Serwer zajęty. W chwili obecnej serwer jest przeciążony. Prosimy spróbować później.
Taki komunikat pojawił się podczas gry i od 1,5h przy każdej próbie zalogowania na różnych przeglądarkach wyswietla się i nie da się zalogować.
Wersja do druku
Serwer zajęty. W chwili obecnej serwer jest przeciążony. Prosimy spróbować później.
Taki komunikat pojawił się podczas gry i od 1,5h przy każdej próbie zalogowania na różnych przeglądarkach wyswietla się i nie da się zalogować.
Też mam to samo.... odpuszczam na dziś..
Mam to samo . Znajomy tez nie moze wejsc na moja wyspe. Tylko zalogowac pozniej tzn po zakonczeniu 2 fazy eventu?? Co z dyniami i brakiem mozliwosci ich wydania??
Serwer zajęty....Przeciążony... Mam to samo.
2 godziny nie mogę wejść, czyżby jakaś konserwa?
Coś mi wygląda, że to przeciążenie dotyczy tylko naszego serweru .
Wczoraj po 23 padł do dzisiaj nie można wejść.
6.40 dalej nie działa
Taa.. i klasycznie nie wiadomo o co chodzi i zero informacji itd, itd
Kolonia dalej niedostępna, cóż, jakieś info by się przydało.
Wczoraj po 22-giej mnie wywaliło i do dzisiaj nie mogę się zalogować. serwer przeciążony
Chyba wszyscy tak mamy.
czyli nie jestem sam
też mnie po 22 wywaliło i teraz.. serwer przeciążony
jak mi padną pola dyń to będę musiał kogoś z administratorów zbić :(
Witam u mnie jest to samo:{
Czesc, sorki ale synkow nie skonczyłem i Cie blokuje, wywaliło mnie wczoraj i lipa nie da sie zalogowac.
Mam wrażenie, że ten komunikat to taka nowość, nie spotkałem się z nim wcześniej. Wprowadzili pewnie jakieś dodatkowe usprawnienia, które nijak się mają do rzeczywistości. Wczoraj nie mogłem wbić, znajomy bez problemu, więc zajętość serwera to moim zdaniem fikcja. Zajęty może być minutę, kilkanaście, ale nie całe godziny dla wybranych osób
Ciekawa sprawa, sam zalogowałem się na swoje konto i nawet coś tam porobiłem na wyspie. Dwóm kolegom też się udało bez problemu zalogować. Ale już kolejny nie mógł i do teraz nie może. Wszyscy mniej więcej w przeciągu ostatniej godziny się logowaliśmy.
Ciekawym jest, że mąż może wejść do gry bez problemu, ale gdy próbuje odwiedzić moją wyspę, czy innej osoby z problemem "serwer zajęty" to go wywala z gry i wyskakuje mu ten sam komunikat co nam. Później jednak bezproblemowo wraca do gry.
Zalogowałem się normalnie na serwer właśnie w tym momencie. Nie rozumiem o co chodzi.
Nie rozumiem tego, czy nie można dać informacji już nie o tym co się stało , że nie można się zalogować ale przypuszczalny czas naprawy. Czy to aż tak wiele? Słowo, przepraszamy i każdy zrozumie.
Problem w tym, że jedni bez problemu się logują a inni nie mogą już od wczoraj, ja napisałem zgłoszenie do supportu i czekam .....
Też napisałam i czekam....
Dzis o 7 rano normalnie sie zalogowalem, ogarnalem wyspe i mialem wrzucic steki znajomemu. Nie moglem wejsc na jego wyspe, za kazdym razem komunikat o przeciazeniu serwera i wywalanie do strony glownej. Po kilku nieudanych probach, postanowilem napisac mu PW - to samo. I tak odpuscilem, az do tej pory... Teraz wcale nie moge wejsc na swoja wyspe. Caly czas komunikat o przeciazeniu serwera.
PS. Przepraszam za brak polskich liter, pisze z ang. klawiatury.
Kurde masakra, wczoraj maż nie mógł wejść dzisiaj ja, do tego premke włączyłam i nie mogę skończyć przygody a za godz mi sie konczy premka. Zero informacji i od wczoraj nie mogą tego naprawić.
Witam!
W pierwszej kolejności proszę raz jeszcze wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki, Flash Player'a i DNS.
Pamiętaj, aby wylogować się z gry na co najmniej 20 minut i zamknąć stronę przed wykonywaniem tych czynności. Następnie zrestartuj przeglądarkę i zaloguj się ponownie.
Instrukcja, jak wyczyścić cache Flash Playera:
- przejdź proszę na ten adres: http://www.macromedia.com/support/do...manager07.html
- poczekaj aż załaduje się Panel Ustawienia przechowywania witryn internetowych
- kliknij w nim na "Usuń wszystkie" i potwierdź swój wybór
Instrukcja czyszczenia pamięci DNS:
1) uruchom wiersz poleceń
Start -> Uruchom -> wpisz "cmd" i zatwierdź
2) wpisz "ipconfig /flushdns" i zatwierdź
Kolejnym krokiem będzie zmiana/potwierdzenie ustawień związanych z zabezpieczeniami oraz Flash Player'em. Ponieważ nie wiem, jakiej przeglądari sz i używacie, podzielę się informacją dla każdej z nich.
Edge
Przy logowaniu wyskakuje okienko, które stwierdza przestarzałą wersję Adobe Flash Player i sugeruje Ci zaktualizowanie programu. Możesz kliknąćna link z tego okna, aby zainstalować nowy Flash Player, tutaj pojawi się okno z blokowaniem.
W tym oknie zaznacz opcję, aby pozwolić Adobe Flash działania na tej stronie internetowej - "Zawsze pozwalaj". Następnie zapisz te ustawienia i zaloguj się ponownie do gry. Jak zauważysz problem wynikał z blokad w przeglądarce.
Chrome
Wejdź na następującą stronę internetową: chrome://settings/content/flash. Zaznacz opcję "Zezwalaj na uruchamianie Flasha na stronach", suwak musi być po prawej stronie, na niebiesko. Opcjonalnie dodaj stronę The Settlers Online do stron uprzywilejowanych poprzez naciśnięcie przycisku "Dodaj" w sekcji "Zezwalaj" i wpisz https://www.thesettlersonline.pl/, a następnie potwierdź to klikając na "Dodaj" w okienku.
Firefox
W Firefoksie kliknij na czerwony znak po lewej stronie obok paska adresu internetowego. Kliknij na "Zezwalaj i zapisz". Jeśli nie jest widoczny czerwony znak, kliknij na szary symbol kłódki i tam zezwól na używanie Flasha.
Blokowanie skryptów!
Proszę pamiętaj także, żeby nie używać programów lub dodatków blokujących skrypty (reklamy) na stronie gry, aby zagwarantować płynną rozgrywkę. Takie programy i dodatki mogą być odpowiedzialne za lagi w grze, problemy graficzne i możliwość zalogowania się.
Proszę o informację czy pomogło.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Droga Penelopo.
Skoro loguję się z INNEGO komputera i INNEJ przeglądarki i INNEGO internetu, czyli sprzętu który NIGDY nie miał nic wspólnego z tą grą, to te działania nic nie dadzą. Proponuję rozwiązać problem, będzie to skuteczniejsze.
Penelopo, gdybyś przeczytała ze zrozumieniem wpisy, to byś nie serwowała takich głupot. Od ponad 12-tu godzin gra dla wielu osób jest niedostępna.
Jak zwykle nikt nic nie wie.
Kolejny raz wszystko oczyściłam i nic. Pozostaje Karcher :)
Może będzie prościej, wyłączyć serwer , przeprowadzić konserwacje , oczywiście informując o tym graczy.
A może trzeba wyłączyć serwer , zrobić konserwacje, informując o tym graczy.
Jak widać, problem dotyczy tylko serwera Kolonia, więc może informatycy wzięliby się do roboty!!!!!
Widać dalej nic niezrobili i na co czekaja , znajomi nawet niemoga wejśc na moja wyspe bo ich wywala inni na przygody co je rozpoczeli tez niemoga wejsc wiec chyba cos sie zepsulo drogie BB i zrobcie konserwe serwera jak tu Wszyscy ludzie pisza pozdrawiam Wszystkich oczekujacych
Społeczne czyszczenie przeglądarek DNS i flasha Penolopa sorki ale czasami trzeba pomyśleć zanim się coś napisze jak nagle wszyscy nie mogą wejść to każdy ma problem i music cookie posprzątać??
Kolonia.od wczoraj nie moge wejsc ,serwer przeciążony ,ktoś sobie robi z nas żarty
Penelopo Ty sobie kpisz czy o droge pytasz?... Na forum coraz wiecej osob pisze o przeciążonym serwerze KOLONIA , fb-ukowa strona settlers krzyczy od północy.. A Ty proponujesz czyszczenie ciastek javy flasha dns i najlepiej postawic system na nowo??!! Nawet z telefonu sie wejsc nie da czyli fona do serwisu bo gra nie dziala....
Wesołe jest życie... szalonego naukowca...
cały czas bez zmian nie można wejść do gry komunikat , o przeciążonym serwerze ale kicha :((((
A co ja będę gorszy. Nadal nie mogę wejść na serwer. Też dostałem propozycje czyszczenia przeglądarek :D Także proszę o działanie informatyków BB.
Cif nie pomaga, bleach też nie...może trzeba do pralki wrzucić aby wyczyścić??? Albo wiem - powiem dzieciakom, że są ciasteczka do wyczyszczenia...
jak mi padną przez BB administracje pola dyń to kto za to zapłaci?
xDDD
a tak całkiem serio... kto? ;D