Długo jeszcze obozy wysłane z premią "Szczegółowa mapa gwiezdna" będą blokować przygodę nieustannym budowaniem się obozów po wylądowaniu ?
Czyżby nikt nie zgłaszał tego błędu ?
Wersja do druku
Długo jeszcze obozy wysłane z premią "Szczegółowa mapa gwiezdna" będą blokować przygodę nieustannym budowaniem się obozów po wylądowaniu ?
Czyżby nikt nie zgłaszał tego błędu ?
Błąd znany, ale myślisz że to tak łatwo usunąć można? Toż to w kodzie trzeba grzebać.
Nie narzekaj, za to premia nie przyśpiesza podróży generałów: coś za coś, nie można mieć wszystkiego!
DObrze że nie zwalnia podróży
Podepnę się z problemem, "może" coś z tym zrobią jak będzie więcej zgłoszeń.
U mnie to sama aktywna premia Stanicy wywiadu poz.3 Obserwatorium - Szczgółowa mapa gwiezdna - Przygoda Ali Baba i Skarb Wiedzy aktywowane w tej kolejności i jedynie przy śpieszyło kwatermistrzów którzy się rozwijali i zwijali do momentu przybycia genarałów i rzadnego przyśpieszenia podróży
Jestem pelen podziwu dla ludzi ktorym jeszcze chce sie to zglaszac .. Jakby komus kiedykolwiek zalezalo na naprawianiu tych bledow, to by sie wysilil zanim to guano wgrali na glowne serwery, a nie po tym jak juz firma ucierpiala wizerunkowo ..
Już nawet pomijając sam fakt, że w obecnej chwili jest niegrywalne,
to proszę mi wytłumaczyć jaki jest sens aby wszystkie sloty miały skracanie czasu?
Logicznym przecież jest że każdy wybierze ten ostatni, który daje 75%
A nie fajniej by było jakby każdy slot miał jakąś inną funkcję? Dajmy na to:
1 slot - skrócenie czasu ataku w obozach. - fajna opcja na przygodach bez robienia bloków
2 slot - szybkość poruszania się generałów po mapie - fajna opcja na bloki i nie tylko.
3 slot - szybkość podróży. - tą akurat mamy, czyli tu bez zmian.
Od razu inaczej to wygląda i pokazuje że jest to budynek wykonany i pomyślany z głową.
A nie na szybkiego 3 sloty te same funkcje i mamy zapchaną dziurę.
Ok, tylko jak już wybierać i mieć regeneracje 2 dni,
to chyba nie zdecydujesz się na premie 25%, tylko na 75% i poniesiesz jej koszty włączenia.
Dołączam się jeden shit jak szli tak ida
Póki co tylko uroczy ogród działa. Chociaż miałam mały problem, wczoraj przebudowywałam wyspę. Poburzyłam całą populacje. Potem skasowałam kilka zbędnych budynków. Poprzenosiłam co trzeba i odbudowałam populacje, nawet do odrobinę wyższego poziomu. I tu nastąpił mały bug. Mimo tego, że licznik wskazywał 4133/4450 to ludziki nie narastały. Próby dodania z gwiazdy kończyły się komunikatem o dodaniu ale ludzików nie przybywało. Relog też nie pomógł. W związku z tym, że nie dostawiałam budynków produkcyjnych, a nawet część zburzyłam to po odbudowaniu populacji nie powinnam mieć minusa, a ludziki powinny normalnie narastać i dodawać się z gwiazdy. Na szczęście sytuacja się unormowała, po straceniu ludzików na przygodzie. Przez noc na premii x3 przybyło ponad 2k ludzików, więc chyba jest ok.
Chcielibyśmy dodać małą aktualizację do powyższego watku.
Wraz z nadchodzącą wersją (19.03.2019) wprowadzimy kilka dodatkowych zmian. Chcielibyśmy prosić o przekazanie nam nowych informacji zwrotnych po wprowadzeniu nowej wersji o tym jak wygląda sytuacja z Generałami.
Obserwatorium w ogóle, nie działa. Na 75% szybkości geneałowie ulepszeni lądują na przygodzie aladyn i lampa oliwna po 8 minutach, nawet ulepszony kwatemistrz.
Wygląda na to że obserwatorium działa tylko na nieszkolonych generałów
edit:
a właściwie na tych co nie mają wyszkolonych umiejętności Kłus i Przyśpieszony Kurs Nawigacji
To wiele tłumaczy. Wszyscy moi generałowie mają umiejętność Kłus i Przyspieszony Kurs Nawigacji. I na żadnego nie działa obserwatorium. To samo z kwatermistrzami i Mikołajami. Jeśli tak miało być, to należało stosowną informację zamieścić w opisie obserwatorium Nie kupiłabym.
To jest błąd gry, według opisu z pamiętnika developera powinno się to kumulować.
Dalej jest problewm z podróżą generałów. Kwatermistrz bez przyśpiesznia ląduje już z 20 raz, nie wiem kiedy się zatrzyma, przy premii szczegółowa mapa gwiezdna. Z drugiej strony pytanie: Dlaczego premia działa tylko na nieszkolonyuch gienków a nie łączy się z premiami przypisanymi do generałów? Przy wysyłaniu generałów pkazuje szybszy czas podróży a jak już się ich wyśle to dalej idą jak zawsze. Ten wspaniały budynek nie działa... szkoda.
;))
Błąd nadal jest...... Głupia chciałam sobie szybko przygodę zrobić i uruchomiłam ten badzie, tak że super,nie da się wojska wyjąć z tego kwatermistrza, a te tylko się rozkłada i składa od 30 minut. Musze drugi raz wojsko wysłać, wyłączyłam tą premię, mam nadzieję że na tego nowego wysyłanego nie będzie już działać??? A jeśli będzie to kij wam w dupę z tą grą, mam jej dość!!
Teraz najlepiej wojsko w mikołajach wysyłać, oni mimo że się rozkładają tak samo jak normalni kwatermistrzowie, to ich czas podróży to 1,5m wiec zanim dojdą przyspieszenie prawidłowo generałowie będziemy już mieć wojsko na przygodzie. No cóż trzeba być kreatywnym, ewentualnie zatrudnić weteranów do przewozu.
blad z kwatermistrzami nadal jest reszta gienków dziala dobrze
Nie wiem jak u was u mnie przy wysłaniu wojska pokazało 3.5 min wchodzę na przygodę a tam do lądowania 15 min i kupa z ekspresu :p
Obserwatorium odpalone, dziala tylko na przygody wlasne, z zapki mi nie dziala. Tak mialo byc?
tak, chyba ze znajomy odpali..
ale na łg odpalone obserwatorium, daje kopa , wszystkim zaproszonym . a wracaja szybciej, tylko tym z odpalonym obserw.
Są przyspieszani w tych strefach, gdzie oddziałuje obserwatorium.
Jak jak uruchamiam przygode z aktywnym obserwatorium to na mojej wyspie i na mojej przygodzie jest ono aktywne, więc jak ktoś wysyła na moją przygodę to generałowie będą przyspieszeni. Mimo że przy wysyłaniu pokazywany jest normalny czas, ale jak tylko pojawią się w przygodzie to jest on korygowany do wartości obejmującej Obserwatorium. Jak odsyłam wojsko z mojej przygody na wyspę (Obserwatorium ciągle aktywne) to generałowie są przyspieszeni także.
Jak osoba zaproszona odsyła wojsko, czyli zmierza do strefy bez aktywnej premii Obserwatorium to jego czas podróży będzie normalny, mimo że przy odsyłaniu będzie informacja o redukcji czasu, ale jak tylko generał pojawi się w menu gwiazdy na wyspie głównej to ten czas będzie skorygowany do standardowego.
Witam serdecznie!
Poniżej znajduje się częśc aktualizacji dotyczący Obserwatorium:
Budynek Obserwatorium
Większość Generałów działa poprawne z budynkiem Obserwatorium. Jednak na dzień dzisiejszy nadal istnieje co najmniej jeden przypadek, który działa niezgodnie z zamierzeniem (przypadek związany z Kwatermistrzami) , dlatego jest przez nas aktywnie badany. Więcej informacji podamy w najbliższej przyszłości.
Kolejne kroki:
Podczas jednej z nadchodzących konserwacji, uruchomimy odpowiednią poprawkę.
Całość aktualizacji znajuje się > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Od ostatniego wpisu nic się nie zmieniło..Jaka jest szansa że jak napiszę do supportu to oddadzą mi chociaż przygodę?
Dzień dobry!
Problem został naprawiony podczas aktualizacji 30.07.2019 roku. Nie powinien już występować. Temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria