Drodzy Osadnicy,
Zapraszamy do podzielenia się opiniami na temat najnowszego Pamiętnika Dewelopera.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
Drodzy Osadnicy,
Zapraszamy do podzielenia się opiniami na temat najnowszego Pamiętnika Dewelopera.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
W pamiętniku dewelopera jest napisane:
Czy na pewno 200-toma jednostkami dowodzi, bo na testowym było 220 ?Cytat:
Nazwa: Niezłomna generał (Limit: 2 na wydarzenie)
Opis: Opis: Ta żołnierka stała się twarda jak stal i szybka jak gepard.
Ma 10 000 PZ, 70% celności, 200 obrażeń (100 utraty obrażeń), flankowanie, obrażenia obszarowe, dowodzi 200 jednostkami.
Cena: 1995 Prezentów
Tak samo z tymi małymi domkami, na pewno są nie handlowe? Skoro jest już wgrana opcja ich kupowania?
Mogę prosić o podpowiedź co się opłaca kupować w tym evencie dla początkującego gracza?
https://i.postimg.cc/MTtSVBxx/screenshot-255.png
No widać że BB Penelopa się pomyliła :)
Mnie bardziej rozczarowała piekarnia, bo 3x tylko premiuje i teraz nie wiem sam czy będzie warty zakup jej :(
Ja bym zwolnił tłumacza.
:rolleyes: Gdzie jest moje konto :p http://www.e-gify.pl/gify/dla_stron_...egi_gosci1.gif
Domkiem nad rzeką nie można handlować.
Domek nad rzeką
Opis: Uroczy i mały domek nad rzeką, który można zbudować na rzece.
Ulepszenia: Można ulepszyć za żetony 3 razy (każde ulepszenie to 10 mieszkańców, maks. 70) – za 11, 14 i 17 żetonów.
Cykliczny: Zburzony domek powróci do menu gwiazdy.
Można nim handlować/podarować: Nie/Nie
To jak wytłumaczysz BB Penelopo to?
https://i.postimg.cc/RF2d0Mbm/screenshot-257.png
Też o tym myślałem, ale miałem nadzieję że premia będzie x4, te osoby co uważają że jak jest kopalnia na 1 poz to nie pobiera ze złoża, tak nie pobiera złoża, ale także pasek produkcji nie startuje. Żeby działała kopalnia musi być przynajmniej na 2 lvl. Najbardziej jednak się opłaca lvl 3 bo wtedy pobiera tak samo jak by była na 1lvl.
Trzeba docenić, że chyba po raz pierwszy wszystko skrupulatnie wypisane wraz z listą budynków, które można podnieść na 7 poziom oraz liczbą PD na poszczególne nowe poziomy.
Mnie brakuje tylko sprecyzowania czy te x3 PD to tylko dla przygód czy też wliczone są w to wyprawy i scenariusze (no i jak są tacy hojni to może drop x3 też by dali)?
Baaardzo niefortunne sformulowanie, jak jednym tchem wymienia sie rzeczy do kupienia za prezenty oraz jedna rzecz (*) do kupienia za klejnoty...Cytat:
Przyjęte limity: Rynek Bożonarodzeniowy, choinka z prezentami, czempioni z Anterii, staranny eksplorator – wszystko to znowu można zdobyć w tym roku!
(*) no ok, czempionow jest trzech...
a mi sie najbardziej podobaja nowe premie:
Nazwa: Zamiana na Granit Efekt: Zamienia Prezenty i Marmur na Granit.
Minimalne wymagania: Poziom 7 (gracz musi mieć Magazyn Prowiantu na wyspie)
Dostępność: Magazyn prowiantu
Nazwa: Transformacja Zaprawy Efekt: Zamienia Prezenty i Granit w zaprawę
Minimalne wymagania: Poziom 7 (gracz musi mieć Magazyn Prowiantu na wyspie)
Nazwa:Transformacja Mahoniu Efekt: Zamienia prezenty i egotyczne drewno w Mahoniowe drewno
Minimalne Wymagania: Poziom 7 (gracz musi mieć Magazyn Prowiantu na wyspie)
wprost nie mogę sie doczekać az zamienię 40k prezentów w 40k tak potrzebnego i drogocennego granitu!!!
jak ktos sie chce posmiac to przeliczcie sobie ile trzeba postawic olejarni/ przetwarzaczy narzedzi, biorac pod uwage, ze cykl produkcyjny tego drugiego wynosi 38 minut, nie da sie go ulepszyc i produkuje bazowo 1,5 narzedzi na godzine, a koszt upgradu per budynek wynosi liczby rzedu 500 - 5000
Ja to chyba w końcu zacznę przeorganizowywać wyspę. Zamiast stawiać te budynki zabierające miejsce nawrzucam w końcu sukcesywnie wszyskie ulepszone budynki i wrzuce na 6 poziom jak zrobiło to wielu pewno dawno temu. Mi do tej pory ze względu na samowystarczalność z niewielką pomocą handlu wystarczało mieć na 5 poziomie większość.
Ile w końcu będzie tych Rynków do kupienia? Na niemieckim podali dwie sztuki, tutaj jest wymieniona jedna.
nie taki pikus, bo :
- nie wszedzie wejdzie
- nadal kazdy z tych budynkow bedzie pobieral duzo surowcow, wiec skalowanie jest z gory ograniczone Twoja produkcja tytanu
- im wiecej ich postawisz tym gorzej wykorzystujesz buffy (ie. raczej ciezko Ci bedzie utrzymywac 5-6 sztuk na torbach sniegu przez setki godzin, a jednego na lvl 6 juz bys mogl)
Tak czy siak to jest kolejny przyklad tego, ze jak BB robi cos zwiazanego z cyferkami to patrzac na efekty nie wiadomo czy sie smiac czy plakac.
Najprawdopodobniej nigdy, bo jakby mial byc upgradowalny to juz by byl.
Za parę miesięcy zapewne pojawi się szybka wersja warsztatu za klejki ;( ;( ;(
'ulepszony warsztat do produkcji zaawansowanych narzędzi 10 000 niebieskich jak olejarnia' nie zdziwiło by mnie to w ogóle :)
Po raz kolejny pokazują że tym upem na 7lvl budynków nie panują nad tzw. gospodarką. Koszt podniesienia do zysku jest mizerny, plus jak wyżej wspomniano koszt budowy tej olejarni za łodygi czy za te rudę to już omg.
Co do samego eventu oferta u kupca mega .. rozbudowana i wybór spory, ale opcji na prezenty bez wydawania real kasy jak co roku słabo. Trzeba będzie wybierać co potrzebne i tyle. Bo np. ten nowy domek na wodzie dla mnie jest zbędny. Ale każdy ma inne potrzeby ja wole manufki węgla niż ten domek np
Ta piekarnia na premie też widać że nie dopracowana ale puszczaja już na live serwery i teraz tu będa ćwiczyć co poprawić
W pamiętniku odnośnie nowej generał mamy podane:
Nazwa: Niezłomna generał (Limit: 2 na wydarzenie)
Opis: Opis: Ta żołnierka stała się twarda jak stal i szybka jak gepard.
Ma 10 000 PZ, 70% celności, 200 obrażeń (100 utraty obrażeń), flankowanie, obrażenia obszarowe, dowodzi 220 jednostkami.
Cena: 1995 Prezentów
zastanawiam się co znaczy to określenie "100 utraty obrażeń" - znowu jakieś niefortunne tłumaczenie czy dodatkowa właściwość?
Witam
- święta są dla nas czy dla was ?
- oferta taka że nie wiem czy do wigilii siądę
- ciekawe jak wam wyszło ile klejnotów trzeba kupić ?
- była moda na mega budynki multi - kulti teraz na mikro.
- po co budynki z premiami strefowymi ?
- może jakaś automatyzacja w zarządzaniu ludźmi skoro 40 wysyłam po to samo ?
- może drogi lub sady lub uprawy a nie magiczne surowce nie wiadomo skąd ?
- co ma piekarnia świąteczna wspólnego z piekarnią ?
- choinka na prezent jest piękna ale chyba jej celem jest ukryć coś za nią ?
- widocznie tylko u mnie ale bodajże od portu gra żyje własnym życiem wysyłam za chwile wrócili nie
wiadomo czy coś przynieśli czy coś zrobili ile było ile jest też nie wiadomo ( kreatywna księgowość
i kreatywne zarządzanie ) 2 + 2 = 4 to chyba podstawa takich gier i nie tylko. Skoro mówicie że coś jest
czarne to niech to będzie czarne albo zmieńcie pracownika albo zainwestujcie w sprzęt.
Zdrowych i wesołych świąt
na testowym byl mozna tu pisze ze nie mozna heheh to jest komunikacja ... parodia
Ta gra to parodia to fakt.
ale kolejne promo na klej juz wrzucili hahah
Witam, wczoraj otworzył się kalendarz i pierwsza była przygoda i mi się to wszystko zawiesiło, niby przygoda odkryta ale nie mam jej w menu gwiazdy, nie mogę zrobić przygody ani zadań, wszyscy inni pokończyli a ja nawet nie zaczęłam, co mam zrobić?? pomocy!!!
Napisz do suportu account.support@thesettlersonline.pl