Czy tylko ja mam problemy z dostępem do gry czy to jakiś większy problem? Mogę się zalogować ale gdy naciskam "GRAJ" to pasek ładuje się i ładuje.
Gram na przeglądarce Chrome, komp nie zawirusowany itp...
Pomożecie?
Wersja do druku
Czy tylko ja mam problemy z dostępem do gry czy to jakiś większy problem? Mogę się zalogować ale gdy naciskam "GRAJ" to pasek ładuje się i ładuje.
Gram na przeglądarce Chrome, komp nie zawirusowany itp...
Pomożecie?
Nie korzystaj w międzyczasie z innych kart i od czasu do czasu zminimalizuj przeglądarkę. A przede wszystkim sprawdź swoje łącze internetowe oraz wykorzystanie go w menadżerze zadań. :)
To nie wina przeglądarek, znowu coś grzebane jest.
Łącza nie wykorzystuje nawet w 50%, włączona jedna karta z grą więc problem podejrzewam leży po stronie serwera
Witam mam problem z logowaniem.
Jest napisane że nieprawidłowa data.
Zmieniałem hasło niedawno i logowałem się z innych przeglądarek i nadal nic.
umnie juz ponad pol godziny sie laduje pasek doszedl do pewnego momentu i stoi w miejscu czyszczenie ciasteczek itp tez niepomaga inna przegladarka to smo ciekawi mnie kiedy to naprawia zeby gra ladowala sie szybko sie szybko
u niektorych graczy pare godzin to trwa lub dluzej
po 45 minutach ladowania w koncu weszlo mam nadzieje ze jak brede robic reloga jak beda lagi to niebede musial tak dlugo czekac
Witam chciałam zgłosić że gra się nie ładuje ani na google ani na operze ładowanie stoi na połowie paska i nie rusza:mad:
Poczekaj ok 10-20 minut. Problem znany.
Witaj
W przypadku przedłużających się problemów z ładowaniem gry proszę sprawdzić opcję uruchomienia The Settlers Online z trybie prywatnym/incognito przeglądarki, jeżeli w dalszym ciągu nie możesz uruchomić gry proszę skontaktować się z pomocą techniczną czy to poprzez formularz w profilu czy też bezpośredni ona adres mail wyślij swoje zgłoszenie/zapytanie za pomocą wiadomości e-mail pod adres: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam
Mod_Zeus
dobry zart zeus, support ciagle mi wysyla info zeby ywczyscic ciastka mimo ze w zgloszeniu pisze ze to wykonalem ze usunolem historie zrezetowalem flasha etc. a rada wyczysc ciastka. a tryb ingocnito laduje gre zawsze od nowa zycze powodzenia ludzia ze slabym laczem a tez nie zawsze sie uda.
moze pora pomyslec nad usunieciem niekatywnych kont? czesciowo poprawilo by to zapewne obciazenie serwerow, tylko jak zaczniecie uswac konta to pewnie niezle bledy sie zaczna i polowe kont aktywnych skasujecie
Hmm ale co mają nieaktywne konta do wydajności serwerów? problem z przerwami w grze, spowolnieniem czy zrywaniem to w 99% wina błędu przez który gra ciągle pobiera od nowa pliki - wyobraźmy sobie że na jeden serwer nonstop jednocześnie loguje się 100 osób, dla każdego z nich gra wysyła 300 mb. Oznacza to że serwer musi w ciągu tego czasu wysłać do nich jednorazowo aż 30 GB danych i to nie jest górna granica (zwłaszcza przy godzinach szczytu). Co więcej serwer musi obsłużyć szereg innych połączeń już nawet po załadowaniu gry, wszystkie czynności które wykonuje gracz itd.
W takich warunkach jakie mamy od dwóch? trzech? miesięcy żaden serwer tego nie wytrzyma... chyba że by dysponował kwantowym łączem 1000 Gbps albo na jeden serwer przypadało by góra kilku graczy...
to jak Zeus , gra jest ok, a my gracze niepotrzebnie sie do niej logujemy i próbujemy grać, czy gra jest walnięta a wy nie macie nawet krzty uczciwości żeby się do tego przyznać?
Witam serdecznie!
W takich przypadkach sugerujemy zmienić hasło do konta za pomocą funkcji "Nie pamiętasz hasła" (która znajduje się poniżej pola do logowania) lub/oraz ewentualnie użyć innej przeglądarki przy pierwszym logowaniu po zmianie hasła (użycie tej samej może bowiem wymagać odczekania aż 20 minut przed ponownym zalogowaniem). Mam nadzieję, że to rozwiązanie umożliwi już normalne granie.
W razie dalszych pytań nie wahaj się napisać do naszej pomocy technicznej.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pewno zaproponuja ci czyszczenie ciasteczek itp na poczatek mi kiedys napisali zeby komputer zmienic jak pisalem o problemie z czatem dzisiaj pisalem tez o bledzie w grze stwierdzili ze jest to 1 razowe wyslalem im wiadomosc z poczty to co pisali 3 miesiace temu ze tez to jest 1 razowe
rozwiazanie problemu jakie zaproponowali to wyrzucic dana rzecz do kosza:)
cikawi mnie czy odpisza cos czy po 48 godzinach zamkna temat i przy powtornym bledzie zas beda pisac ze jest to 1 razowe chociaz juz 2 raz sie powtorzylo
widac ze niepanuja nad gra
penelope zeby ni bylo dla zasady sprbowalem, ba nawet 2 raz zmienilem dla pewnosci, promcio mial racje :)
kochani ja mam te same problemy od lutego po nie udanych konserwach i czyszczenie lub zmiana przeglądarek nie pomaga a po wczorajszej konserwie jest jeszcze gorzej,gra sie wgrała na edge po 45 minutach chyba próbują grę zlikwidować i dlatego tak utrudniają
sugeruje zaktualizowac mozilie do najnowszej wersji, mimo ze nadal dlugo sie laduje, ale sie laduje za kazdym razem :) oczywisicie nie rozwiazuje to problemu jai jest czyli ciagle pobieranie gry i dlugie ladowanie, ale tym ktorym wogole sie nie ladowalo przynajmniej pozwoli to teraz chyba na wbijanie na wyspe, zapewne do kolejnej aktualizacji przed wielkanoca bo juz cos czuje ze znow sie posypie wszystko
[COLOR="rgb(0, 0, 0)"][/COLOR]
Witam , pisałam wcześniej o problemach z logowaniem na grę . Wątek znikł ,wydaje mi się że problem jest szeroki , odpowiedzi nie ma dlaczego tak się dzieje ? , Dlaczego nie ma wyjaśnienia , co powoduje taki problem ,a może zaczyna to być normalnością w grze , przyzwyczajenie graczy , do niedociągnięć i stwierdzenie "do wszystkiego można przyzwyczaić ":o
Watek znikł bo jest w co najmniej kilku innych watkach temat poruszany. Nie ma potrzeby zakładać kolejnego na ten sam temat. Zanim cos na forum napiszesz cokolwiek przeczytaj.
U mnie też zaczęły się hece:
http://minotaur.gbzl.pl/igorb1985/op...8_19-29-34.png
Może będzie ktoś w stanie to wyjaśnić lub ma podobnie, dodam ,że internet mi działa :)
Loguje sie od 21.20 i nic...
dalej nie mogę się zalogować...
ja takze :)
Od dwoch dni nie mozna sie zalogowac... Pasek zatrzymuje sie w polowie i koniec...
naprawcie w koncu to wczytywani sie gry...
Na każdej przeglądarce takie kwiatki...
Załącznik 3276
A wy się pytanie graczom czy ich łącze internetowe jest wystarczająco szybkie i czy "ciasteczka" zjedzone...
Witam mam problem nie mogę od 3 dni wejsc na grę nie mogę zrobic żadnych zadan z eventu proszę coś zrobic z tym bo tak dalej nie może byc
Zróbcie coś od kilkunastu dni nie idzie włączyć gry :mad:
również mam problemy z zalogowaniem - pasek stoi... i stoi aż przestoi całe święta... :D
Od kilku dni nie mogę grać na vivaldi i ff. Przed chwila chciałem sprawdzić czy dalej jest problem z grą i omyłkowo wybrałem serwer testowy gra się uruchomiła bez problemu na vivaldi. Sprawdziłem normalny serwer gra się dalej nie wczytuje. Ciekawe czy innym też zadziała serwer testowy to by oznaczało że te problem sami zrobili.
dzisiaj 25 minut logowania na ie i weszłam, na innych przeglądarkach nie udało sie
Gdybym był początkującym graczem, który po rejestracji i próbie gry musi przez naście minut oglądać ekran ładowania, i to byłby mój pierwszy kontakt z grą, zostawiłbym to w diabły i w odwecie za to, że kilkanaście minut mojego życia zostało straconych na wpatrywanie się w ekran ładowania, dałbym negatywy tej grze gdziekolwiek by się dało.
Tylko ktoś cierpliwy niesłychanie lub godzący się ze swym losem może to przetrwać.
Wyraźny krok do zniechęcenia ludzi i pokazania, że gra się nie opłaca, a jej utrzymywanie nie ma sensu.
Co jest z tym logowaniem.
Pasek stoi na połowie. 55 minut czekania i nic. Fajny ewent. Dzięki. W ogóle chyba trzeba zapomnieć grać bo to nie ma sensu.
Jeszcze opcja poleć grę, po co żeby ktoś mówił że wwaliło się go na minę.
mam to samo