Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Nic tylko się cieszyć z kolejnej nic nie wnoszącej zmiany, ja czekam cały czas na konserwację i naprawę błędnie działającej stanicy bo nie potrzebnie kupiłem drugą która źle zlicza PD wyszkolonym generałem.
Jaki zmiany ? raczej nic nie wnosząca kosmetyka i nowe budynki do upowania, a błędy się mnożą aż miło.
Zajmijcie się tym co ważne np. ta piekarnia świateczna zatrzymuje silosy to jest do naprawy a nie paczka za klejki z promo
widac bb jak czytacie i ja kwazne dla was sa opinie ludzi ... wy swoje reszta swoje , zajmujecie sie wszystkim tylko nie tym co wazne
Psy szczekają a karawana jedzie dalej...
Co to są "zmainy"?
poziom musi trzymac:)
A zatrzymujące się silosy po użyciu kiedy naprawicie?
kolejne paczki dodaja zeby klejki od graczy wyciagnac przed zamknieciem szkoda ze jak promocja na klejki sie pojawia to niema bledu chociaz za zakup mozna bana dostac
powiniscie do tej listy dodac jeszcze liste nowych bledow ktore wejda do gry i niezostana naprawione tak jak wiekszosc niektore juz od paru lat
jak byl blad z otwarciem drzwi kalendarza lub z kopalniami ktore wracaly po wyczrpaniu to szyko je naprawili
Jak rozwiążecie problem wykopania flach player z chrome pod koniec roku 2020 ?
zresztą już teraz większość nowych graczy wchodzi, widzi problem z flashem i idzie sobie dalej.
A może by tak pare słów o zawartości tych nowych paczek? Wtedy będziemy mogli ponarzekać czemu są bez sensu ;)
Dodam że te paczki nie dotarły jeszcze nawet na testowy
Pelenopy zmainy,
Ale dzień jest fajny,
Zmaina wprowadzona,
Konserwa znów zrobiona,
Konserwa konserwacji,
Nie ma apelacji.
Witaj!
Widzę tutaj talent!
Wkrótce święto zakochanych!
Zachęcam do dzielenia się twórczością związaną z Walentynkami i The Settlers Online.
Czekają klejnoty i sława!
Szczegóły znajdziesz > tutaj <.
Nie wydamy żadnej wersji TSO w HTML5. Co będzie działało, gdy przeglądarki nie będą już obsługiwały flasha? Nasz klient do pobrania (Wersja przeglądarkowa slim). Nie będzie ona miała wpływu na pracę Waszych systemów operacyjnych, ponieważ nie będzie mogła być używana do niczego innego niż Settlersy. Jesteśmy pewni, że kiedy nadejdzie ten moment, przeglądarki obsługujące wtyczkę Flash w jakiejś formie nadal będą istniały.
Do tej pory nawet Adobe nie opublikowało ostatecznego planu, przeglądarki (z wyjątkiem kilku) nie dyskutowały o żadnych zmianach w obsłudze wtyczek, środowisko Flash będzie nadal istnieć a my nie zapominamy również o rozwiązaniach z naszej strony. Nikt jeszcze nie wie, czy w ogóle Adobe rozpowszechni Flash, umożliwi korzystanie z niego w formie kodu, przeglądarki, lub czy będzie możliwe użycie „bez wsparcia” (znane np. z systemu Windows XP) i tak dalej. Obecnie wciąż istnieje wiele możliwości i kwestii otwartych w dyskusji, ale to, że już martwicie się możliwym końcem, jest bezpodstawne.
Jeśli kiedykolwiek nastąpi jakakolwiek zmiana, w jakiejkolwiek formie, poinformujemy Was o tym na wszystkich platformach. Jak dotąd nie jest to nawet planowane.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
W kwestii technicznej to prawda, że zawsze się znajdzie jakiś sposób. Można by tu wspomnieć choćby o tym co udostępnia flash builder czy o rozwiązaniach które są nawet aktualnie dostępne w internecie (także według mnie nie ma konieczności rozwijania projektu przeglądarki slim). Problemem jest to, że według informacji które udało mi się zebrać nie ma planowanego uczestnictwa TSO w targach gamescom (co zazwyczaj wiązało się ze znaczącą aktualizacją tej gry). Ponadto dawno nie było tu żadnej wideo relacji ze studia Blue Byte Backstage co było miłym akcentem i w pewnym stopniu miało wpływ na pojawianie się nowych graczy. Ale po 8 latach tego samego marudzenia wszyscy powinni wiedzieć jak jest. Wiele graczy odeszło, wiele dołączyło, czekało się na coś, dostało się też coś lecz innego - jakoś się kręci.
a moze nie trzeba, biorac pod uwage, ze nic w grze nie wskazuje na to ze kazdy budynek mialby dzielic czas na polowe ? :)
analogicznie jak przy zwyklych budynkach, piewszy upgrade podwaja produkcje ale drugi juz nie ..
dzięki BB za info, w sumie to się tego spodziewałem że jedyną opcją będzie bundle który macie na stronie do pobrania. nawet go swego czasu wypróbowałem, i nawet działa. lepsze to niż nic, jednak szkoda. co do gry, mam nadzieję że w kolejnych projektach uwzględnicie HTML5.
w samej grze jak widzisz masę narzekań, też jest cała masa do zrobienia.
jeśli chodzi o forum, brakuje lajkowania komentarzy, od razu mielibyście info zwrotne które opinie są z sufitu, a które opinie mają poparcie społeczności.
w jednym gracze mają rację. jak błąd dotyczy jakiejś opcji że coś miało nie wracać do gwiazdy a wraca, od razu błąd jest poprawiany. w drugą stronę wychodzi to nędznie. np. optymalizacja gry ze względu na użycie RAM. Gram od bardzo dawna, i z każdą nową wprowadzoną opcją jest coraz gorzej. gra ładuje się bardzo długo. to po prostu zniechęca, aż się klejek nie chce kupować.
Penelopo, napisz, jaka cena za te nowe paczki - tak, żeby ludzie spokojnie się przygotowali na ten czekający ich zawał ;)
szkoda że niema generała Borysa
Witam serdecznie!
Zachęcam do zapoznania się ze szczegółami dotyczącymi dwóch nowych Paczek.
Informacje znajdują się > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Można by powiedzieć paczka super, ale pewnie cena będzie taka że wnuki by ją jeszcze spłacały. No nic zostaje czekać na kolejną promo na klejki bo jak że by inaczej
Fakt zestaw ciekawy (brak mi tylko kopalni żelaza w zestawie zamiast złota) ale cena to pewnie do samego końca nie znana, bo ktoś musi policzyć całke podwójną z macierzy do kwadratu i wyjdzie z 25k klejku jak nic
jestem ciekaw jak to rozwiążą, gdy gracz już posiada x2 Generał Vargus...
chyba ze max będzie można mieć 4.
cena?
licząc to wszystko razem wychodzi ze 120k kleju, wiec po rabacie 66% lepsza paczka bedzie za ok 40k kleju :)
WOW ekstra zawartość paczek, czekam z niecierpliwością :D
No nie wiem, ja tam widze tylko poligon, i jakbym mial na sile wybierac to kolejny starszy Gemini.
Wartosc paczki nie zalezy od sumy cen ustalonych przez BB poszczegolnych skladowych tej paczki, tylko od faktycznej wartosci tego co sie tam znajduje. A ta jest nieduza, biorac np pod uwage to, ze poszukiwacze z kazdym rokiem sa coraz mniej warci (i zasadniczo bezwartosciowi pomiedzy eventami), a specjalistyczni geologowie to jakis zart na tym etapie zycia gry.
Penelopa czy temat zatrzymywania silosów przez premię z piekarni to jakiś temat "tabu" ? I czy w ogóle ktoś coś z tym robi ?
Trochę przegięli z tą paczka. Podliczyłam luzem wychodzi prawie 120k kleju nie licząc głupich strzałek, 2 generałów, 2 geologów i 2 domków, których nie ma normalnie w sklepie. Ostatnio jak pamiętam mocno reklamowali paczkę za ćwierć ceny to wychodzi + 40k kleju. Nawet jakby dali tylko za 25k to i tak mało kto kupi, bo w tej paczce jest groch z kapustą. Lepiej to było podzielić na kilka mniejszych paczek np z generałami, z domkami, z kopalniami. Wtedy kto co potrzebuje, by brał. Ale tak kto tyle zapłaci jak będzie z tego potrzebował 2-3 rzeczy?
bo dali rzeczy, ktorych normalnie nie dostaniesz, np Vargusa i licza, sie ludzie sie skusza.
Swoja droga, dwie paczki z tym samym czempionem.... to tez sugeruje, ze zaraz beda kolejne z pozostalymi...
Coraz bardziej to wyglada na zwykle wyciaganie kasy bez nowego autorskiego contentu, niestety
Na angielskim forum wygrzebałem screeny z testowego wg których duża paczka 50k, mała 26k.
Miłego kupowania :)
https://forum.thesettlersonline.com/...l=1#post356932
Dzień dobry!
Pierwsza paczka jest z Generałem Nusalą na pierwszym miejscu a druga paczka z Generałem Vargusem.
Jeżeli chodzi o ceny, wszystkiego dowiecie się 21 stycznia po aktualizacji. Wartości z testowego mogą się zmienić. :)
Miłego dnia!
BB_Penelopa
BB_Penelopo - jak dobrze widzę to w obu jest -Czempion Vargus.Chyba ktoś Kleksika strzelił :)
1x Czempion Vargus
1x Starszy generał Gemini
1x Niezłomny generał
1x Stanowcza odkrywczyni
1x Żądna przygód odkrywczyni
1x Niewyczerpalna Kopalnia Złota
1x Niewyczerpana kopalnia węgla
1x Archeologiczny Geolog
1x Dokładny geolog
1x Olejarnia
1x Introligator z przygody
1x Elitarny poligon
1x Uroczysty cudowny dom mieszkalny
1x Domek Na Drzewie
1x Ulepszony pływający dom
1x Mały Domek Nad Rzeką
1x Wspaniały Młyn Wodny
1x 1000 Olej
3x Prestiżowa Premia Dla Znajomego
30 Dni Premium (3x 7dni 2x 3dni, and 3x 1dzień)
5x Przytulasy i buziaki
5x Skrytobójca
5x Duża katapulta
5x Grad strzał
5x Grad płonących strzał
5x Balista
1x Vargus General
1x Archeologiczny Geolog
1x Skromny Odkrywca
1x Niewyczerpalna Kopalnia Żelaza
1x Olejarnia
1x Introligator z przygody
1x Domek Na Drzewie
1x Ulepszony pływający dom
1x Mały Domek Nad Rzeką
1x 500 Olej
1x Prestiżowa Premia Dla Znajomego
30 Dni Premium (3x 7dni 2x 3dni, and 3x 1dzień)
5x Przytulasy i buziaki
5x Skrytobójca
5x Duża katapulta
5x Grad strzał
5x Grad płonących strzał
5x Balista