Drop kupiony przez osobę ignorowaną
Witam, jeśli osoba którą mam dodaną na liście ignorowanych oraz zablokowanych graczy kupi mój drop na handlu poprzez kliknięcie mojej oferty "za rybę", nie dostanie tego dropu i napisze do supportu ,że ją oszukałem a ja przecież nie chcę mieć z tą osobą nic do czynienia (dlatego jest w ignorowanych i zablokowanych) To jak to support rozpatrzy? Czy można zmusić kogoś do niechcianego kontaktu z osobą ignorowaną i dlaczego miałbym zgodzić się na taki dyskomfort psychiczny ?
Po to są chyba opcje ignorowania i zablokowania niechcianych graczy abym nie miał z nimi żadnego kontaktu. Nie jest moją winą,że te opcje są niedopracowane w grze i w Kantorze Handlowym widać oferty.
Oferty handlowe widoczne, ale niedostępne dla osób ignorowanych
Nie wiem, czy podobna sytuacja istnieje na innych serwerach, ale na Nowym Świecie mamy gracza, który wyspecjalizował się w polowaniu na błędne/omyłkowe oferty na handlu. Nie podaję jego nicku, nazwijmy go np. Wszawy, chociaż wszyscy z naszego serwera pewnie kojarzą, o kogo chodzi. Czasem zdarza się pomylić przy wystawianiu offki i - zanim zdąży się ją cofnąć - Wszawy już potrafi ją przytulić.
Rozwiązanie wydaje się proste: wystarczy, aby gracz, który jest na mojej liście ignorowanych, widział moje oferty handlowe, ale nie mógł ich kupić/zaakceptować. W ten sposób pole do działania dla hieny zostanie znacznie ograniczone, a gra stanie się bardziej fair. Przy okazji wyeliminowałoby to też problemy, którym jest poświęcony wątek.