencję znajomych po problemach z logowaniem pozbawiła Was kilkunastu potencjalnych klientów, głównie młodszych stażem graczy nie przyzwyczajonych do realiów TSO. Czy ktoś z devów weźmie to pod uwagę ? Już chyba nikt w to nie wierzy..
Też się wypowiem, ale na pewno nie będę przebierał w słowach.
1.Zacznę od minusów, wpierw tego największego bo bez niego się nie obejdzie: LAGI i ROZŁĄCZANIE serwera KOLONIA(nie wiem jak pozostałe). To było po prostu ŻAŁOSNE! Wydawało mi się, że gra ma sprawiać przyjemność ale w tym evencie zostało to jednak świetnie zaprzeczone. Nie wiem po jaką cholerę jest "serwer testowy", po jaką cholerę są te testy, zgłaszanie bugów i innych niedoskonałości i co za dzbany wgrywają takie coś na grywalny serwer???? Oj, pomyliłem się z tym grywalnym - przecież na ziemniakach gramy. "Nasi technicy znają problem i pracują nad tym..." <---- to nie mogli w trakcie testowania tego zrobić? Event jest po to by bardziej zachęcać ludzi do gry, tu chyba było odwrotnie.
2. Odkrywcy i ich przynoszenie skarbów. No dobra, zmniejszyliście ilość znoszonych kwiatków ale czy ktoś pomyślał o niskich levelach, którzy mają tylko tawerniaków? Chyba , że ta polityka opiera się właśnie na kupnie klejnotów to gratulacje.
3. Kalendarz eventowy : zgodzę się co do kiepskiej nagrody w ostatnim dniu... po cholere to klikanie by dojść na samym końcu do "królika".
4. Długi czas tworzenia walentynek - kolejny znakomity matematyk tam się u was znalazł.
5. Kolejne kupowanie tych samych budynków by skracać czasy tworzenia/regeneracji premii. Ciekawe gdzie to stawiać?! Fajnie, że zachęcacie jakimiś "unikatowymi" budynkami i dajecie możliwość zdobycia ich ale zmieńcie wpierw projektanta, który życzy sobie stawiania kilka takich samych budynków by uzyskać znośne efekty. Zamiast waflować kilka takich samych budynków to nie lepiej w oknie ulepszania danego budynku dodać opcję "Skróć czas produkcji/regeneracji premii o 100%" za równowartość waluty eventowej potrzebnej do zakupu budynku? I od razu miejsca zaoszczędzone na wyspie... Ale co ja tam wiem, projektanci wiedzą lepiej.
6. Cena kwatermistrza : no bez jaj. Nawet nie wart tej ceny.
7. Brak nagród w postaci kwiatków w Osiągnięciach, tylko nędzne premie które każdy ma.
PLUSY:
1. Premia od Walentynek 200%.
2. Premie Cukiernika przydatne.
3. Kalendarz eventowy, szkoda że nie dopracowany do końca.
4. Obserwatorium i Stanica - niezbędnik do szybkiego expienia każdego gracza. Szkoda tylko, że trzeba kupić więcej i postawić na wyspie marnując miejsce, o czym pisałem w minusach.
Póki co, nic mi na razie wiecej nie przychodzi do głowy. Minusów pewnie jeszcze bym nazbierał, niż plusów.
Podsumowując, dla mnie event 4/10.
PS. Penelopa, przekaż przekaż. Tylko nie zapomnij poupiększać tych wypowiedzi, by wiedzieli że wszystko jest w porządku.
Ja kupiłem stanicę, a reszta to się zastanawiam czy paczkę z anslemem czy odkrywców czy tą cukiernię na tą czekoladę. Bardzo dobra premia na farmy dyń z krótkim czasem produkcji, o ile prestiżowa premia od przyjaciela podwoi jej produkcję. Reszta budynków i generałów czy geologów bez znaczenia.
Edit. Nie doczytałem, pomyliłem budynki. Czyli cukiernia też do niczego.