Wysyłam maile do supportu i bardzo często nie dostaję odpowiedzi (nawet automatycznej odpowiedzi z numerem ticketu)... Wysyłałem też przez formularz na stronie i zero odpowiedzi. Co jest grane? Ten problem się ciągnie od wielu miesięcy...
Wersja do druku
Wysyłam maile do supportu i bardzo często nie dostaję odpowiedzi (nawet automatycznej odpowiedzi z numerem ticketu)... Wysyłałem też przez formularz na stronie i zero odpowiedzi. Co jest grane? Ten problem się ciągnie od wielu miesięcy...
Problem najpewniej jest z twoją pocztą, maile z supportu zostają zablokowane, potraktowane jako zagrożenie i odrzucone lub trafiają do spamu.
Dodaj adres supportu do zaufanych kontaktów, to powinno rozwiązać problem.
Ale one raz dochodzą a raz nie, więc to raczej nie jest wina poczty, bo gdyby blokowała to za każdym razem. I mam w zaufanych kontaktach.
tez mam problem z pomoca techniczna , chce wyslac emaila a po czasie wyskakuje mi ze mam wpisac poprawny adres email. gram przez nk wiec adres jest napewno poprawny. co robic?
Witam!
Na jaki adres wysyłacie zgłoszenia?
Poprawny adres to: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
tak tylko kontaktujac sie przez ten adres i czesciowym zalatwieniu sprawy i tak kazano mi zlozyc wniosek przez formularz kontaktowy w pomocy, a gdy tam skladam wniosek wyskakuje mi " podaj prawidlowy email na ktory wyslemy odpowiedz" gdzie mam podac ten email skoro gram przez NK i adres email jest przypisany do konta na NK. wychodzi na to ze to bledne kolo
Kiedyś występowały problemu z pocztą zarejestrowaną na wp i onet. może to powróciło?
poczte mam na o2
wysylajac z interii sa problemy, na gmailu jak do tej pory wszystko dochodzi
na 02 nic nie dochodzi, pisałem do supportu ale chyba nie wiedza jak to naprawić.
zmienilem poczte na gmail ale dalej to samo, nie mozna wyslac wniosku bo wyskakuje " podaj poprawny email na ktory wyslemy odpowiedz" ,co mam dalej robic bo widze ze support ucichl i najlepiej udawac ze sie nic nie stalo